Питання наступне: Часто в газетах продають авто на запчастини без доків чи нерозмитнене. Яка офіційно між ними різниця. Як я можу ці апарати транспортувати до себе в гараж ЗАКОННИМ шляхом? При їх купівлі нічого не оформляється? "Интуитивно догадываюсь, но хотелось бы уточнить" (с)
Відповідь: Транспортування авто не розмитненого vs без документів Такі авто ввозять легальним і нелегальним шляхом. Легальним: автомобіль розбирається, ввозиться через кордон розукомплектованим і розмитнюється кузов (відповідно на руках є пакет документів, про купівлю-продаж там, митна декларація, бріф і доки про розмитнення), таку машину везуть під документи для переобладнання. ЇЇ безпроблем везеш в гараж-на сервіс, куди хочеш. Нелегально : дають рублів на таможні, не розмитнюють і ввозять контрабасом, таку машину дуже проблематично потім переобладнати, тому шо розмитнення кузова треба робити полюбому, а коли машина вже ввезена в Україну, то для цього фактично нема правових підстав, бо перетнула митний кордон вона незаконно. В основному таким способом везуть машини реально на запчастини, возити по території України їх на лаветі офіційно також не можна (нема нормальних документів на них). Шоб привезти в гараж, треба домовлятись з продавцем, хай привезе сам в визначене тобою місце і тоді розрахунок по факту, або на свій страх і риск башляючи гайонам. При купівлі маскимум шо ти можеш оформити-це письмовий договір купівлі-продажу запчастин/брухту з розпискою про оплату певної суми за визначений в договорі товар, проте ні біржа, ні нотаріус такий договір не посвідчать. І такий договір посвідчить лише факт оплати тобою того заліза, але не дасть можливості легально переміщати його по Україні.
Відповідь: Транспортування авто не розмитненого vs без документів Тобто якщо контрабандну тачку якимось чином знайдуть в мене в гаражі і вона виявиться в угоні то мене ще й посадити зможуть? Угон я можу перевірити тільки якимось CarFaxом чи якось через ДАЇ? І це коштуватиме ще 400 баксів?
Відповідь: Транспортування авто не розмитненого vs без документів угон ти можеш перевірити в даї десь приблизно за 20 грн.офіційно
Відповідь: Транспортування авто не розмитненого vs без документів ті гольфи шо продають в нас в більшості випадків ввезені кумом, сватом, тестьом і т.д. який являється громадянином іншої країни.. приїжає сюда пише заяву про угон і їде додому автобусом.. заява необхідна бо його митниця назад не пустить додому без машини як гнати пускаєш перед собою вищезгаданих родичів які повідомляють про наявність поліцаїв.. або когось хто не бздить говорити з ними (кольори в гольфа такі шо там половину кольорів під свої доки можна брати
Відповідь: Транспортування авто не розмитненого vs без документів Якшо виявиться, шо машина в угоні-будеш мати проблеми. Але чому в тебе в гаражі її повинні знайти? Без твого дозволу або постанови суду на обшук в гараж до тебе мєнти не попадуть. Не пускаєш їх і все, приватна власність. Суд посатнову на обшук не винесе без кримінальної справи або іншої вагомої причини. А ще краще травенту з номером кузова вирізати і викинути в кар*єр.
Відповідь: Транспортування авто не розмитненого vs без документів Чув про ментів-кулібінів які свердлили дрельками двері гаража і дивились яка машина там стоїть, ще хтось чув про подібне?
Відповідь: Транспортування авто не розмитненого vs без документів Про ментів кулібінів, про ментів які ставлять дирки в правах, і про інших ментів чарівників, задавай питання на канал "Діскавері" в передачу "Разрушители легенд" нехай провіряють.