електротяга задньої двері Г2

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем S@sha, 23 січ 2007.

1. S@sha

S@sha Active Member

VW golf II 1.3 Тi 1991
    Може хтось робив, а може знає як зробити на електричній тязі відкривання дадньої двері Г2 з салону

2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Відповідь: електротяга задньої двері Г2

Блін, шкода шо коли робив, не фоткав процес. Постараюсь на пальцях пояснити.

Купуєш на базарі соленоід , це якраз і є електромагнітний привід
    Я брав руский, дев"яточний . Є по 15, є по 25 грн. Відрізняються потужністю. Я брав за 25.
    Виглядає приблизно так
    Тільки там 2 дротика (+ і -)

На замку багажника є такий ричажок, при натисненні на який він відкривається.

Може бути нюанс. Ричажок замка може бути закороткий і його треба буде на якісь півтора-два сантиметри зробити довшим. То не проблєма. Я зробив так: взяв кусочок залізячки (але жосткої шоб не гнулась), просверлив в ній з двох боків дірочки. Один бік прикручуєш до ричажка, до другого буде кріпитися спиця.

В комплекті з соленоїдом йде така довга спиця десь 17 см.
    Твоя задача ту спицю закріпити з одного боку за кільце на тязі соленоїда, а з другого на ричажку замка. Причому тобі спиця 17 см не потрібна, її треба обрізати, там вистачить десь 5-6 см.

Отже з"єднуєш ту всю конструкцію, один хтось тримає соленоїд приблизно так, як він повинен буде стояти, а другий подає на два дротика 12 вольт. Соленоїд має стояти вертикально, тягою вниз.

Отже, коли подається 12 вольт, соленоїд скорочується, тягне спицю з ричажком замка - замок відкривається. Таким чином вибираєш найвигідніше місце і позицію для соленоїда і думаєш як би його в тій позиції зафіксувати. В комплекті йде металева планка з дирками, яку можна використати для закріплення соленоїда на дверці. Планку прикручуєш , а до неї вже сам девайс. Використовуються при цьому при потребі дрель, ту планку з дирками і шурупи (останні теж є в комплекті).

Потім один дротик з соленоїда кидаєш на масу , тобто заземлюєш до дверки, а другий протягуєш через порожнину дверки, далі через через крило до підлоги чи як тобі там хочеться , коротше виводиш його якимось шляхом в район торпеди. Там уже як душа забажає. Хтось робить через сигналізацію, тобто замок буде відкриватися з пульта.

Мені під ту функцію перекваліфікували кнопку увімкнення протитуманок на торпеді, яких у мене ніколи не було :) Тільки кнопку тоді треба трошки переробити так, шоб вона після натиснення зразу відтискалася, оскільки для спрацювання соленоїда достатньо долі секунди.

Отаке. Звиняйте, якщо розповідь на пальцях незрозуміла :) Задавайте уточнюючі питання

3. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

ОГО я навіть не знав шо то вмене а машині такий серйозний запльот є

4. Kvass

Kvass Active Member

Октавія

MARTINI Ти би ліпше написав як від мазди трос відкривання лючка, присобачити на Г2, о то би я почитав:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

5. S@sha

S@sha Active Member

VW golf II 1.3 Тi 1991

Гарно дякую MARTINI за таку докладну розповідь, я хотілось уточнити соліноїд наскільки знаю це електромагніт який просто притягує а тещо на фотоце тяга з моторчиком яка рухаєтьмя в двох напрямках, і якщо це тяга яка рухається в обох напрямках і вона - же кладеться на двері для роботи центр-замка то як памятаєш при спрацюванні вона залишається в тому же положені, а нам потрібно щоб мона повернулася назад - сама.

6. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Назад вона і повертається сама. Під ричажком замка є пружинка, яка той ричажок повертає у початкове положення. А оскільки соленоїд зєднаний з ричажком, то і він також повертається на місце.

Квасс, насправді замутити з тросиком ще простіше , ніж з елєктрикою. Треба тільки знайти довгий трос. Спочатку я так і замутив, але виявилось шо трос досраки, дуже зношений, а тому надто тугий і тяжко було його тягнути, а потім не хотів нормально назад вертатися. Тому було прийнято рішення шо ну його нах і краще замутити кнопку. Дуже прикольно вийшло Приїзжай на з"їзд заціниш

7. SAM

SAM Початківець

Golf II GTI 1.8 16 v, KR 139 коняк

Ось тут э багато корисного з фотозвітом
    http://volkswagen.msk.ru/forum/index.php?showtopic=42974

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)