Клубна СТО!!!

Тема у розділі 'Клубне життя', створена користувачем scirocco, 10 тра 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Пропоную зробити так: Коли нас буде 30-50 чоловік, ми робимо: Скидаємось по 100 доларів і купуємо в аренду бокси СТО (грошей буде достатньо не тільки на аренду та ремонт, а і на зарплату майстрам принаймні в перший місяць), реєструємо ТзОВ. Приводимо на постійній основі туди своїх майстрів. І маємо:

1. ЯКІСНЕ обслуговування та ремонт (низька якість=загроза звільнення майстра а не образи клієнта, чи кількох матів).
    2. ПОВНЕ обслуговування (скажіть СТО, де майстри беруться за ВСЕ, а не тільки за те, що їм вигідно)
    3. ПОСТІЙНЕ обслуговування - кожен з нас буде мати день у місяці для проведення повного техогляду/заміни запчастин.
    4. День проходження ТО ми вибиратимемо самі а не записуватися коли зручно майстру.
    5. Ми суттєво економимо - див внизу.
    6. Ми маємо шанс отримувати прибутки, наприклад відновлюючи биті авто.
    7. У вільний від клубчан час на СТО будуть ремонтуватися інші машини, що покриватиме зарплату майстрів та оренду приміщення/устаткування.
    8. Якщо справи підуть добре, ми можемо розраховувати на безкоштовний сервіс для нас самих.
    9. На відміну від інших СТО наші затрати будуть меншими - мовчу про податки, але відсутність реклами точно. 50 чоловік, як співвласники можуть привести ще 150-200 постійних клієнтів, для СТО більше не потрібно.
    10. Місце для нашого СТО не обов'язково комерційне, це може бути навіть кільцева дорога, чи приміське село.
    11. Майстри знатимуть наші машини і їхні слабі місця напам'ять - як на мене це дуже важливо.
    12. У мене є маляр та супер моторист, які хочуть змінити роботу. Зараз вних невисока зарплата. Накльовується електрик. Є ідея щодо ходової, але не знаю, наскільки лінивий.
    13. Навіть при повній відсутності клієнтів (що зараз уявити складно) СТО може жити на клубні внески. Для кожного майстра достатньо 30-50 клієнтів в місяць.
    14. Сервіс завжди можна продати.
    15. Ведення бізнесу відкрите, бо є 30 інвесторів. Тому до нього можуть долучатися і люди з інших міст.

Цікаво почути думки одноклубників

_____

Станом на зараз на форумі намалювалася потреба пофарбувати машини 3-х людей. Думаю, що покищо логічніше буде купити якогось майстра, скинутись на його місячну зарплату і зробити так, щоб протягом того місяця він не брав жодної іншої роботи. Та і з боксу не виходив. Особливо за горілкою. До речі, бокс в аренду теж можна взяти. Я впевнений, що результати такого підходу будуть дуже якісними. Особливо, якщо наглядатимемо як шефи а не як клієнти, яких можна змінити, послати, намахати, замахати, нахалтурити тощо.

Три машини на місяць це нормально. Економія в порівнянні зі зверненням на сервіс дуже суттєва. Якість теж. Пофарбувати машину в нас коштує близько 500-700 доларів (робота) Місячна зарплата маляра - біля 300 доларів. Решту забирає СТО. Тобто ми з трьох машин можемо зекономити мінімум 1000 доларів, причому це при умові підняття зарплати майстру до 500 з.

Чекаю на відповіді.

2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Відповідь: Клубна СТО!!!

Ідея про клубну СТО - супер!

----

З фарбуванням зачекайте, може я трохи пізніше четвертим буду :)

3. Sasha Van Gate

Sasha Van Gate Active Member

VW Scirocco MK2 1.8 EX 90hp 1986

Идейка супер. Надо будет подумать четко. А вобще +1!!!

4. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

У справі мусить бути адміністратор, тобто людина, що організує все. Маю певний досвід подібних речей, тому, думаю, що можна буде шарпнутись. І ще. Прошу сприймати ідею не виходячи тільки як з справи заробітку, а з:

1. Власної безпеки/безпеки тих, кого возимо
    2. Економії власного часу
    3. Подарунку для коханої. Машини.

