появилось недавно,коли машина холодна,то педаль провалюється в полік 2-3 раза качнув все стало на свої місця,потім може норм працювати,і знов провал,качнув і все норм,коли машина прогріта,то все норм,але теж буває...рівень рідини не змінився...всі циліндрики,супорта сухі,колодки,бліни нові,підкажіть де шукати....а то мені в далеку дорогу...додам що задні барабанні,АБС нема...
В мене точь в точь аналогічна ситуація. До того ше й задні гальма взагалі не хапають і ручніка також нема, незважаючи на максимально натянутий тросік, але це півбіди. Найбільше дістає ото провалювання педалі, раз вже не встиг другий раз качнути при екстремальному гальмуванні, ледь не влетів у інший автомобіль, в останній момент вивернув на бордюр Вакуумний насос міняли на іший, тормоза прокачували, нічого не помінялось.
Цікава ситуація. . . Теоретично педаль може провалюватись, коли немає тиску в системі. Думаю тут тре шукати підлог. Але саме гірше, що таке не постійно - дуже важко виявити де проблема. Думаю варто на холодну продивитись тормозну систему, в момент, коли педаль провалюється.
Я думаю проблема в головному циліндрі. У мене була ситуація на Гольфі 2, що просто час від часу пропадали тормоза, і то конкретно (просто тупо педаль провалювалась і все....). після заміни головного циліндра проблема зникла.
Да +1 за ГТЦ (манжети... всяка фігня) Ти ж запчастини сам підганяєш постійно!? Коштує всюди порізнрму Проблеми взаємоповязані - зробиш ручнік тоді й почне зад гальмувати. Да, але куди в цей момент дивитись!? ))
Дімон, попробуй на педаль натиснути іншою ногою. Саме так!! ти зазвичай тормозиш правою. А це попробуй лівою. якщо педаль трохи твердіше буде і краще хапануть тормоза - міняй головний циліндр. якщо ні - без поняття.
моя думка що проблема в головному.У знайомого було теж на ВАЗ2101 поміняв головний і проблема зникла)
я свій допис від цього факту і писав. також мав Капіндоса))) А з того В4 не хочеш собі вліпити??? я думаю гальмувати воно буде і без мозгів. АВС не буде. але ж в тебе вакумний, не те, що в мене - насос качає
не новий,але оригінал і в чудесному стані,є одна точка де такі ціни,я вважаю краще оригінал б\у ніж нова штамповка...
ти зі мною по сусідству напевно на сихові десь живеш :D,заїдеш за мною і поїдем купим,цю точку мало хто знає,то мій знайомий...приїдеш дзвони 80678132920 Діма
поподробнее на этом месте... Зад слабо тормозит, ручник хреновато держит (одно колесо). Колодки менял не помогло. Тросик? Сточеный барабан? Читал за какой-то переключатель распределенияя тормозов... чё за хрень?
Колдун называется - регулирует тормозное усилие в зависимости от угла между балкой и кузовом (жопа подымается когда машина тормозит). У большинства машин нашего возраста его или вообще нет или уже выкинули. Говорят большой погоды не делает. Когда ты подтягиваешь ручник регулировочными гайками чтоб между колодкой и барабаном осталось минимальное расстояние (~1мм) то тормозному цилиндру(поршню) нужно на меньшее расстояние вытолкнуть колодку чтоб тормозило колесо чем если б зазор был например 4мм. соответственно торможение эфективнее. На себе прочухал. Может быть что всё в куче. Как то регулировали ручник. Трос новый колодки новые, барабан живой а одно колесо не держит и ппц! как только мы не затягивали трос - нифига. Помогла замена всего тормозного механизма (не тормозного цилиндра, а тех всех пружин и направляющих которые там всередине барабана). Его взяли с донора. Трос стал ловить отлично.
ІМХО - Вакуум тута ні до чого. Якби не було вакууму то педаль навпаки була б твердою... А провали - це відсутність тиску в системі. Якщо нема АБС то це 100% що головний циліндр, а точніше манжети на поршні. (За умови що все, що ти поміняв до того було нове або в справному стані).
попав в ДТП 30.12 і коли демонстрував своїм знайомим з гірки яка ожеледиця, тормозивши різко то вони замітили, що передні колеса стають різко, а задні коьтяться. і ручнік погано почав тримати. думаю, може це після того, як моя половинка нас "випивших" пацанів везла з В.Великого на Рясне на ручніку. Вона тільки права має, досвіду 0, але ми в такому стані "вроків" були, що навіть не звернули увагу, що 15 км проїхали на ручніку. може там тепер треба щось міняти?