Допоможіть зремонтувати люк

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем MARTINI, 5 сер 2007.

1. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Прохання відгукнутися того, хто має гараж, можливість засісти в ньому зі мною і моєю машиною на деньок, всякий інструмент, а також не такі криві руки як мої (оскільки в мене, нажаль, нема перерахованого вище і практики).

Потрібно зремонтувати люк. А саме замінити тяги, які поламалися і через це мій люк відкривається, але не закривається. Останнім часом він став ще й привідкриватися сам від вітру, коли швидкість перевищує 80-90 км/год, а також протікати на дощі. Тому питання ремонту серйозно назріло. Сам я того не зроблю бо немаю де, та й для тої роботи потрібно дві пари рук.

Я нарив детальний звіт про цю процедуру , ілюстрований картинками з ЕТКИ, гадаю, це значно облегшить нам роботу.

Обсяг робіт, як я уже зазначав, - на день. В роботу там входить демонтаж обшивки стелі, зйом люка, заміна поламаних деталей, встановлення люка і встановлення обшивки. Робота, кажуть, не складна, але делікатна і марудна, терпець треба мати і чуття в руках, аби згарячу не наламати дров. Спокійно так , акуратно і, як каже реклама VW, з любов"ю до автомобіля :)

З мене всякі там, звичайно, кури, чай, кофе і тд, а після роботи можна і чогось поміцнішого :)

Чекаю пропозицій

2. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    Відповідь: Допоможіть зремонтувати люк

я б залюбки допоміг, але немаю гаража і в мене проблема з мотором але якщо не горить то можна в кінці тижня зробити.
    А ти маєш нові дві направляючі ліву і праву? чи прийдеться ремонтувати старі?

3. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Я думаю, що зремонтувати їх проблематично, вони тупо розламались пополам. Хіба якось варити, але то ше треба тоді їх везти до зварювальника , в один день можна і не вписатись. Тому я цими днями займуся пошуками тих деталей, сподіваюся шо то не буде великою проблемою, оскільки вони не унікальні для Корадо, а йшли також на електролюки в Гольфах, Пасатах і на Ауді. Як на шротах нема, то в магазині їх точняк можна замовити.

4. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Маю гараж. На рахунок рук не ручаюся, до люка не ліз ніколи але дохера всякого іншого в своїй машині сам зробив. Оскільки важко працюю то можу присвятити твоїй корі тільки декілька вечорів (з 18-00 до 22-30). На час ремонту кора може стояти в гаражі (або їздити з заклеєним люком :) ). На вихідні хочу вирватись в карпати з пятниці по понеділок включно. Надумаєш - звертайся.

5. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Наразі домовилися з Полом, будемо щось чаклувати, якщо є бажаючі приєднатися, то ми не проти :) Правда, наразі шукаю запчастини. Виглядає на то, що це все ж проблема. Поломка саме цієї деталі досить часто трапляється (на шротах кажуть, що багато хто звертається з цим), але чомусь вільно її купити не можна. Можна хіба цілий беушний пасатівський люк взяти за 100-150 баксів. А щоб купити тих дві маленьких детальки в магазині, то треба замовляти оригінал з німців і коштувати воно буде 180 Євро! Тож скоріш за все буду брати люк в зборі. Якщо комусь треба буде з нього якісь запчастини - звертайтеся :)

6. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Є у мене з Пассату Б3 механіка б/в, може щось тобі підійде?

7. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

Друже! залюбки можу тобі надати в ремонт свій гараж біля Рукавички на Луганський, в разі чого можна там твою бритву залишити, інструмент є елементарний, але не ручаюся за нього, бо як тільки мені щось треба з нього то виявляється що САМЕ цього ключа не має.
    На рахунок допомогти то не знаю, бо маю такі ж дві ліві :mrgreen:
    можемо Пола забрати до мене в гараж, він мені ще діагностику АБС хотів зробити, можемо вбити двох зайців.

• Подобається Подобається x 1
  8. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

ок тільки я покищо киплю надіюсь не довго. потребую поради.

9. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Народ, поскорше поможіть Полу, бо поки в нього кипить двігло, у мене буде текти і зривати дах

Кіндеру дякую за пропозицію надати полігон для роботи, може й скористаємося!

