бензонасос пассат б3

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем олежка, 16 кві 2015.

1. олежка

олежка Початківець

пассат б3
    підкажіть будласка! у мене така проблема з пассатом б3 моноінжектор . в чора їздив до Львова подорозі почало машиною дєргати спочатку при 70км а потім при 50км і внаслідок машина стала , на холостих працювала нормально а тільки добавляєш газу обороти падають відпускаєш педаль газу знову ростуть . постояв хвилин 10 завів і все внормі проїхав десь 1км і знову машина просто стає але неглохне. ПІДКАЖІТЬ ЩО ЦЕ ТАКЕ!

2. yurkus7

yurkus7 Active Member

volkswagen passat b3.AAM 1.8 1992 універсал
    Вскривай бак прочисть бензонасос поміняй паливний фільтр. ще може бути забита ігла(форсунка)в моноінжекторі яку також тре чистити.

3. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    шо-шо почало робити??? :eek:

4. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Фанарь, симптоми не такі будуть. І забити ту форсунку на моніку не реально помоєму... Скіки їздив ніколи не мав проблем. Та й там згрубша пофігу як вона розпилює, краще гірше... Головне шоб лило і їхати буде.
    Насос може бути. Якщо не забито то міряти тиск насосу.

5. олежка

олежка Початківець

пассат б3
    дякую попробую зняти насос і почистити .

6. олежка

олежка Початківець

пассат б3
    [
    QUOTE="Shaggy, post: 211470, member: 839"]Фанарь, симптоми не такі будуть. І забити ту форсунку на моніку не реально помоєму... Скіки їздив ніколи не мав проблем. Та й там згрубша пофігу як вона розпилює, краще гірше... Головне шоб лило і їхати буде.
    Насос може бути. Якщо не забито то міряти тиск насосу.[/QUOTE]
    скажіть будласка! я заміряв тиск на бензопроводі перед моноінжектором є 0.8 атм це означає що здох бензонасос . Мені сказали що підходить Вазівський скажіть це правда? якщо так тоді від якої ? тому що пасатовський дуже дорогий за б.у хочуть 800гр

7. олежка

олежка Початківець

пассат б3
    скажіть будласка! я заміряв тиск на бензопроводі перед моноінжектором є 0.8 атм це означає що здох бензонасос . Мені сказали що підходить Вазівський скажіть це правда? якщо так тоді від якої ? тому що пасатовський дуже дорогий за б.у хочуть 800гр

8. kym

kym Аксакал

a 100
    0.8 то замало. Б/У насос то викинуті гроші. поняття вазівський насос відносне там було пару видів. Тобі піде любий насос який дасть в стінку 6 бар і має зворотній клапан. Все решта можна присобачити

9. олежка

олежка Початківець

пассат б3
    дякую !

10. олежка

олежка Початківець

пассат б3
    скажіть будласка яким має бути тис перед моноіжектором ? тому що я сьогодні поставив новий бензонасос і поміряв тис перед моніком є 1 атм

11. kym

kym Аксакал

a 100
    Мінімум 4 бар

12. AndriY

AndriY Active Member

ВАЗ 21013 1.2 1984
    На мою думку нормальний тиск для моніка на заведеній машині.

13. kym

kym Аксакал

a 100
    Для нового насосу замалий... Монік буде робити меньш більш при тиску мін. 1.2. При одиниці вже може бракувати палива на високих обертах.
    Скоріше всього насос якийсь "левий китай" . нормальний насос 7-8 бар в стінку дає

14. AndriY

AndriY Active Member

ВАЗ 21013 1.2 1984
    Людина міряла тиск у системі, а не тиск в стінку...

15. vovik07

vovik07 Active Member

Passat B3
    Книжка пише що для моно 80-120 кПа нормально а після 5 хвилин і 50 кПа . тобто 0,8-1,2 і 0,5 відповідно. vw_passat_b3_b4_1988-1996_tr.jpg

16. kym

kym Аксакал

a 100
    На моноінжекторі неможливо без приспособи виміряти системний тиск.
    До моніка підходить два шланги - один вхід, другий злив у бак. Так от вхід - це і є тиск в стінку - бо прямо з насоса без редуктора. Редуктор на моніку стоїть зразу коло форсунки і підключитись між форсункою і редукційним клапаном досить проблематично. Другий шланг - це є возвратка в бак - фактично самотьок там бензин під невеликим тиском
    Ця книжка бреше. На практиці монік при такому тиску працює нестабільно. Тих 0.5 бара - це залишковий тиск а не робочий. Це означає що коли виключиш запалювання то тиск має впасти до 0.5 і так тримати. Щоб коли ти через годину захочеш завести машину і вкл. запалювання тобто запустиш насос то тиск в системі відновиться за пару мілісекунд. Якщо тиск впаде до нуля то треба крутити запалюванням щоб відновити тиск . тобто це є признак коли машина заводиться з пів тика, а коли треба довго маслати стартером

17. vovik07

vovik07 Active Member

Passat B3
    kym, розясни будь-ласка чи правильно я розумію роботу насоса на моно. Насос живить релюшка в Блоку запобіжників . Коли вмикаєш зажигання то насос накачує тиск , доки регулятор тиску який стоїть в монику не дасть сигнал мозгам вимкнути насос. Так? Роботою насоса керує регулятор тиску через мозги чи напряму , чи регулятор до насоса взагалі немає відношення? І якщо я відєднаю подачу від моніка всавлю трійник з манометром , то можна заміряти тиск.

В мене на приборці загоряється жовта лампочка ( двигун з блискавкою) . Одні кажуть що це чек - помилка . Книжка пише що це недостатній тиск палива. Але лампочка засвічується коли машина працює на газу.

18. kym

kym Аксакал

a 100
    Трохи не так. Регулятор не вимикає насос. Насос вимикає компютер через команду на реле насоса. Через ДХ компютер бачить оберти двигуна і відповідно планує роботу. Якщо двигун не завівся то при вкл. запаленні через 7 секунд компютер дає команду реле відключити насос щоб даром не крутив. Якщо двигун завівся то насос постійно працює.
    Регулятор тиску регулює робочий тиск для форсунки. Всю лишню бензину скидує в бак. крім того насос в баку теж має зворотній клапан який тримає певний тиск. Якщо тиск завеликиий то насос скидує паливо в бак. чим більший тиск насосу тим краще - форсунка краще розпилює і меньший розхід бензини. чим більший тиск насосу в стінку тим довше він служить - бо є запас по тиску

19. vovik07

vovik07 Active Member

Passat B3
    Дякую. А як щодо лампочки , вона може показувати знижений тиск , чи це яка інша поломка?. Виходить якщо машина працює на газу , то відключена форсунка а насос всеодно працює. Можливо варто його відключати щоб від даром не маслав?. І що таке тиск в стінку? Як перевірити ? Відєднати подачу і заглушити манометром?

20. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Ні. Насос мусить працювати щоб у разі відключення газу чи при переході на бензин автомобіль не заглох, а продовжував працювати.

Саме так. На подачу накрутити манометр.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)