5. jora

jora Active Member

VW Polo variant 1.6 inj, 1998

Я за! А ще пропоную завести клубного грамотного юриста, щоб боротися з автодорами за розбиті підвіски і квадратні диски!

6. jora

jora Active Member

VW Polo variant 1.6 inj, 1998

А як бути з обладнанням і інструментом для СТО (різні там підйомники, стенди, ключики викрутки і т.д.)? Воно напевно буде коштувати більше, ніж оренда боксів і зарплата для майстрів!

7. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Аренда або лізинг - це недорого, в суму вкладаємся.

8. Словотворець

Словотворець Active Member

98798

Напевно нормальний майстер на то не підпишеться. Нормальний майстер вже давно відкрив на подвірї свому майстерню і робить машини сам без СТО і заробляє ті самі $500 в тиждень. Тому я б на такий план дуже не розраховував.. можна звичайно смикнути майстра з СТО, але як бути з інструментами? Професійний пулівізатор (здається так пишеться) коштує тільки $200.

30-50 чоловік в ТзОВ означає що проблем буде в 30-50 разів більше :)

9. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

2х нормальних майстрів я беру на себе. Вони не мають гаражів вдома і сидять на малій зарплаті - достатньо запропонувати більшу. Пульверизатор (пишеться так) береться в лізинг. Можу сказати де.

не факт. не думаю
    :)

10. CAT

CAT Місцевий

GTI mk6, GTI mk1, Golf mk1

шодо пофарбування машин то в мене є два кузовщики які зараз доробляють мою машину - якість роботи хороша. в принципі їх може зацікавити така ідея бо вони без фірми.

11. Fly

Fly Active Member

Гарно звучить:) Але боюсь шо реалізувати то нереально

12. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

У випадку з фарбуванням мало знайти майстра. Потрібно ще відповідно пристосоване до того приміщення, адже процес має проходити не в якомусь гаражі а в герметичній камері, куди жодна пилинка не має права потрапити. Така камера також в бюджет впишеться?

13. CAT

CAT Місцевий

думаєш у львові є десь такі камери?

14. rocker

rocker Початківець

Skoda fabia new 1.4

u lvovi ye taki kamery ale yih tilky 2 chy 3. Odna z nyh ye na GalychAvto

15. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Які камери? Достатньо чистого гаража, викладеного плиткою. Fly, поясни пліз свій скептицизм. Дякую.

16. CAT

CAT Місцевий

мою малювали в чистому гаражі - на наступному зїзді оціните якість роботи

17. Fly

Fly Active Member

scirocco
    Маю гірки досвід організації свого бізнесу з партнерами (два рази і два рази вльот не багато в районі 500 баків але вльот) висконовок простий - або один власник і є лад або 40 власників і ладу нема, зате будуть сварки, підозри, чвари, наклепи і кінець кінцем закрита СТО. Бачив на свої очі шо сталось з СТО де було 4 власника!
    Але якшо взяти якуь СТО домовитись про скидки і т.п. то більше реально як на мене

18. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

думаю, що ми люди інакші - вкладення кожного будуть окреслені ще до оплати, тобто кожен буде знати на долю чого пішли його гроші. Ми повинні домовитися, що якщо буде повний провал, то ніхто з нікого не вимагає грошей. Це вирішить проблему і сваритися не буде про що. :) Зрештою ми можемо зробити так, щоби в нас не було касира, кожен купує все потрібне напряму.

19. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Люди то ми може і інакші, але крім того ми здебільшого українці. А де 2 українці, там 3 гетьмани :) Є рація в тому, що каже Флай.

Оптимально, це щоб хтось сам чи на двох організував СТО і був там власником.

Між цією СТО і Клубом укладається угода, що Клуб щомісяця платить певну абонплату, натомість СТО обслуговує клубні машини.

Члени клубу платять членські внески, більшу частину яких (скажімо 80-90:wacko: клуб перераховує цій СТО як абонплату.

Мені здається так вийде справді менш ризиковано , ніж коли ми матимемо цілий табун акціонерів. Особливо коли почнуться якісь прибутки :)

20. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

так, але тоді половина пунктів в першому пості відпадає...

Статус теми:
Закрита.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)