Поставив я на свого В4 1,9 ТДІ чужого акумулятора з пусковим током 600А, 72 А.год. (до того їздив на 45 А.год, 300 А пусковий) І десь після 5-7 пуску двигуна в морозну погоду на протязі кількох днів ( а крутити пиходилось довгенько) почалися дива: під капотом робився голосний ЧМИХ-х з подальшим журчанням бендікса. Згодом двигун все-таки заводився, і надалі, прогрітий, запукався без проблем. А зранку - все з початку. Хочу спитати - чи може бути таке, що підвищений пусковий струм 600 проти рекомендованого 300-360 вивів з ладу пускове реле, чи ще що-небудь? Чи просто як у пісні - "бо приходить вже кінець..." :-??? і це ніяк з батареєю не звязано?
Відповідь: акумулятор підсмалив стартера??? аж ніяк не може бути. струм споживання акумулятора залежить від напруги а вона немінялась, від опору стартера (він напевно не мінявся) і від нагрузки на валі стартера. поганий контакт плюсової клеми на болті стартера, поганий бендікс, або щось попало під вінець, і стартер закусило, а скоріше за все редуктор в стартері в результаті зносу втулок в стартері. коротше поки не сталось так то їдь до лепетрика або зразу до дядька який ремонтує стартер, можеш і сам знімати незнаю як ти з машиною на ти чи на ви.
Відповідь: акумулятор підсмалив стартера??? Абсолютно солідарний з Полом. Ніц згоріти немогло, думаю, якщо не завівся перед тим - була причина. Якщо на рідному справному акумі повільно крутив стартер, доречно шукати причину у втулці стартера. Задній або передній.
Відповідь: акумулятор підсмалив стартера??? загадка продовжує мати місце: поставив старий акум - крутить, заводить, всі симптоми пропали... заводиться краще став, але для того є причина - виїздив пів-банки присадки (очисник форсунок)... буду далі спостерігати, дякую всім за участь