Хочу придбати телефон з вбудованим GPS навігатором, приглядаюся до Nokia 5800. Проте, помітив, що ця функція працює на технології A-GPS. Наскільки я зрозумів, це не чистий GPS, дані приймач отримує не зі супутника, а з базових станцій, користувач є прив"язаний до мобільного оператора. І навігатор працюватиме лише там, де є покриття оператора. Більше того, технологію A-GPS підтримують не всі базові станції, тобто наявність покриття не гарантує роботу навігатора. Крім того, щоб користуватися навігатором потрібно, щоб телефон був підключений до інтернету. Тобто без грошей на рахунку навігатор не працюватиме. Хочу спитати у тих, хто користується даною технологією: Чи правильно я все зрозумів? Наскільки поширена технологія в Україні? Чи багато місцевостей, де A-GPS не підтримується? Наскільки інтенсивно споживається інтернет-трафік при користуванні навігатором? Чи дороге це задоволення виходить в результаті? Наскільки достовірні дані показує такий навігатор? Маю на увазі координати, висоту над рівнем моря, швидкість руху, напрямки руху до пункту призначення тощо Що буде з навігатором за кордоном? В роумінгу мабуть інтернет стає золотим, якщо не діамантовим?
Зрозумів правильно, показує дані настільки достовірно, що коли ти відпочиваєш в Карпатах, показує, що ти на Контрактові площі в Києві. В них на Україну всю була одна точка. Не парся і купи собі людськи GPS, будеш безплатно знати своє знаходження, правильні маршрути, швидкість, розміщення адрес і багато іншого.
помітив ти куйово, бо джіпіес там справжній + функція а-джіпіес, що взагалі не принципово. Якщо на вулиці - точність акуєнна, користувався як нокіа-мепс так і джамін мобайл. Звісно, в підвалі зв'язку не буде, але на вулиці без проблем. Я аж вніс свій посильний вклад у розвиток навігації і купив ліцензію на ірк користування (в Нокіа) що, накуй не нужно, але 100 грн. (на 1 рік) заплатити за користування легальним пз можна))) Інтернет використовуєш за бажанням - основну карту можна і на компі завантажити, додаткові дані важать небагато. Окрім підвантаження шось на зразок фотокарти, але і її можна прокешити через вай-фай (домашній наприклад - це я тобі розказував ламає моск, але нібаісь - я вже роздуплився) Ще простіше з пз від garmin, хоча і там є фішки для пожирання трафіку ( за бажанням) типу погода онлайн і т.д. ------------------ найголовніше - смарт то як додаток до ноута, а джіпіес в ньому (для активних потреб) - як бонус до окремого навігатора. І суперечки шо тє бальшиє па 5, а тє малєнькіє па трі і лучче наоборот - недоречні)))) -------------- з.і. за кордоном Нокіа-мепс покаже 3д картинки ейфелевої вежі в ріал-тайм, а якшо попередньо прокачати карти то з трафіком проблем не буде (дядьку, оскліьки там "чесний" окремий модуль, то він і без реєстрації в мережі працює!)
Нє, ну при включеному GPS все ок на 5800, інформація від оператора (а-GPS) тільки допомагає швидше роздуплитися, я просто зрозумів питання як позиціонування лише з АGPS, без супутника. А так з гпс все ок, тільки софт рідний обрізаний і тупий, на торенті знайдеш інсталяху Гарміна для 5800. Кажуть Іго для сімби готується, ото буде бомба вже. Рік вже як 5800 в сімї.
в мене є такий сам ван (звідки і пішли корені сабжу ГГГ) - спочатку для порівняння наставив купу пз з навігації, потім залишив рідну + garmin (для мобілки) В принципі, з такою динамікою розвитку рідна програма буде кращою і набагато функціональнішою. На разі, іноді тупить, але варто врахувати, що офіційної підтримки автомобільної навігації для нокіа-мепс в Україні нема (!) і сервіс ще в процесі розвитку. Тому, без проблем, ставляться ті ж карти що й в оригінальних модулях garmin + прогу для мобілки і отримуємо тє же яйца тока в профіль )))
Тестував вимірювання позиціювання на 5530 (A-GPS) на околицях Львова, та й у себе (Life). Похибка досягала інколи і до 5 км (вимірював під час руху). Зупинявся на об"їзній у Винниках, там визначило майже точно. Так що базові точки все-таки як не як, а працюють. Трафік в основному йшов на підвантаження карт. Користувався тоді google maps. Зараз уже доступна безкоштовно навігаційна система OVI Maps від Nokia. Поки що про цей продукт нічого сказати не можу. Думаю тобі варто поставити щось типу Garmin одразу, з завантаженими кртами. І трафіку не буде йти і швидше працювати буде. 5800 має окремий GPS-модуль, A-GPS, як писали вище, йде просто для швидшого позиціювання по базових точках оператора. P.S. Але моє ІМХО, якщо ти хочеш нормальний навігатор, то купи його краще окремо. Ставив недавно знайомому навігаційну систему IGO 8.3. Програмка супер! А якщо уже й захотів сенсор від Nokia, то я б віддав більше перевагу 5530 (усе те саме, тільки без GPS і екран на 0,3" меньший). 5800 як на мене завеликуватий телефон.
