бачив багажники на кришу в Пассат В4 універсал. там понятно, в машині є рейлінги, до них кріпиш багажник і вперед, на лижі. а чи є можливість приробити багажник для перевезення лиж на Пассат В4 седан ??? Туди можна присобачити рейлінги? По етка і по інету пишуть, шо рейлінги йшли лише на каравани. То шо, через це на седані на лижі не їздити? хтось бачив або робив подібне ???
А навіщо все так ускладнювати ? У всіх фірм-виробників лижних багажників (Монт-Бланк, Туле) є багажники і кріплення, передбачені як для седанів, так і для універсалів (з релінгами)... Сам по собі лижний багажник складається з 2 вузлів: 1. кріплення до кузова/релінгів (4шт.) + поперечні дуги (2шт.); 2. кріплення для лиж (так звана "кліпса"), яка вже кріпиться до поперечних дуг (2шт.) Ще, як варіант, замість "кліпс" може бути бокс (дуже зручна штука), але і дорога... все залежить від наявості грошей... "Зайдіть" на офіційну сторінку виробника багажників Tule - там є каталог для підбору багажника практично для будь-якого авто!
привіт. я трохи неправильно висловився в першому пості. цікавить не багажник як таковий, а кріплення для лиж (лижний багажник). тому і розглядаю варіант кріплення для лиж на В4 седан. звичайно немаловажне значення має ціна. на сторінку Tule зайду, але буду вдячний за поради, якщо хтось уже подібне питання у себе вирішував, або запропонує конкретний варіант за прийнятну ціну.
ну от, сходив на Thule і шо я там побачив http://thule-avto.com.ua/auto/getcard/id=2323/offset=50/model_id=55 наскільки я зрозумів, мені потрібні: 750 упори - 4 шт. монтажні кіти для 750 упорів 4 шт. поперечини 1,20 м - 2 шт. замки - 4 шт. ну і + кріплення лиж з замками - 2 шт. одразу питання. почав шаритись по інету, може хтось продає щось подібне, і побачив шо є подібні комплекти, але трохи відрізняються дуги по довжині. скажімо є 1,27, а є 1,10. чи знає хтось, які допустимі розміри дуг можуть для мене підходити.
Я собі минулого року в нас на базарі взяв отаке: http://www.amos.auto.pl/pl/index_vw.php?go=1566 2-і поперечини,4-и опори на дах,і власне самі "ножниці" кріплення на 3-и пари лиж,за все мені вийшло 600гр...на початку зими дивився то зараз можна вибирати поперечки або квадратні або аеродинамічні.То звичайно не Тулє,але краще таке ніж лижі в салоні возити
о, цінний відгук. мені таке пропонують по інету за 500 грн., правда це сам багажник без кріплень для лиж. але шось читав по інету відгуки, то трохи народ на них кривляється. то й зрозуміло, якщо порівнювати з Туле, то може вони й трохи гірші, але ж ціна.... тому скажи своє особисте враження: вони свою функцію повністю виконують, чи все таки слабенький варіант? якби тобі прийшлось ще раз купувати - купив би цей варіант не задумуючись чи вже шукав би щось інше?
Як на мене то за таку ціну цілком добротний варіант, власне кріплення для лиж (ножниці) взяв би навіть не думаючи,нижню частину теж би взяв ,але б пошукав модель від тої самої фірми але яка має накладки з замочком ,щоб закрити болт яким поперечки прикріплені до опор. Р.С. для седана поперечки 1.30 які йдуть в наборі троха задовгі,я минулого року вилазив з машини і головою довбанувся,але це 2-хв роботи болгаркою р.с.2 трожки важко самому його встановити,в ідеалі 2-є одночасно натягують і затягують болти з 2-х сторін одночасно, Р.С.3 спитайся в тих що пропонують тобі може в них є окремо такі накладки з замочком на продаж,в поляків в магазині є окремим набором,але через нет вони не шлють,пиляти до Варшави заради них якось не альо,а так я їх щось більше нігде не бачив в продажі я б купив