акумулятор підсмалив стартера???

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем vizir, 21 січ 2008.

1. vizir

vizir Початківець

VW Passat B4 CL 1.9 TDI 1995; WV GOLF IV 1.6 2003
    Поставив я на свого В4 1,9 ТДІ чужого акумулятора з пусковим током 600А, 72 А.год. (до того їздив на 45 А.год, 300 А пусковий) І десь після 5-7 пуску двигуна в морозну погоду на протязі кількох днів ( а крутити пиходилось довгенько) почалися дива: під капотом робився голосний ЧМИХ-х з подальшим журчанням бендікса. Згодом двигун все-таки заводився, і надалі, прогрітий, запукався без проблем. А зранку - все з початку. Хочу спитати - чи може бути таке, що підвищений пусковий струм 600 проти рекомендованого 300-360 вивів з ладу пускове реле, чи ще що-небудь? Чи просто як у пісні - "бо приходить вже кінець..." :-??? і це ніяк з батареєю не звязано?

2. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    Відповідь: акумулятор підсмалив стартера???

аж ніяк не може бути. струм споживання акумулятора залежить від напруги а вона немінялась, від опору стартера (він напевно не мінявся) і від нагрузки на валі стартера.

поганий контакт плюсової клеми на болті стартера, поганий бендікс, або щось попало під вінець, і стартер закусило, а скоріше за все редуктор в стартері в результаті зносу втулок в стартері.

коротше поки не сталось так
    то їдь до лепетрика або зразу до дядька який ремонтує стартер, можеш і сам знімати незнаю як ти з машиною на ти чи на ви.

3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Абсолютно солідарний з Полом. Ніц згоріти немогло, думаю, якщо не завівся перед тим - була причина.

Якщо на рідному справному акумі повільно крутив стартер, доречно шукати причину у втулці стартера. Задній або передній.

4. vizir

vizir Початківець

VW Passat B4 CL 1.9 TDI 1995; WV GOLF IV 1.6 2003

загадка продовжує мати місце: поставив старий акум - крутить, заводить, всі симптоми пропали... заводиться краще став, але для того є причина - виїздив пів-банки присадки (очисник форсунок)... буду далі спостерігати, дякую всім за участь

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)