Бензонасос спричиняє скачки обертів

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Sasa, 13 вер 2010.

1. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Проюлема для мене не зрозуміла і важка для вирішення тому звертаюсь до клубу можливо якісь поради/думки будуть.
    Пацієнт: 1P(1,8) повний інжектор Digifant 1991рв без діагностичних розємів.

На холодну. Повертаю ключ, підвісний насос жужжить, щолкає реле, насос перестає жужжати, ключ в положення старт - заводиться зразу... і починаєтья.
    Реле №80(реле бензонасоса) починає щолкати. Тільки оберти падають до 1 тис/хв реле щолк і оберти зростають до 2000, знов щолк і падають до 1 тис... знов реле щолкає і оберти зростають. Реле щолкає з приблизною частотою 1-2 рази на секунду. Збоку це виглядає ніби я підгазовую хоча педалі газу я не рухаю.
    По мірі прогріву частота щолкання зменшується і хвилини через 3 перестає.
    Газування педаллю газу ситуацію не змінює. Тобто якщо я тримаю педаллю 2000 обертів то щелчок реле збільшує оберти десь на 500.

Підставляли завідомо робоче реле і мозги - ситуацію не змінило.

В кого які думки?

2. kym

kym Аксакал

a 100
    Да... хитра ситуація... навіть не знаю що сказати..
    Тре для початку все по поличках.
    Оберти ХХ в режимі прогріву двигуна залежить від ДТОР і від ктуатора ХХ. Сигнал з ДТОР іде на контроллер і контроллер управляє актуатором... тобто добавляє зменьшує повітря взалежності від температури.
    Реле насоса на пряму не звязано з контроллером...воно само подає сигнал на контроллер що включений бензонасос...з контроллера на реле сигнал не іде. Реле звязане з замком запалювання і в самому реле має стояти мікросхема - таймлер, яка відключає реле через 10-15 сек якщо машина не завелася( це не мішало б перевірити бо були інші варіанти виконання...з другими реле). . Щелкання реле означає що насос відключається - включається - це може бути повязане тільки з замком запалювання, або з самим реле, або з комутацією реле. Якщо реле міняв на завідомо робоче - значить перший і третій варіант. Неясне питання чому гуляє ХХ...він з бензонасосом не звязаний на пряму.... насос або дає бензин або не дає і чому з прогрівом пропадає... Скоріше всього тут є дві причини. То що я описав повязане з реле і неправильно працює якийсь з датчиків вприску в режимі прогріву. Шкода що твій контроллер не діагностується компютером.... то напевно треба все попорядку промірити мультимером і осцилографом.... хіба ще якісь ідеї в голову залізуть.

3. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Мультиметром я поміряв ДТОР і лямбду - працюють. Дтор абсолютно співпадає з графіком. Лямбда пригає в правильних межах. Підключена вона чи ні на щолкання реле не впливає. Сьогодні спробую перед заведенням відключити ДТОР.

Хто такий актуатор?

Це цікаво. Подумаю в цьому напрямку.
    Що ще міряти?

4. kym

kym Аксакал

a 100
    Його ще називають регулятором ХХ - це така штука коло клапанної кришки до неї з одної сторони підходить повітря від фільтра а друга трубка вививодить повітря поза ДЗ, а в торець іде електоро розйом на два контакта (немаю малюнка під рукою).
    Але щось мені так скочило в голову що то може бути проблема виключно звязана з реле... щось його садить і насос перестає качати і оберти падають потім різко починає качати ... якщо то відбувається в інтерваді 0.5сек то ХХ може гуляти з причини: є бензин нема бензини.. Провір замок запалювання і всю комутацію реле... тобто ту панельку на якій стоїть реле... може там щось підгоріло і поки холодне поганий контакт а як нагріється контакт є... незабудь що через реле насосу іде до 15 а струму

5. AndrewBest

AndrewBest Active Member

WV Passat B3i GT,88р, Digifant PF
    Можна в розріз від безонасосу до форсунок поставити індикатор за допомогою якого можна перевірити постійність та величину тиску бензину. Якщо він міняється то тоді звязано якось із реле подачі бензину.
    В мене гуляли оберти із за негерметичних та порваних повітряних патрубків, поміняв - працювало стабільно, правда певний час. Зара знову буває на холодну правда дуже рідко можуть гуляти оберти від 400до 2000 обертів, але це може тривати кілька секунд, потім стабілізується. А в основнуму на холодну коливаються оберти 700-1100, через хвилини 3-5 стабілізується на 900.

6. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    ідея конечно цікава. але де ж його взяти недорого?

Та й з іншої сторони питання в тому що машина не глохне а навпаки набирає обертів... і реле щолкає при цьому. До чого воно тут? адже дігіфант не має ніякого датчику тиску палива!?

7. AndrewBest

AndrewBest Active Member

Так його не потрібно купувати, там де ремонтують інжектори, вони і потестують. Мені тестували. А для чого його купувати ...
    щодо датчику тиску палива - чому немає?!

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Я б хотів сам це все проробляти бо впевнений що це не останній глюк на інжекторі 1991 року.
    а де він?

9. kym

kym Аксакал

a 100
    Не існує якигось спеціальних індикаторів і датчиків тиску палива. Є рідинний манометр і система перехідників. На деяких американцях зустрічав датчик мінімального тиску палива. А на европейцях ніхто не ставить.
    а ти що так і не знайшов причини скачків...?

10. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    ні. Просто весь цей час машина простояла в гаражі. я міняв всякі паливні трубки, відкатував колеса міняв резину, лакував кронштейн запаски, обшивав руль....

11. AndrewBest

AndrewBest Active Member

12. kym

kym Аксакал

a 100
    ех хлопці вже давно треба бути знайомим з англіцкою мовою. Oil Pressure Switch - Датчик тиску масла. Ми ведем розмову про паливо.

13. AndrewBest

AndrewBest Active Member

Помилково не ту ссилку дав, вот до прикладу на екзісті:
    http://exist.ua/price.aspx?sr=29&pid=32F00010
    Bosch 0 280 160 747 Применяемость Регулятор давления топлива

14. kym

kym Аксакал

a 100
    Регулятор тиску це не індикатор тиску....зовсім різні речі

15. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Забігався і завтикав відписатись. Завдяки тому що Кум любязно погодився підїхати в мій гараж було зясовано хто клацає і чому. Як виявилось КСХХ при наближенні його обмотки до металу починав клинити спричиняючи скачок обертів і клацання реле. Поки що поставили резинову проставку щоб уникнути "зближення".
    Вчора був у свого старого майстра у якого є стробоскоп і газоаналізатор... ясна справа що у мене переливала машина... СО було !6! замість 1. Воно заганяло лямбду і здавалось німи вона здохла хоча справна. Виставили СО і запалення. Тепер добре їде і все ок. Єдине що залишилось - незначне правання ХХ. Буду розчехляти додатково.

16. Коля VW

Коля VW Початківець

vw passat b4 1.8 ADZ універсал
    доброго вечора... щось схоже і у мене... щолкає реле... знаходиться воно на блоці всіх релюшок... щолкає воно постійно... IMG_2592.JPG

17. Коля VW

Коля VW Початківець

при його щолканні скачуть оберти як у автора.... рідко буває що на ходу таке враження ніби круїз контроль...)) машинка тупить, оберти (холості) з періодичністю секунд 7 пропадають на пів секунди... прошу порад... думаю купляти новий ДТОР але вагаюсь ще... не знаю чи в ньому проблема... в неті вичитав що це реле нібито на підігрів "ежа''... пассат б4 1.8 ADZ

18. kym

kym Аксакал

a 100
    Думаю що не в ньому. поганий ДТОР має інші симптоми. Треба вияснити чому реле клацає... а потім далі дивитись. Клацання реле то наслідок чогось

19. Коля VW

Коля VW Початківець

чи може комп'ютер сприйнявши показ поганого ДТОР влючати виключати реле?

20. kym

kym Аксакал

a 100
    Ні....Реле буде клацати коли десь погана земля, дроти закоротили чи щось на те подібне

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)