У темі про почерговість проїзду перехрестя з розворотом ми ніби цю почерговість з"ясували. Натомість виникло інше питання, як саме правильно проїжджати розворот. Отож схема Як синій автомобіль має проїжджати розворот? По червоній чи по зеленій стрілці?
Однозначно по зеленій! Бо тоді з точки зору логіки виходить непонятка як червоній машині роз'їхатись з синьою. Аварійна ситуація, якщо їхати по червоній стрілці...
Цілком згідний, колего але цей аргумент абсолютно не є аргументом для тих, хто в сусідній гілці розвертається по червоній стрілці Цікаво, які у них аргументи мля, перше випадково проголосував за червону, хоть сам тут доводжу, що правильна зелена Виправився! До речі, не забуваємо при потребі користуватися функцією "Я ПЕРЕДУМАВ" (щоб змінити свій голос)
може я щось і провтикав, наперед вибачаюсь, але де написано що треба їхати по червоній? Наскільки я знаю і як мене учили, будь-яку проїжджу частину треба умовно ділити на 2 рівні частини (навіть вулиці з одностороннім рухом) і триматись правої сторони. П.С. Не претендую на істину в останній інтанції, власне ІМХО і досвід.
Користуємося, але в правилах написано що при повороті наліво і розвороті треба займати крайнє ліве положення. Це все супер що є досвід і імхо, це в кожного так чи інакше присутнє. Але давайте без цього. В сусідній темі купу сторінок наплодили доки не зявилась бумажка. Одже - де бумажка для цієї теми?
при повороті наліво і розвороті треба займати крайнє ліве положення. так, і це правда, крайнє ліве але в своїй смузі руху, а на розвороті рух двосторонній . . .
Пля, а тут знайшов таке: Якщо обидва зустрічні транспортні засоби рухаються ліворуч або роз*вертаються, то їхні водії повинні впевнитися у відсутності загрози ство*рення перешкод для руху транспортних засобів зустрічних напрямків. У цьому випадку транспортні засоби можуть виїжджати на перехрестя од*ночасно, залишаючи центр перехрестя справа або зліва.
Проїзд дозволений лише по зеленій стрілці. Автомобіль займає крайнє ліве положення, що вже здійснено на схемі, далі здійснює стандартний розворот. Чому він повинен виїзджати на зустрічну колію, заваджаючи проїзду червоної машини, що показує червона стрілка, не зрозуміло. Здається, виникнення "червоної" версії повинен пояснювати топікстартер Для мене це як провести стрілку по тротуару
Я голосував з червоний Впевнений (по своєму немалому досвіду-22роки) шо Львівські водії мене підтримають. У Львові, хто нагліший, той правий. Хлопаки, так як їздять у Львові, нігде неїздять(був: Донецьк, Харків, Дніпрпетровськ, Одеса), тобто, швидко і акуратно
Я можу помилятися, але перехрестям вважаються усі перетини та прилеглі вулиці, що розташовані не далі ніж 35 метрів між межами проїжджих частин, якщо інше не визначене дорожніми знаками. Тому при умові проїзду складних перехресть інколи їх центр може бути і праворуч. Але це зовсім не відміняє лівостороннього руху в Європі, до якої, нагадаю, ми таки належимо...
До речі, я не голосував, бо вважаю голосування за правильність пдд не найкращим методом для пошуку істини. Може бути таке, що 10 людей помиляються а 1-2 кажуть істину. Особливо у Львові, де традиції проїзду інколи беруть верхи над його правильніcтю
Акуратно не акуратно. А ми говоримо тут про те як правильно проїжжати=))) Народ... я не розумію, яка може бути червона траєкторія??? Навіть банально подумати якшо ви їдте не на розворот, а повертаєте на ліво, то що теж з лівої сторони і на зустрічну?
якщо синя розвертається по червоній полосі,а припустимо з іншоЇ сторони так само піде на розворот інше авто то зіткнення( дуже велике)права фара б"є праву фару,гляньте у важно на схему,і нормально проаналізуйте.І для того намалювали трикутнички-напевно бачили Їх усі.
така версія виникла в гілці, лінк на яку я подав. Там дехто переконує, що треба валити в морду червоній машині. Ця гілка дала нам найкозирніший аргумент на користь зеленого варіанту! Той, хто їде по червоному варіанту, ризикує у 78.95% випадків нарватися на ДТП. А в того, хто їде по зеленому варіанту, ця вірогідність всього лише 21.05% Отже за теорією ймовірності безпечніше їздити по зеленій траекторії
Той, хто їде по зеленій стрілці, повертаючи на ліво якраз і займає крайнє ліве положення СВОЄЇ смуги. А той, хто буде повертати наліво із дороги, на яку виїжджає синій, теж займе крайнє ліве положення своєї смуги і поїде по траекторії червної стрілки. Тому що проїде він той розворот по правилах Тподібного перехрестя, на якому ніхто не додумається повертати на зустрічну смугу. І не буде тоді ДТП. А якщо обидва будуть думати як РОС, що треба їздити нагло бо вони у Львові, то доведеться їм чекати гайців і страхову, і згадувати казку про 2х баранів на кладці.
Підозрюю,що ті думки беруть початок звідси На фото вул 700річчя Львова, з часом розмітка стирається але в памяті лишається.