Бензин ОККО замерзає! (До мети залишилось 7 кілометрів)

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем holubets, 11 лют 2012.

1. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Доброго ранку шановні форумчани
    Хочу роповісти свою історію, яка сталася зі мною вчора.
    Отже ропочалося то з самого ранку, коли я заїхав на заправку "ОККО" (що на вул. Любінській) по дорозі на роботу.Після закінчення трудового дня я заїхав додому і відправився у щотижневу поїздку до себе в село. Протягом половини дороги проблем не було ніяких, крім того що один з пасажирів на задньому сидінні замерз і прийшлося зупинитися біля магазину, щоб купити антифриз (читай коньяк) і відігріти замерзлого пасажира. Після повернення з магазину я машину завів і поїхав без ніяких проблем.
    Проїхавши після того ще десь 10 км почалося найцікавіше: на малому газі машина ще їхала без проблем, а при більш інтенсивному "газуванні" машина почала давитися, пізніше вона взагалі відмовилася їхати і заглохла. Постоявши декілька хвилин вона знов завелася і я проїхав ще декілька кілометрів. З такими муками я проїхав ще кілометрів з 10.
    В процесі вияснення причин поломки вияснилося, що у бензиновому фільтрі утворився лід (на вулиці було приблизно -20 градусів) і він дуже слабо продувається. Аналогічна ситуація з бензопроводом з баку.
    Згадавши дідівський спосіб, я на найближчій заправці купив 5 літрів бензини і перелив її у пляшку і підключив напряму до бензонасоса. Так я проїхав ще 10 км через увесь Самбір доки не закінчився бензину пляшці. До мети залишалось 30 км.
    На жаль на цьому моє везіння закінчилося і машина більше відмовилася заводитися. У мене уже закінчилися усі аргументи щоб її вмовляти (оскільки самого вже аж трусило від довгого перебування на морозі) і було вирішено дзвонити до батька моєї дівчини, щоб він відігрів пасажирів і притягнув мене до місця призначення.
    Але тут історія не закінчується. Приїхавши батько дівчини вирішив ще заправитися, оскільки в нього баку солярки було небагато, він по дорозі заїхав на заправку тої ж торгової марки що і я. Купляв солярку -20. Основну частину пасажирів пересадили, залишився тільки найстійкіший, який виконував роботу по очищення лобового скла від льоду.
    Під нагрузкою з Опелем Віваро, який мене тягнув, почало ставатися те саме що і зі мною, тобто при більш інтенсивному газуванні машина починала глохнути і на панелі почали висвітлюватися поломки. Тому було вирішено залишити машину по-дорозі у знайомого. Увесь вантаж, і пасажири пересіли до Опеля і добралися до місця призначення.
    А джеті до мети залишилося 7 кілометрів.

По цьому виниклоі питання:
    Чи дійсно в нас продають такий бензин, який замерзає як солярка чи проблему треба шукати де-інде?

Окрему подяку хочу висловити Nazariy за телефонну консультацію а також усім учасникам дорожнього руху, які зупинялися і хотіли допомогти, і особливо водію темно-синьої AUDI Avant(марку міг сплутати), який зупинився побачивши відкритий капот і людей поблизу машини у такий мороз.

А зараз доп'ю каву, почекаю поки трохи потепліє і поїду рятувати свою джету.

Останнє редагування: 11 лют 2012
  2. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Ще як варіант могло бути купа конденсату в баку - але це навряд би проявилося після заправки. Так що потрібно було їхати і бити морду менеджеру заправки і писати в книгу скарг.

3. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    Через фільтр в мене і літом машина не їхала,можливо фільтр вже погано пропускав бензину ну і ще фактор морозу.в тебе є підігрів карба з колектора? якщо немає також зле.

4. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    В оковському бензині дуже багато газоліну який на моїх очах замерзав на дросельній заслонці

5. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    А я казала про ОККО!!!
    А мені не вірили...

6. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    моя коряга шось дико затупила в останні дні. Вже он штурмую Кума шоб записатися на медогляд, але ось згадав, що залив повний бак окківського пульса... Може і в тому причина. Правда на ОККО я вже сім років заправляюся, раніше не мав таких нарікань

7. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Можете мене привітати, моя Джета сама проїхала останні 7 кілометрів до мети.
    Але прийшлося знов використати додатковий бензиновий бак (читай баклажку) і "дьорнути" машину, бо акумулятор трохи підсів.
    Під час проведення ремонту підтвердилася попередня версія про забитий бензопровід, який ледве вдалося пробити за допомогою насоса. Сітка в бензобаку виявилися без льоду. І після заміни бензинового фільтру машина завелася на бензині з баку.
    Щодо того щоб бити морду, то підтримую, але після заправки пройшло близько 12 годин і довести щось буде важкувато. Хоча щоб набити морду ніяких доказів не потрібно :D
    З приводу підігріву карбюратора, то не в курсі, бо до того не було потреби туди лазити.
    А щодо заправки на ОККО, то заправляюся там скільки маю машини. Колись в службі безпеки ОККО працював добрий знайомий батька. Тоді там паливо було добре не те що зараз.

8. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Бачу, комусь стало вигідно підмочити репутацію ОККО і лукойла (не здивуюся що на ВОГ те саме). Та й не дивно, з огляду того, що ГФЦ перекупили, то натяк неоднозначний. А людям, котрі достеменно знають, хто, звідки і як бере паливо то зробити дуже легко.

9. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Це не штучне підмочення репутації а повна правда. Мій товариш і співробітник у Львові минулого тижня заправився на ОККО на кільці Кульпарківської та ВВеликого. Проїхав з 10 км і вкляк. День провозився з акумуляторами-стартерами, нічого не допомогло, після чого викликав евакуатор і завіз машину на СТО (Бош). Як наслідок - заміна свічок та фільтрів, чистка інжектора та повна промивка паливної системи. Тільки тоді машина поїхала. Майстри підтвердили, що в паливопроводах були точки, де бензин не був рідким. За словами товариша, на СТО були ще декілька машин з тією ж проблемою, всі зізналися у тому, що заправлялися на ОККО, причому в різних АЗС. Очевидно що у бензині був додаток, що замерзав. Автомобіль - опель Зафіра, при потребі можу дати координати товариша чи СТО.

10. player777

player777 Active Member

Golf 3 1.8 ADD 1996 Тушкан
    Вчора на ОККО на кільці Кульпарківської заправлявся,мені вже стає сташно))),а якшо чесно то заправив 15 літрів 95 вже їх виїздив якраз лампочка горить,нарікань з моєї сторони на якість палива нема,завжди на ОККО заправляюсь(але на Науковій),їде машина собі та й їде,я шось в свій гольф яку б бензину не лив(з різних заправок),чомусь відчутної різниці не бачу!

11. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Заправляюсь лише на Окко яка ближче по дорозі. Поки все добре. Не власник тих заправок і родичі там не працюють. А ось вогнегасник хотіли старий продати. Дата на ньому була 2009 р.

12. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
  13. kym

kym Аксакал

a 100
    Це трохи не так.... НПЗ завждим робили бензин советської якості. І справа навіть не в НПЗ а в якості російської нафти - з неї ніде в світі крім бувшого СеРеСеРу не робили бензини. Ця нафта не може бути перероблена на заводах які переробляють арабську чи норвезьку чт венесуельську нафту - інша технологія і низька глибина переробки. З тони російської нафти виходить щось чи 200 чи 300 кг (уже не памятаю точно) стабільного бензину (октанове число 70), а потім з того бензину, або крекінгом з каталізаторами роблять 80 бензин...потім до нього додають ще якигось присадок і "кипятять" і виходить 92, до нього додають ще щось і знову "кипятять" і виходить 95. З тони арабської нафти виходить приблизно 900 кг світлих нафтопродуктів. Але арабську нафту ні один український завод не може переробити - інша технологія - і тут входить у справу політика.... якщо переробляти НПЗ на якісний бензин то треба переробляти на неросійську нафту і відповідно Росія тратить один з найбільших ринків збуту.... плюс половина НПЗ у власності руских компаній.... от вам і причина рішення Мінтопенерго.
    А бадяга - це інша штука - це коли до советського бензину добавляють газолін (октанове число 70-75) - газ який є відходами при очистці земляного газу при виході з свердловини. Його продають наліво десь по 2-3 грн за кг, а може зараз дорожче...)))) , а потім бадажать 1/20 в цистернах. В такому газі дуже багато води - от і вона замерзла в автора теми і він не доїхав своїх 7 км, а ще від такої бодяги горять клапана і катушки на свічках(у нових моделях) бо ідуть пропуски запалювання і катушка часто працює в холосту. Старі трамбльорні двигуни то все перемелюють без проблем головне рідко їздити більше 140. А новим хіба до Польщі на заправку їздити, але там напевне теж уже бадяжать....)))

14. ЙурКь

ЙурКь Місцевий

продано
    щоб вам може було легше, скажу що в Рівному теж ОккО "эвро" дизель замерз. Кучу скарг і невдоволень вислуховували... бігали бідолахи шукали присадок для розморозки гєля-дизеля.

15. Serh

Serh Active Member

VW Golf 2 1.6 TD 1991 р.
    на Окко здається чесно пише -20 на рахунок дизеля

16. ЮркаУ

ЮркаУ Початківець

Golf 3 1,8 AAM-був; Chevrolet Lacetti SX wagon, black
    Скажу більше... в мене тесть перед тим як заливати дизель взяв 3 літрових баклашки і запрвляв на заправках Окко, ВОГ та Укр нафта. Прикол в тому,що Тільки на Укр нафті не замерзло.. :)

17. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Теж чув про Укрнафту, що в них дизель нормальний. Була інформація в ЗМІ, що зимове пальне почав випускати Полтавський завод, і воно дійсно зимове.

18. Васьок або ZiK

Васьок або ZiK Active Member

VW Golf 4 1.6 99 SR V8
    скільки живу такого ше не чув , ладно там солярка , але бензин , ну та те ОКО то повний бред , доречі порадьте бензин тобто заправку на 1.3 підбург 2 Е

19. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    всмислі ? то заправки для 1.3 і 1.6 різні ? :wacko: я в цьому світі шось пропустив...

• Подобається Подобається x 1
  20. Васьок або ZiK

Васьок або ZiK Active Member

VW Golf 4 1.6 99 SR V8

:D мда ... я мав наувазі , що я не знаю шо робити з тою машиною , вона беребіля 15/100 , мені скоро 22 , я ще не маю роботи на 5000/місяць шоб собі дозволити хочаб кожного дня на ній їздити , я був в Андрія карбюраторщика , але він не зміг нічого зробити , стосовно , заправки на 1.3 і 1.6 зараз поясню , заправляв таке корито як таз 2108 на око їло 7-8 літрів на 100 заправляв на вог було 6-7 , заправляв на укрнафті 8-9 , з гольфом наоборот око 11-12 /сто вог 9-10 , укрнафта 8-9 то ще до того поки не полізли до карбюратора , того і кажу , що дуже цікавий прікол , а оте корито 2108 мало 1.5 чи 1.6 я вже нге памтяаю

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)