Саса, також дякую, але досить з мене твого телевізора, не треба мене вже аж так балувати :)

PS. Все-таки яка класна штука наш клюб...

10. ANDRЕY

ANDRЕY Початківець

VW Passat III 1.8 1991

У мене також полламаний люк і навіть я скажу більше я його знімав та розбирався в чому річ . Ліва тяга тріснула . І я повний інтузіазму пішов її шукати і фіг там:twisted: І тому якщо у когось є воно поможіть (розгляну всі пропозиції)

11. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Може запізно, але можу на місяць-другий дати ключі від двох спарених гаражів. Як оплату пропоную купити якийсь нагрівач (за мої гроші) а також (за бажанням) завести ЗАЗ 968 М, який там стоїть вже років 10 :)

12. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Тягу ти ніде не знайдеш. Мусиш тільки шукати весь люк в зборі. По ідеї не має значення навіть чи люк електричний чи ручний, механізм полюбому той самий. Люк може бути від гольфа, пасата, сеата толєдо ... Але шукати краще не по львівських шротах, бо здеруть мінімум 100 баксів, а деякі хочуть 200-250. Я собі купив від гольфа-3 за 50

13. Rоман

Rоман Початківець

Sharan TDI & Transporter TD

Я ремонтував люк на Пассаті два роки тому. Робота нескладна - розібрати, замінити зношені-зламані деталі, зібрати та відрегулювати. Один нюанс - ті зношені-зламані потягенули десь на 350 баксів.
    На львівських шротах люків не було! І всюди я чув стандартну відповідь - це є група підвищеного попиту, не залежується.
    Запчастини замовляв на Алексі, в магазинах теж можна було замовити, виходило відсотків на 20 дешевше, але чекати треба було довше.

14. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Запчастини купувати то без сенсу, хіба як маєш дурні гроші. Один силуміновий повзунок , пам"ятаю, десь 90 Євро коштує, якщо таких деталей декілька тре заміняти, то люк золотий виходить. На шротах про це знають, тому за Б.У. люк намагаються здерти по максимуму.
    Я знаю де є люк від Б4 пасата скляний за 150 баксів, а також теоретично можна замовити за 100 залізний від Б3. Люк в Б4 і Б3 одинаковий, можеш тупо замінити свій на той. Хіба що можливо буде потреба по висоті регульнути, робиться це просто - підставляєш шайбочки під болти, якими люк кріпиться до стелі. Тоді, коли я шукав собі, то цей за 150 був найдешевший в наявності у Львові. Були варіанти і до 300 доларів. У нас на сайті в довідці є контактакт такого Степана, який на автобазарі торгує, якшо ціна підходить, можеш у нього той люк забрати. Можеш і сам пошукати варіанти шоб тобі привезли з Польщі, або самому з"їздити пошукати, вийде ше дешевше.

15. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

А що у Пассата Б3 Б4 і Гольфа 3 люк кріпиться до стелі? Бо у мене і у Г2 він вварений у стелю! :) І регулювати його можна тільки винтави на самому люку і його механізмах!!! :)

ЗІ Все так же пишу, що в мене є якісь деталі з люка Б3 пассату. Може кому знадобляться?

16. ANDRЕY

ANDRЕY Початківець

VW Passat III 1.8 1991

A що за деталі якщо не сикрет не тяги часом:?:

17. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Круто :) Я щось не звертав уваги, як було в мене в гольфі, хоча й їздив 3 місяці без обшивки стелі :)

18. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Тяги. Але одна з них поломана. Спробую сфотати та викласти тут, що у мене є.

Додано через 5 хвилин
    У Г2 з салону ти міг тільки до механізму настройки долізти, здвинув у нішу для люка обивку люка. І все! :) Саме кріплення люка приварено к даху. А винімається люк тільки коли задвинути люк у стелю і відкрутиш вінти кріплення направляючих полоззів.

19. ANDRЕY

ANDRЕY Початківець

VW Passat III 1.8 1991

Що обіцяного три роки чекають:razz: Я там з фотками

20. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Поки ніяк. Тіко по весні. :-(

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)