Авто після довготривалої стоянки.

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Pheniks, 27 лип 2011.

1. Pheniks

Pheniks Новачок

VW Golf III 1.8 1994
    Всім доброго вечора ( дня )!

Загалом ось така ситуація:
    Авто ( Гольф 3 1,8(ААМ)) простояло більше двох років. Стояло в сухому продуваємому не отоплюваному гаражі. І весь цей час ні разу не заводилось та не експлуатувалось. Ставало авто в повністю робочому стані (стало не через поломку, а завдяки обставинам), не скажу що зовсім в ідеальному, але все було робоче. До стоянки жодним чином не готувалось, лише були зняті клеми з АКБ. Все решта жодним чином до стоянки підготовлене не було.
    Авто моє, тобто я чітко знаю які рідини/масла були залиті, коли, скільки від`їздили, який залишковий ресурс (по кілометражу) до того моменту як авто стало. Акумулятор вроді би вцілів, після зарядки нормально себе почуває, хоча на авто ще не ставив.

Хотілось би почути від форумчан поради по наступним питанням:

1. Як правильно завести? Акуратно, щоб нічого ніде не вклинило, не забилось. Масло однозначно все до останньої краплини стекло в картер. Як зробити правильно, перед першим пуском, щоб не завести на сухо?
    Як бути з бензином що в баку (там близько 10-ти літрів)? Що з ним може бути після 2-х років? Антифриз міняти, це ясно. Цікаво тільки перед пуском, чи після. На що ще потрібно звернути увагу перед пуском?

2. По ходовій на що слід звернути увагу? Колеса не клинять, гальма вроді як працюють. Що слід ретельно перевірити, перед тим як виїжджати? Гальмівну рідину міняти, само-собою, цікавить лише доїхати, до майстрів, для повної діагностики та ремонту/профілактики.

3. Гідрак та кондюк. Яку їм профілактику провести перед першим пуском, щоб також десь щось не вклинило...

4. Що ще є важливого на що слід звернути увагу в даній ситуації.

Щиро вдячний за будь-які відповіді.

2. kym

kym Аксакал

a 100
    я б рекомендував викрутити свічки - хляпнути з щпріца пару кубіків масла в поршневу, потім вручну прокрутити колінвалом ... а потім заводити.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)