Амінь здохла КПП!!!

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем gora, 3 лис 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. gora

gora Active Member

Golf 4
    Сьогодні сумний день для мене!:cry: Мало того що розгулявся свинячий грип так і мій залізний кінь теж захворів!!! Ба більше потребує термінової госпіталізації((((((((((((
    Їдучи сьогодні додому відчув якісь дивні звуки із під капоту!!! Зупинився подивився нічого на перший погляд не було!!! Сів завів увімкнув І передачу даю газу а вона не їде!!! ((((((((((( Дякувати Богу:girl_angel: Я був не далеко від дому!!! Потихеньку дотрутив додому ("як кашуть спочатку він мене возив тепер я його") !!! Проблема однозначно з КПП!
    Що парадети мені одноклубчани - давани на ремонт чи відразу шукати іншу десь на шротах? Що дешевше і краще? Може хтось стикався !!!! Підкажіть будь-ласка!!!!!!!!!!

2. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Класна назва теми.
    Шо таке амінь і як вона могла здохнути? Підпис К.П.П. Так виходить....

Ненавиджу речення зі смислом "казніть нєльзя поміловать"...
    Сорі за Офф.

Ти перше розбери КПП подивися шо з нею, може там шось з одною шестернею, а ти буш всю коробку шукати...

3. Куліч

Куліч Active Member

Golf mk1 '78 JB
    може щеплення зносилось? чи однозначно КПП? ...і чого вона раптом полетіла

4. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Що значить "не їде"?

Якщо порвало шрус або кулак, то вона також не поїде

А може пластмаска на кулісі тріснула і передача тупо не втикається, міняєш ремкомплект за 5 баксів і їдеш далі

Звідки впевненість, що то "коробка здохла"?

• Подобається Подобається x 1
  5. Rock-n-Roll

Rock-n-Roll Active Member

VW Corrado G60 1990
    100% в мене шрус розмололо, симптоми якраз такі про які ти говориш, теж перша думка була коробка поки не придивився, перевір його в першу чергу бо якщо попередній власник твого авто любив дати жару машині то шрус легко вилетів!

6. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Давай так - продіагностуй а потім створиш тему і напишеш висновок. Тема про "однозначно кпп" не говорить нічого - ніхто тобі з таким підходом не зможе допомогти. Сторінки співчуттів теж ні до чого не призведуть крім як до зменшення читабельності форуму. Тому цю темку прикрию, а наступну створюй вже коли знатимеш симптоми, історію хвороби, процесм лікування та його результат.

• Подобається Подобається x 1
  7. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Оскільки ще не відомо що вмерло то спочатку на СТО

8. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Можна і самому елементарні речі перевірити - вивісити одне з передніх коліс на домкраті, поставити машину на упор, завести і включити першу передачу (а потім решту по черзі). Якщо колесо не крутиться - дивитись чи крутиться фланець кпп, до якого піввісь кріпиться. Якщо крутиться - значить якийсь із шрусів, полюбому піввісь знімати. Якщо ж і фланець не крутиться - то або сама КПП, або ж диференціал. Перевірити також можна, якщо диференціал, то не буде крутитись на всіх передачах, якщо кпп - то на якійсь передачі фланець буде крутитись, на якихось ні. Залежно від того яка шестерня гавкнула. Якщо не буде крутитись фланець, але будуть звуки скреготу і хрусту - то імовірно пішов спати первинний вал кпп.
    Механізм переключення передач також просто перевірити - повключати руками передачі за лапу на самій КПП.
    Якщо не поможе така діагностика - тоді вже на СТО.
    То Shaggy: слухай, ти так пишеш ніби розібрати КПП - це як свічки викрутити, таке враження шо ти цим через день займаєшся. Для чого давати безглузді поради людині? Я наприклад незнаю у Львові жодного майстра, який НОРМАЛЬНО може зібрати 020 або 02А КПП, так щоб вона ше поїздила більше ніж півроку. Крім того, розборка КПП тягне за собою заміну всіх сальників (6шт), втулки сальника штока, як правило підшипників + того що поламалось, і по ціні (без роботи!) цей набір вже перевищить ціну б/у КПП.

9. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Ну він взагалі то мав на увазі робирати не самому а на СТО, правда не написав того.
    Маркел правий і описав дуже правильну послідовність дій для діагностування. Але аавтор теми не дуже розбирається в тому всьому тому діагностика на СТО дуже бажана, з опублікуванням результатів огляду сюди. Самому по такій погоді без гаража на морозі то робити як ти кажеш "не айс".

Статус теми:
Закрита.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)