Власне питання - чи ці два девайси по закону водій зобов"язаний мати в машині? Бо за час мого водійського стажу жодного разу даішники не спитали навіть чи у мене ці предмети в машині є. Якщо це обов"язково , то яка відповідальність передбачена за відсутність вогнегасника чи аптечки, або за неповний комплект в аптечці чи просрочені ліки?
Відповідь: Аптечка і вогнегасник На разі це: Правила дорожнього руху: 31.3. Забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством: є) відсутні: медична аптечка з нанесеними на неї відомостями про тип транспортного засобу, для якого вона призначена, - на мотоциклі з боковим причепом, легковому, вантажному автомобілі, колісному тракторі, автобусі, мікроавтобусів, тролейбусі, автомобілі, що перевозить небезпечний вантаж; знак аварійної зупинки (миготливий червоний ліхтар), який відповідає вимогам стандарту, - на мотоциклі з боковим причепом, легковому, вантажному автомобілі, колісному тракторі, автобусі; на вантажних автомобілях з дозволеною максимальною масою понад 3,5 т і в автобусах з дозволеною максимальною масою понад 5 т - противідкотні упори (щонайменше два); проблискові маячки оранжевого кольору на транспортному засобі, що перевозить великогабаритні, великовагові чи небезпечні вантажі; працездатний вогнегасник на легковому, вантажному автомобілі, автобусі.
Відповідь: Аптечка і вогнегасник я раніше возив вогнегасник біля сидіння водія і аптечку на задній полці, зараз все перемістив гарно в багажник. чесно кажучи я думаю їм далеко про наші аптечки, аптечки все таки ми возимо для себе, рідних чи знайомих, вразі чогось.
Відповідь: Аптечка і вогнегасник А я місяць тому бачив як на Мельникова в Києві згоріла машина. Навколо стояло коло 7 машин і ніхто не гасив. За хвилину після загорання під капотом вогонь діставав тролейбусних дротів а за 3-4 хв з нової Деу залишився скілет Переконаний, що вогнегасник в машині повинен бути, навіть якщо не для себе. І не тому що це зазначено в пдд.
На днях я собі прикупив аптечку,вогнегасник,буксирувальний шнур,домкрат,балонник,підкладки під колеса.Все вийшло біля 200грн.Нехай я ні разу цим всім не скористуюсь,але якщо шо,то добре коли є
Вогнегасник брав на авторинку в Червонограді.Він коштує 55-60 грн.Ті що дорожчі,мають манометр,який як правило не працює,а той маленький і практичний До речі для техогляду потрібен вогнегасник не менше 1кг заряду,а той саме 1кг
в неті найшов таке: Наказом МОЗ України від 07.07.1998 р.№187 затверджено перелік лікарських засобів, які мають бути в медичній аптеці першої медичної допомоги для пасажирських легкових з кількістю пасажирів до 9 осіб та вантажних транспортних засобів. Перелік зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29.07.1988 р. за №465/2905. До нього входять: І. Засоби для зупинки кровотечі, накладання пов'язок при травмах: · Джгут для зупинки кровотеч; · Бинт стерильний 5 м і 10 см. · Серветки "Колетекс" з хлоргексидином 5 см і 10 см.; · Серветки "Колетекс" кровоспинні з фурагіном 6 см і 10 см.; · Пакет перев'язувальний; · Лейкопластир в рулоні 5 см і 5 м.; · Пластир бактерицидний 2,3 см і 7,2 см; · Косинка медична перев'язувальна 50 см і 50 см.; II.Антисептичні засоби: · Розчин йоду 5% -10 мл; · Знеболювальні та серцеві засоби; III. Знеболювальні та серцеві засоби: · Буторфанолу тартрат 2% -1 мл шприц-тюбику; · Нітрогліцерин 1% в капсулах (0,0005); IV. Додаткові засоби: · Ножиці з тупими кінцями; · Рукавички медичні (8) з поліетилену; · Плівка (клапан) для проведення штучної вентиляції легенів; · Сульфацил натрію 20% -1 мл. у шприц-тюбику; · Шпильки англійські; · Портативний апарат для штучної вентиляції легенів; V. Інструкція. VI. Футляр для аптечки. Пам'ятайте! Аптечку необхідно своєчасно поновлювати, замінювати лікарські засоби після їх використання чи за скінчення терміну дії.
Не зважаючи на правила ДР, я з власної безпеки завше в машинах маю і вогнегасник і аптечку. Вогнегасник слава Богу ще не використовував, а аптечку досить часто, зокрема на природі. Наприклад вогнегасник в моїх машинах не призначений для ДАІ, завше купую якісні порошкові великі вогнегасники. Слава Богу використовувати не доводилося, але зекономивши 100-200грн на вогнегаснику можна довго потім жаліти!
Не зважаючи на мороз -20 неполінувався, сходив до Пасата та зробив фото надійного вогнегасника Рекомендую такі вогнегасники возити в автівках.
Недавно бачив скилет фури біля себе не трасі. От що означає немати вогнегасника. Добре що з шоферугою все ок.