Біда з гальмами

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Aknod, 31 лип 2009.

1. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004
    появилось недавно,коли машина холодна,то педаль провалюється в полік 2-3 раза качнув все стало на свої місця,потім може норм працювати,і знов провал,качнув і все норм,коли машина прогріта,то все норм,але теж буває...рівень рідини не змінився...всі циліндрики,супорта сухі,колодки,бліни нові,підкажіть де шукати....а то мені в далеку дорогу...додам що задні барабанні,АБС нема...

2. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    В мене точь в точь аналогічна ситуація. До того ше й задні гальма взагалі не хапають і ручніка також нема, незважаючи на максимально натянутий тросік, але це півбіди. Найбільше дістає ото провалювання педалі, раз вже не встиг другий раз качнути при екстремальному гальмуванні, ледь не влетів у інший автомобіль, в останній момент вивернув на бордюр :sad:
    Вакуумний насос міняли на іший, тормоза прокачували, нічого не помінялось.

3. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004
    а вакуум кіко коштує? мені сказали шо то головний тормозний циліндр...

Останнє редагування: 1 сер 2009
  4. FasT

FasT Місцевий

був - VW Golf II 1.3i '90
    VW Scirocco mk2 1.6 EG '82
    Клубна карта:
    000038
    Цікава ситуація. . . Теоретично педаль може провалюватись, коли немає тиску в системі. Думаю тут тре шукати підлог. Але саме гірше, що таке не постійно - дуже важко виявити де проблема. Думаю варто на холодну продивитись тормозну систему, в момент, коли педаль провалюється.

5. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Я думаю проблема в головному циліндрі.
    У мене була ситуація на Гольфі 2, що просто час від часу пропадали тормоза, і то конкретно (просто тупо педаль провалювалась і все....).
    після заміни головного циліндра проблема зникла.

6. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Да +1 за ГТЦ (манжети... всяка фігня)

Ти ж запчастини сам підганяєш постійно!? Коштує всюди порізнрму

Проблеми взаємоповязані - зробиш ручнік тоді й почне зад гальмувати.

Да, але куди в цей момент дивитись!?
    ))

7. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    Дімон, попробуй на педаль натиснути іншою ногою. Саме так!! ти зазвичай тормозиш правою. А це попробуй лівою. якщо педаль трохи твердіше буде і краще хапануть тормоза - міняй головний циліндр.
    якщо ні - без поняття.

8. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    ГТЗ під заміну!
    ГТЗ на Джету для Енерджі - 240грн.
    Кому ще?

Останнє редагування: 1 сер 2009
  9. Btcclab

Btcclab Початківець

Golf 2
    моя думка що проблема в головному.У знайомого було теж на ВАЗ2101 поміняв головний і проблема зникла)

10. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    я свій допис від цього факту і писав. також мав Капіндоса)))

А з того В4 не хочеш собі вліпити??? я думаю гальмувати воно буде і без мозгів. АВС не буде. але ж в тебе вакумний, не те, що в мене - насос качає

11. ENERGY

ENERGY Місцевий

Напевно таки зроблю заміну після повернення з моря :)

12. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004
    поміняно ГТЦ та вакуумний насос,прокачано, ПРОБЛЕМА вирішена! вартість 100грн!!! працює ідеально!

13. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    ти брав новий ГТЦ і вакумник?? Щось дуже дешево як на мене..

14. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004
    не новий,але оригінал і в чудесному стані,є одна точка де такі ціни,я вважаю краще оригінал б\у ніж нова штамповка...

15. ENERGY

ENERGY Місцевий

Інтересно - шо за точка така ?

16. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004
    ти зі мною по сусідству напевно на сихові десь живеш :D,заїдеш за мною і поїдем купим,цю точку мало хто знає,то мій знайомий...приїдеш дзвони 80678132920 Діма

17. Voffka

Voffka Active Member

VW Jetta Coupe
    Клубна карта:
    000010
    поподробнее на этом месте... Зад слабо тормозит, ручник хреновато держит (одно колесо). Колодки менял не помогло.
    Тросик? Сточеный барабан? Читал за какой-то переключатель распределенияя тормозов... чё за хрень?

18. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Колдун называется - регулирует тормозное усилие в зависимости от угла между балкой и кузовом (жопа подымается когда машина тормозит). У большинства машин нашего возраста его или вообще нет или уже выкинули. Говорят большой погоды не делает.
    Когда ты подтягиваешь ручник регулировочными гайками чтоб между колодкой и барабаном осталось минимальное расстояние (~1мм) то тормозному цилиндру(поршню) нужно на меньшее расстояние вытолкнуть колодку чтоб тормозило колесо чем если б зазор был например 4мм. соответственно торможение эфективнее. На себе прочухал.
    Может быть что всё в куче. Как то регулировали ручник. Трос новый колодки новые, барабан живой а одно колесо не держит и ппц! как только мы не затягивали трос - нифига. Помогла замена всего тормозного механизма (не тормозного цилиндра, а тех всех пружин и направляющих которые там всередине барабана). Его взяли с донора. Трос стал ловить отлично.

• Подобається Подобається x 1
  19. Siko

Siko Active Member

1
    ІМХО - Вакуум тута ні до чого.
    Якби не було вакууму то педаль навпаки була б твердою...
    А провали - це відсутність тиску в системі. Якщо нема АБС то це 100% що головний циліндр, а точніше манжети на поршні. (За умови що все, що ти поміняв до того було нове або в справному стані).

20. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    попав в ДТП 30.12 і коли демонстрував своїм знайомим з гірки яка ожеледиця, тормозивши різко то вони замітили, що передні колеса стають різко, а задні коьтяться. і ручнік погано почав тримати. думаю, може це після того, як моя половинка нас "випивших" пацанів везла з В.Великого на Рясне на ручніку. Вона тільки права має, досвіду 0, але ми в такому стані "вроків" були, що навіть не звернули увагу, що 15 км проїхали на ручніку. може там тепер треба щось міняти?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)