Транспортування авто не розмитненого vs без документів

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Sasa, 10 кві 2008.

1. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Питання наступне:
    Часто в газетах продають авто на запчастини без доків чи нерозмитнене. Яка офіційно між ними різниця. Як я можу ці апарати транспортувати до себе в гараж ЗАКОННИМ шляхом? При їх купівлі нічого не оформляється?
    "Интуитивно догадываюсь, но хотелось бы уточнить" (с)

2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Відповідь: Транспортування авто не розмитненого vs без документів

Такі авто ввозять легальним і нелегальним шляхом. Легальним: автомобіль розбирається, ввозиться через кордон розукомплектованим і розмитнюється кузов (відповідно на руках є пакет документів, про купівлю-продаж там, митна декларація, бріф і доки про розмитнення), таку машину везуть під документи для переобладнання. ЇЇ безпроблем везеш в гараж-на сервіс, куди хочеш.
    Нелегально : дають рублів на таможні, не розмитнюють і ввозять контрабасом, таку машину дуже проблематично потім переобладнати, тому шо розмитнення кузова треба робити полюбому, а коли машина вже ввезена в Україну, то для цього фактично нема правових підстав, бо перетнула митний кордон вона незаконно. В основному таким способом везуть машини реально на запчастини, возити по території України їх на лаветі офіційно також не можна (нема нормальних документів на них). Шоб привезти в гараж, треба домовлятись з продавцем, хай привезе сам в визначене тобою місце і тоді розрахунок по факту, або на свій страх і риск башляючи гайонам.
    При купівлі маскимум шо ти можеш оформити-це письмовий договір купівлі-продажу запчастин/брухту з розпискою про оплату певної суми за визначений в договорі товар, проте ні біржа, ні нотаріус такий договір не посвідчать. І такий договір посвідчить лише факт оплати тобою того заліза, але не дасть можливості легально переміщати його по Україні.

• Подобається Подобається x 5
  3. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Тобто якщо контрабандну тачку якимось чином знайдуть в мене в гаражі і вона виявиться в угоні то мене ще й посадити зможуть?
    Угон я можу перевірити тільки якимось CarFaxом чи якось через ДАЇ? І це коштуватиме ще 400 баксів?

4. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

угон ти можеш перевірити в даї десь приблизно за 20 грн.офіційно

• Подобається Подобається x 1
  5. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100

ті гольфи шо продають в нас в більшості випадків ввезені кумом, сватом, тестьом і т.д. який являється громадянином іншої країни.. приїжає сюда пише заяву про угон і їде додому автобусом.. заява необхідна бо його митниця назад не пустить додому без машини :)
    як гнати :)
    пускаєш перед собою вищезгаданих родичів які повідомляють про наявність поліцаїв.. або когось хто не бздить говорити з ними (кольори в гольфа такі шо там половину кольорів під свої доки можна брати :)))

6. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Якшо виявиться, шо машина в угоні-будеш мати проблеми. Але чому в тебе в гаражі її повинні знайти? Без твого дозволу або постанови суду на обшук в гараж до тебе мєнти не попадуть. Не пускаєш їх і все, приватна власність. Суд посатнову на обшук не винесе без кримінальної
    справи або іншої вагомої причини. А ще краще травенту з номером кузова вирізати і викинути в кар*єр.

7. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Чув про ментів-кулібінів які свердлили дрельками двері гаража і дивились яка машина там стоїть, ще хтось чув про подібне?

8. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

Про ментів кулібінів, про ментів які ставлять дирки в правах, і про інших ментів чарівників, задавай питання на канал "Діскавері" в передачу "Разрушители легенд" нехай провіряють.

• Подобається Подобається x 3

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)