Новий Martini-мобіль (Seat Leon 2.0 FSI)

Тема у розділі 'Наші авто', створена користувачем MARTINI, 10 тра 2012.

1. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    вітаю з обновкою, бля мій улюблений, колір, форма, бля, я на таке задивляюсь

2. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Дивно в Твого нового друга витирачки стоять. :Cool:
    Щиро кажучи, вперше в житті бачу стоячі, а не, як у всіх, лежачі. Розумію, що я ще дуже мало в тому житті бачила :Pardon:

ПиСи. Отака в мене халепа з усмішками :pardon:

Останнє редагування: 9 чер 2012
  3. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    ясне діло, мачо!

4. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Ох, ледве вичистив тему від флуду :)

Сьогодні ми з мартінімобілем зробили собі подарунок у вигляді невеличкого, але дуже класного вдосконалення.

Практично відразу після покупки машини я став цікавитися можливістю розширення функціоналу штатної аудіо-системи до сучасних стандартів. Оскільки штатна система в дорестайлінговому леоні Мк2 дісталася у спадок від старішого леона Мк1, то найбільш продвинутою функцією у ній є можливість програвання мп3 з дисків :) На дворі 2012 рік і нам вже того мало. Була поставлена задача отримати в авто ЮСБ-роз"єм, блютус і підтримку iPod, при цьому не втручаючись у монолітність центральної консолі, тобто залишивши штатну магнутолу на місці.

На мою превелику радість вивчення цього питання вивело мене на ось такий девайс

Це DMC-20198, в одному флаконі емулятор чейнджера, аудіолінк та блютус-адаптер. Детальніша інфа тут. Власне, за цим посиланням днями я і придбав даний девайс.

І з допомогою простих інструментів, двостороннього скотчу та такої-то матері сьогодні девайс був інстальований в Леоні!

Короткий звіт

Спершу з допомогою 4 металевих пластинок, вставлених у спеціальні місця, витягаємо магнітолу

Спершу я був скептично налаштований, ставив собі за мету не стільки інсталяцію, як просто подивитися як воно там підключається :)

Підключилося з першого разу як рідне у 12-піновий роз"єм для СД-чейнджера

Втикнув флешку, включив магнітолу і, о чудо, з флешки пішов музон!

:) Далі я собі уявляв, що доведеться щось різати, сверлити, підганяти кудись девайс... Словом, це вже робота, яку варто довірити професіоналам :)

Але на щастя у верхньому правому куті шахти знайшовся прохід, кудою вдалося вивести кабель під бардачком! Власне пропхати його туди і зловити та витягнути з іншого боку - це було найважче у всій процедурі. Але якщо ви володієте навиками йоги, то зможете повторити цей трюк без особливих зусиль. Ілюстрація:

Поки що сам девайс я просто поклав під центральною консоллю, трохи згодом я придумаю, як його там зафіксувати, або на скотч, або приколхозим кріплення. Наразі так. В принципі, не заважає

Єдиний не дуже естетичний момент (на фото вище також видно) - це провід мікрофона, який поки що не схований, а йде від бороди до панелі приладів, де я і причепив на двосторонньому скотчі сам мікрофон.

В принципі, мікрофон реально вивести по центру панелі приладів або навіть в ліву стойку, але я не мав нині ніякого натхнення розбирати обшивки і порпатись в торпеді, тому наразі так, а там побачим.

Телефон з"єднався з аудіо-системою через блютус доволі легко. Тепер можна розмовляти, не витягаючи телефон з кишені, слухавка береться кнопкою на кермі, при надходженні дзвінка бабский голос по англійськи навіть говорить номер :) На час розмови музика вимикається. Також можна слухати музику не з флешки, а прямо з телефона через блютус.

Ну, і керувати музикою з флешки також, звісно, можна кнопками на кермі.

Що приємно, якість програвання мп3 файлів з флешки відчутно краща, ніж була з CD-R.

Як бонус на девайсі ще маємо роз"єм для SD-карти.

В комплекті також йде кабель для підключення iPod (ним теж можна управляти з керма), а також ЮСБ-адаптер для SD-карти, це зручно, якшо у вас нема кардрідера, можна записати файли на картку як на звичайну флешку.

Через те, що це емулятор чейнджера, є певні обмеження щодо запису файлів. Їх слід записувати по папках, причому максимум по 99 файлів в одній папці. Кожна папка це для магнітоли типу окремий диск. Корінь флешки вважається окремим диском.

Кажуть, що на старіших моделях девайса було обмеження - максимум 6 папок (дисків) по 99 пісень, а новіші того обмеження вже не мають. Я поки що не встиг вияснити чи в мене та старіша чи новіша модифікація. Поки що 600 пісень мені достатньо :)

Із недоліків, наразі помічений один - не працює рандомне відтворення композицій, програє файли підряд, як вони записані. Хоча, я ще спробую розібратись, може щось не так роблю.

Також невеличким мінусом можна вважати те, що на дисплеї магнітоли не показуються назви треків. Але то мені не дуже принципово.

