Гідрокомпенсатори

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем S@sha, 19 чер 2007.

1. S@sha

S@sha Active Member

VW golf II 1.3 Тi 1991
    Піскажіть як вичислити який гідрокомпенсатор підстукує при початку роботи двигуна в продовж 3-5 хв. після холодного запуску?

2. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    Відповідь: Гідрокомпенсатори

точно скажу. треба розібрати мотор , а потім порухати верхню і нижню частину компенсатора і який з 8 або 16 рухається хоч трошки той і стукає, або застукає дуже скоро менше ніж за 2000.
    якщо стукають не завжди, а тільки на початку то це значить що треба міняти масло і рівень масла замалий. Може і маслонасос погано качає.
    якщо стукають завжди або час від часу перестають і потім знов стукають то це компенсатори.
    р.с. може хтось доповнить , або виправить?

3. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Вичислити можна за допомогою фонендоскопу або пласмасової трубки, приклавши одним кінцем до вуха, другим до клапанної кришки.
    Точність-відсотків 70, краще скидати кл. кришку.
    Якшо цокають на хол. двигуні, а на гарячому перестають-все нормально.

• Красунчик! Красунчик! x 1
  4. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Фу... Марк, ти мене втішив.

5. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Додам тільки, що цей випадок навіть описаний в інструкції до машин, ВАГ просить не звертати уваги :).

6. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.

я чув шо може таке бути коли запаленя, погано виставлене!

7. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Буває таке, але тоді стукають клапани а не гідрики. Це при надто ранньому запалюванні або при надто гидотній бензині.

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

а як відрізнити стук гідрів від стуку клапанів?

9. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

У гідрака стукіт, а у клапана - цокіт. Клапана при Г бензусі цокотять, причому усі.

• Подобається Подобається x 1
  10. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

А я б сказав, шо не зовсім так.
    Гідріки цокають, а клапана при детонації видають шось середнє між шелестом і дзвоном. Якшо чується глухий стук, то це вже можуть і пальчики або поршні бути. Хоча, пальці при детонації також можуть постукувати, але не так глухо, як поршень стукає.
    Але то всьо фігня, треба слухати двіжок, заочно того не поясниш. Людина, яка не чула різниці, з написаного мало шо зрозуміє.

• Подобається Подобається x 2
  11. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Гм... Ну тут здається у всіх просто різне вкладається у поняття "цокіт", "стукіт" тощо.....
    В б/якому випадку, якщо стрекочить лише на золодну, а після легког опрогріву перестають - це ГК.
    Хоча є екземпляри де зовсім не стучать.

По темі: Міняти краще всі разом та на оригінальні

12. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

+1, ІНА фтопку. А краще їх взагалі не міняти, хіба цокають вже катастрофічно. Як правило, після заміни один-два зацокають через якихось пару тисяч, оригінальні з заводу, які не рухались руками наших майстрів можуть і весь строк служби мотору відходити. Але це моє ІМХО, на 100% об*єктивність не претендую.

13. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

+1 до Markell.
    Хоча ГК для конвеєру і робить INA. Але то трохи інша INA :)

В мене цокотіли так, що неможливо було слухати. Купив INA - стало тихіше, але все-одно тарабанили.
    Потім знайомий поміняв двигун і я забрав його ГК зі старого двигуна (двигун RP - йому було років 20 вже мабуть) - легкий цокіт перші секунд 10 та все :)

14. Sslim7

Sslim7 Новачок

Mazda626 1.8 16 v GF

Допоможіть будь-ласка визначити! Коли нажимаю на педаль газу починає щось цокати в моторі,а коли пускаю газ перестає.Це можуть бути гідрокомпенсатори? Вже навіть промивав мотор промивним маслом і залив нове масло на Мазду 626 1.8 16 v gf

15. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Краще я утримаюсь від бажання написати допис!!! :lol: :lol: :lol:

16. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Це стукають клапани. І роблять вони це з однієї із двох причин:
    Додано через 2 хвилини
    Не будь нелюдом :). Те що ми їздимо на VW не означає, що не можемо допомогти іншим людям, нічим від нас не гіршим. І взвгвлі, ти коли стоїш на трасі з пробитим колесом і без балонного ключа, то зупиняєш тільки сірків?;)

17. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Орест, я не нелюд. Просто мені цікаво навіщо у ПРОФІЛЬНОМУ форумі ФОЛЬКСВАГЕН задавати питання про МАЗДУ. Є на форумі розділ ІНШЕ, або Простоавтофорум. Але й не те головне. Я тьфу тьфу тьфу ніколи ще не стояв з піднятою рукою. А просто телефонував друзякам і мене забирали. :) А сам я стараюся БЕЗ підняття руки останавлюватися біля машини блимающей "аварійкою" і пропонувати свою допомогу. Заміть, САМ!!! ;-)

18. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Ця тема не є профільною і стосується теорії двигуна внутрішнього згорання. В даному випадку не важно якого авто.

Особисто раджу відкинути звичку зупинятися біля всіх авто з ввімкненою аварійкою - так можна суттєво погіршити демографічний стан в країні.

19. Pirat-7

Pirat-7 Active Member

Пішоход.
    Клубна карта:
    000047

можливо і вони,а може масло не по мануалу.
    цокають при русі коли даєш газу чи коли на місці стоїш і збільшуєш оберти.

20. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Зупиняюся тільки тоді, коли водій файно одягнут і по ньому видно, що то не босота. Також при зупинці питаю, відкривши вікно, але замок дверний зачинен невиходячи з машини і не виключаючи мотор, чи не порібна водію моя допомога. Потім дивлюсь, як він розмовляє і головне що він балакає. Роблю висновки, допомогати чи ні.

Додано через 1 хвилину
    А як тоді бути з цим: Volkswagen Клуб > Volkswagen > Двигун, КПП, підкапотний простір

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)