Лампи заднього ходу не горять.

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем Дімон, 24 бер 2008.

1. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993
    Хто знає в чому може бути причина, запобіжники добрі, лампочки тоже, можливо сам датчик (той що в коробці) не працює, як провірити сам датчик??

2. S@sha

S@sha Active Member

VW golf II 1.3 Тi 1991
    Відповідь: Лампи заднього ходу не горять.

1.зніми конектор з датчика заднього ходу (який знаходиться на коробці)
    2.замкни ті два контакта,
    3. увімкни запалення і дивись чи горять лампи заднього ходу.
    Якщо горять то точно датчик, якщо ні то продку треба дивитись

• Подобається Подобається x 1
  3. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

о точно :) я навыть про таке не подумав :) Д Я К У Ю !!!!

4. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

2S@sha дякую :) зробив як ти казав :) проблема була в тому що неправильно підключені провода :) Лампи горять датчик працює :haha:

Закривайте тему :)

5. elvic

elvic Початківець

VW Golf III 1.4 1993

А всетаки якщо датчик, його важко поміняти самому? Чи треба коробку розбирати?

6. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була

навіть сам датчик можна розібрати, почистити, скласти...
    сам таке робив, замикаюча пластинка була зовсім іржава....

а зняти його--3 хвилини роботи....

7. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Незнаю як в кого, але в моїй коробці коли датчик знімаєш то починає литись масло. Щоб поміняти треба викрутити датчик і молнієносно вкрутити другий. Проливається приблизно 50 грам масла.
    2 VladyslaW
    Досі думав що вони нерозборні. Можливо ти про якийсь не той говориш? А якщо саме про нього то як його розбирати?

Ще одне: ДУЖЕ багато фуфла в магазинах. Поміняв 3 датчики поки встановив нормальний. 2 датчики при закручуванні при маленькому зусиллі і спробі його підтягнути просто обламувались і різьба лишалась в коробці а головка в ключі. Один датчик після 2-х тижнів їзди просто протік наскрізь через контакти - коли побачив був в ауті.
    У мене конкурс на найкращий датчик виграв ЛАТУННИЙ датчик фірми EPS (біло-червона упаковка).

Останнє редагування: 17 лип 2014
  8. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була

на моїй коробці ( 5-ступ 020) датчик стоїть на верхній поверхні, тобто нічого не виливається, хіба якась крапля, що причепилась до "кнопки"

він теоретично нерозбірний, але в майстерних руках...

трикутним надфілем акуратно обпилюю загнуту (завальцовану)"спідничку" і витягую нутрощі:
    дві контактні клеми в пластику (сама верхня деталь, так би мовити, заглушка) , круглу мідну пластину-замикач контактів, під ним-гумка-ущільнювач, пружина і т..д.

почистив, посадив на суперклеї на місце (замість спиляної розвальцовки) ... вже півтора роки політ нормальний...

9. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Аааа, ну тада понятно. В мене просто 085 коробка.

10. S@sha

S@sha Active Member

VW golf II 1.3 Тi 1991

У мене теж не працював коли купив машину, я пішов взям б/в і вже 1.5 роки - політ нормальний.

11. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Я й сам б/в хотів взяти але на розборці в той день не було.

12. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    Так як тема про даний девайс уже є то нову створювати мабуть не варто. Хоча в мене проблема звучить навпаки. "постійно горять лампи заднього ходу". Значить було все так: непрацював датчик заднього ходу (була відломана одна клема), купив я новий, фірма ЕSP (алюмінієвий). Замінив, підєднав, все ніби то запрацювало, але аж на дві поїздки! Вчора включив запалення і замітив що задній хід горить, порухав ручку передач, нічого не змінилось! Так і їздив вчора, бо не мав де заїхати на яму. Сьогодні поїхав на естакаду, відєднав одну фішку на датчику і задній хід уже не горить, а значить що замикання між проводами немає! Отже тоді виходить що причина в датчику? Що порадите робити?
    П.С. Питання до юристів: чи можу я повернути його назад? Був придбаний минулої пятниці. На що мені впиратися?

13. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    В мене КПП AUG і датчик заднього ходу зверху біля троса спідометра. Проблема: негоріли лампи заднього ходу. Зняв датчи і розвальцував нижню частину. Роз'єднав дві половини і почистив контакти. Склав, що можна було завальцував і шпари залив чорним герметиком-прокладкою. 1 рік вже працює нормально.
    п.с. Перед розбиранням датчика з'єднай його два проводи і подивись чи горять лампи.

14. Yur

Yur Місцевий

Все провірив, при замиканні лампочки горять, напруга на проводах 12.65, справа вся в датчику, але як його розвальцувати, поняття не маю, він ж цільний, може в тебе якийсь датчик іншої конструкції? Короче треба міняти датчик, бо він в середині замкнув, але цікаво яка причина?

15. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Колись ножом, або викруткою відкривав банки? Те саме тільки верх ногами! Замісце під ключ затискаєш в тисках і викруткою помаленько відгинаєш! Роботи максимум на 15хв. ""Пилите Шура, они золотые"";)

16. Yur

Yur Місцевий

ROS, я тебе розумію, тільки той датчик в мене зовсім цільний, зверху хіба що там де його ножки виходять, але і там просто залито пластмасою! Так що там нема як його розвальцовувати. Шкода що я не сфоткав його. Просто мені цікаво чому він так швидко замкнув в середині? Таке враження що він спаявся в середині (контакти), але чому?

17. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН
    Yur та чого ти так паришся. Той датчик коштує пару рубасів, доречі в мене також нерозборний, купи другий тай усьо на тому.

На рахунок поминяти датчик в магазині думаю нічого не вийде бо то є електрична група як що він був вже установлений на авто то назад його невізьмуть. Хіба братися до цього серйозно експерти, рекламація - але тут і каню панятно шо то того не вартує.

18. Borman

Borman Місцевий

VDub Golf Mk3 AirRide
    Клубна карта:
    000100
    та дійсно, я свій давніше за 11 грн купував, продавці глянули в комп"ютер і самі від ціни офігіли :shok:

19. Yur

Yur Місцевий

та якби це дійсно він пару рубасів коштував то я б і не парився дійсно
    це мабуть було коли тільки україна ставала незалежною ;-) Може для когось і 70 грн не гроші, щоб кожного другого дня викидати на дачтики, і кожен четвертий день доливати масло в коробку, але я зовсім не маю такого бажання!!! Зараз той датчик вартує від 60 і більше, залежить від фірми, а то що вони десь з підвалу беруть штамповки то мене не цікавить, мені потрібно щоб він працював, а нє раз з гаража виїхав і відразу не естакаду...

Вийшло Travel, ще й як вийшло!!! Як би вони дійсно були б впевнені в якості свого товару, то мабуть було б важко з ними говорити. А так я їм пояснив, що неякісний датчик і вони неспоривши забрали його назад, мають привезти якийсь інший французький

• Подобається Подобається x 1
  20. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН
    я свій 3 тижні тому купив за 22 грн. і працює без проблем. Думаю шо така запчастини не є настільки важливою шоб купувати оригінал чи дуже дорогий заміник.

а чого масло доливати в коробку шо датчик до того має?

Дивно, але приємно шо є такі магазини які розуміють свою неправоту.
    але як варіант я знаю шо в магазині можуть продати датчик який коштує 20 грн за 70 грн. і тому можливо нехотіли замарочуватися.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)