Загалом, отриманим результатом більш, ніж задоволений. Адже, по-перше, ціна девайса всього 1000 грн, що в рази менше, ніж коштує сучасна магнітола зі всіма цими функціями (скажімо, такий, як у мене стояв в корадо коштує 200 баксів). По-друге, центральна консоль залишилася у первозданному вигляді, а стороння магнітола виглядала би на ній чужородним об"єктом.

Ось такий тюнінг :) Штука ця доволі універсальна і підходить на багато різних автомобілів. Рекомендую всім, хто хоче розширити функціонал своїх аудіосистем до сучасних стандартів, залишивши при цьому стоковий вигляд салону. По ідеї, підключити цю річ можна навіть в старі касетні магнітоли, які мають можливість підключення чейнджера, хоча в кожному випадку таку можливість варто з"ясовувати окремо.

Останнє редагування: 25 гру 2014
    • Подобається Подобається x 2
  5. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Треба шось тут відписати :)

Головний апгрейд за останній час - це нові фари. Ксенон в рефлекторних фарах - це, як відомо, зло. Він сліпить зустрічний транспорт, а дорогу нормально не освітлює. Крім того він в мене став глючити, на поганій дорозі гасла то одна, то друга фара. Це мене задовбало, тому за 300 баксів в Польщі через нашого форумлянина Orest були придбані лінзові фари славної фірми Sonar (Тайвань).

Оскільки фари повністю були укомплектовані всіма лампами, ксенон демонтовано. Я без поняття, які там стоять лампи, навіть не витягав щоб роздивитись, але світлом я задоволений на 200%. Все бачу і нікого не сліплю. Виглядають так

Вкл так

Зараз напевно почнуть бакланити за колхоз, але факт залишається фактом - світло значно краще, ніж в оригіналі. Крім того поворотники тут винесені назовні (в оригіналі вони у внутрішніх рефлекторах), що однозначно є покращенням конструкції.

Мене трохи засмучує та діодна смуга знизу. Виглядає не дуже. Я, скоріш за все, її просто відключу.

Загалом, перша зима з Леоном проходить (т-т-т) нормально. На високій зимовій гумі і 15-дюймових залізяках виглядаємо ми не так естетично, як на літніх сімнадцятках, але зате нам дуже м"якенько і комфортно :)

Антипробуксовочна система дуже радує. АБС працює чітко.

Коли почалися морози, я невчасно залив незамерзайку і вода в омивачі замерзла. При цьому коли я пробував побризгати на скло, із бампера вилізли омивачі фар, але назад вже повертатися не захотіли. Я так зрозумів, це через замерзання води, тому їх не чіпав, вирішив, розтане - встане на свої місця. Так я і їздив з торчащими омивачами [​IMG] Сьогодні потепліло. Вода розтанула, на скло пшикає, а на фари ні. Правий омивач повернувся назад в бампер, а лівий ні. Я легенько спробував його попхати всередину, він не йде. А коли леге-е-е-есенько потягнув на себе, він у мене так і залишився в руці [​IMG] Тобто просто виліз, ніби ніяк і не був закріплений! Це щастя, що я його взагалі не загубив.

Питання - що сталося? [​IMG]

Як його поставити на місце? Скотч не пропонувати :)

6. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Думаю його треба просто поставити назад, на місце.

Uploaded with ImageShack.us

7. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Я теж так думаю, але питаю - як :)

Sent from my MB865 using Tapatalk 2

8. RaZoR

Форсунку під №2 разом з кришкою №3 акуратно вставляєш :mocking:у деталь під №5 і легенько надавлюєш, доки не відчуєш характерного звуку - деталі защолкнулись.:)
    Це при умові що деталі цілі, оприділити це можна при попередньому огляді деталей під №2 і №5 :P

9. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Ок, спробуєм защолкнути. Я дивився чи нічого не зломано, все ніби виглядає цілим.

10. Pioneer

Pioneer Місцевий

Колись був Passat B5 1.9 TDI 123к.с., Hameleon metalic blue, DLS audio acoustic, Start Tuning...
    Клубна карта:
    000055
    з фарами ти погарячкував, вони дуже фігово світять мав такі і перечитав всі форуми ніхто ними не довольний краще G5 лінзу монтувати абож оригінальну лінзову + в тебе мабуть постійно світиться що нема лампочки?

11. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Порівняно з тим як світив ксенон в рефлекторній фарі, ці зараз світять просто офігенно. У мене в корраді були також фари Сонар і я також був дуже задоволений світлом. Лінза рулить, ксенону навіть не потрібно

Індикатор відсутності лампочки не світиться, все чотко

12. RaZoR

Ну шо там?

13. RaZoR

Аааауууу.....

14. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    А... ну защолкнув :)

Sent from my MB865 using Tapatalk 2

15. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    хрю-хрю!

16. Васьок або ZiK

Васьок або ZiK Active Member

VW Golf 4 1.6 99 SR V8
    надіюсь буде брати менше ніж карадо ;) Вітаю

17. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Так само бере. Ну може в місті трохи менше

18. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
  19. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    scirocco, знимка класна ;) але маю питання: зуби точно Мартіньові? щось прикус у нього не туди...

20. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Сорі, я не спєц по Мартіньовій ротовій порожнині. Дівкам видніше.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)