Мартіні, а ти поцікався комунікаторами (кпк). Вони практично всі мають вбудований GPS приймач. Ставиш IGO чи то Garmin (вибір звичайно за тобою) і буде тобі щастя. При чому ні за який інтернет трафік платити не потрібно. А то все, типу нокія і тд., які використовують GPS через всілякі проміжні станціїї - це все "ГЕ". ІМХО.
Дякую всім, хто відізвався і роз"яснив. Я розумію, що окремий навігатор, окремий будильник, окремий комп"ютер , радіоприймач, відеоплеєр, мп3-плеєр - то все краще, ніж інтегроване в один телефон Але я виходжу із міркувань практичності. Ось залишаю я машину, чи вдень десь, чи на ніч під будинком. Зараз я на автоматі відщолкую морду магнітоли, кинув в кишеню і пішов собі. Натомість якщо все буде окремо, то мені прийдеться кожен раз з машини виходити із сумкою повною всяких девайсів Інакше тупо сп%#дять (якщо щітки крадуть, то шо казати про дорогу техніку), ще й скло розіб"ють. Тому мені дуже приглянувся даний апаратик (5800), який має багато мультимедійних та комунікаційних можливостей, великий екран плюс GPS-модуль. І ціна його дуже навіть конкурентна, порівняно з аналогами інших виробників. Єдине, що мене відлякувало, нарікання scirocco, який заявляв, що навігатор там до дупи. Виявляється це зовсім не так, і це мене влаштовує. Хіба що поцікавлюся ще у шарящих пацанів, можливо все-таки є аналоги кращі за 5800 з таким же або й кращим набором функцій і в тій же або дешевшій ціновій категорії ($300)? Китайський айфон наразі не розгядається
Є дешевший варіант з GPS - 5230. на базі Symbian 9.4 Touch, але без WiFi. Єдине що можу порадити, це КПК на Windows Mobile, але вони, як на мене не зовсім практичні - частіше стілус треба діставати. На базі останньої версі Windows Phone 7 зручніший інтерфейс, але вони поки занадто дорогі.
Нічого подібного! В мене Нокія 5230, в якій встановив Гармін - працює відмінно! Ніякого трафіку не виковистовує, треба просто в меню відключити функцію А-ГПС, і все - використовується тільки вбудований ГПС, і в Нокії 5800 аналогічно. Мартіні можеш глянути на 5230, я ним дуже довольний(мінус лише камера - 2мегапікс., але якість фото і відео досить висока, і немає Ві-фі), ше й за такі гроші....
Я про КПК. Не знаю як інші моделі, але на Asus P525 я не зміг нормально працювати без стілуса. На Symbian 9.4 Touch все набагато зручніше.
Ти чуть помиляєшся, ставиш програмку (наприклад SPB Mobile Shell 3.0) і маєш щастя, не треба стилуса майже ніколи діставати (все управляється пальцями), плюс стає ця прога і під WM 6.0 - 6.1, тому не потрібно бути тестером нової вінди від Майкрософта, а можна юзати вже перевірену і під яку є купа софту! Говорю. це з власного досвіду, бо теж використовую КПК як навігатор в машині і як телефон і як плеєр і так далі! Джпеес працює дуже непоган скільки використовував ніяких проблем небуло, софту купа і тобі IGO 8 з картами україниі тобі купа інших і доречі карти львова є дуже детальні зручно їздити по них! Я купляв рік тому собі Toshiba g810 впринципі хороший девайс, що про нього не говорять і ціна теж в районі $300 плюс в ньому є все і вайфай і камера в 3 мегапікселі і 3G і все інше!
З КПК у мене не великий досвід. Розказую свої враження лиш про те, з чим мав справу. Хоча думаю що Martini вже й так зробив свій вибір.
Ну так погоджуюся! Я трохи маю досвіду з використанням КПК, тому теж поділився своїм досвідом! А Martini вже хай робить висновки і зважує всі за і проти і робить свій висновок!
На рахунок Symbian, я би сказав, що під неї зараз немає такого доступного навігаційного софту, який би міг конкурувати з софтом під WM! Хоча я можу помилятися, якщо так то виправте мене, бо рік тому коли вирішував схожу проблему для себе що брати, то тоді не було!
я розглядав цей варіант, різниця в ціні більше 100 доларів. Почав розбиратися чому - вирішив, що краще купити дорожчий Там нема вайфай, нема флешки в стандартній комплектації, гірша фотокамера ну і ше там купа всяких дрібних нюансів, які пояснюють чому воно коштує не 300 а 200.