БІЛОРУСІЯ

Тема у розділі 'Автофорум', створена користувачем CAT, 30 кві 2007.

1. CAT

CAT Місцевий

GTI mk6, GTI mk1, Golf mk1
    отже рішив я з другом зїздити в Білорусію в Брест! Ідея виникла спонтанно, в пятницю в 19:30.... кароче ми сіли і поїхали... навіть карти не було - тікі Львівська область. Їхали на Жовкву, Червоноград, Володимир Волинський, Нововолинськ, потім через Шацьк і вже в 23:00 були на кордоні...
    Для тих хто не знає - для того шоб поїхати в Білорусь тре мати з собою звичайний внутрішній паспорт, техпаспорт на машину і страховку яку можна оформити зразу на кордоні за 106 гривень (видається мінімум на 2 місяці)
    Наші пустили без проблем - тільки паспорта перевірили і техпаспорт. Потім десь 2 кілометри їхали по нейтральній території і доїхали до білоруської митниці... А от білоруси троха харили, в них система перевірки дурна, ходиш з обхідним листом від одного до другого... і машину перевіряли разів 4 і документи, декларацію прийшлось заповнювати і перезаповнювати потім... кароче десь 40 хв то всьо тривало...
    ну і от - нарешті ми в Білорусії! Перше шо вразило це ідеально рівні дороги - просто фантастика - як в Європі! І ніодної машини (так якби в них після 12 ночі ніхто не їздить) по дорозі від границі до Бреста було всього навсього 2 села - іто якість такі лахані - всі паркани однакові, хати також, людей нема... зато все чисто чисто, ні болота ні сміття.. а ше здивувало шо за ті 80 км траси від границі була тільки одна заправка іто якась державна... типу писало АЗС №3 "Бєлорусьгоснафта" (чи шось в тому роді)
    там все державне...
    В Брест приїхали десь в 1 ночі - місто дуже класно освітлене - нема ніодної темної вулиці. аж приємно їхати. дороги такі самі рівні як на трасі - провулки всякі також - нема ями навіть якби хотів знайти...
    а ше улибнули назви вулиць: "камуністічіская" "красних касманавтов" "лєніна" і ше там було дофіга але не запамятав...
    а також готелі - "Інтуріст" був і більше нічого не знайшли...
    кароче Білорусія справляла враження напів Польші напів СССР...
    Зато крутих Мерседесів і іншого дофіга - так як в нас....
    Після довгого катання по Бресті ми так і не найшли місця де б можна було переночувати - напевно тре було готуватись наперед... в результаті поїхали до вїзду в Брестську Крєпасть, там поспали 2 години в машині і поїхали назад до Львова Доречі там зайці по центру міста бігають вночі
    Білоруські митники були в шоці - ше навіть зміна не помінялась... коли ми сказали шо в них дороги дуже класні запропонували переїзджати до них жити
    по дорозі ше заїхали в Шацьк на озеро подивились.... вода тікі дуже холодна...
    От така поїздка вийшла Але так і не побачили нігде портрета Бацькі

по грошах:
    в сумі я спалив десь 55 літрів - 210 гривень то їхати туда і назад (700 км приблизно) + катання по Бресту і Шацьку...

на наступний раз планую їхати на довше і більшою компанією - можна в Мінськ

2. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    Відповідь: БІЛОРУСІЯ

а що для вїзду в Белорусію не потрібно мати з собою певнувказана суму типу 500 еуро або 10000 зайчиків?
    ну так як при вїзді в Польщу?

3. CAT

CAT Місцевий

не треба! мене шей з тонуванням пустили! потім мені знайом сказали шо туда неможна з тонуванням.... в нас було в сумі 200 євро і більше нічо!

4. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Класна історія, я вже давненько нікуда так не зривався прокататись "на фанарь". Дорогами мене задавила жаба...
    А це тому, що навідміну від нашої славної України, у Булорусі нема вітчизняного автопрому. Не виробляють там свої авта і не збирають іномарки, а тому у них люди купують за кордоном класні машини за нормальними цінами, їх не обкладають божевільними митами і податками.

Най жиє бацька Аляксандєр Лукашенка!

5. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

Ну я проти диктатора лукашенка але то шо в них машини дешеві це факт

6. Monkey

Monkey Місцевий

Volkswagen Golf II
    Клубна карта:
    000023

Але, як пише САТ , ПОРЯДОК!!! Хоч і не вельми демократія :)

7. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

дивно чим им гірші за них шо в нас ні порядку ні чистоти........

8. Andy

Andy Active Member

Ford Fiesta 1.4

Хочу підтвердити все що написав САТ. Сам тісно співпрацюю з білорусами, приходилось іздити машиною в Мінськ. Враження від доріг незабутні - основні магістралі дуже непоступаються європейським. Під час поїздок заїзджали в провінційні містечка. Також все ідеально, помальовані бардюри, дороги без вибоїн (я коли на це дивився співставляв із стрийською обїздною). Навіть глухі дороги обладнані інфраструктурою, місце для зупинок, чисті туалети - ідеально чисті, такого в україні не знайдете. Країну не розікрали. Відсутність барів і готелей вздовж доріг - це цілеспрямована політика держави. Для того щоб не розбещувати людей. Як правило, маленькі забігайлівки продають палелену горілку і тд. Наша преса і телебачення сформували міф про відсталу БІЛОРУСІЮ, а в дісності навпаки - рівень життя людей в Україні нижчий.

9. Duke

Duke Active Member

Renault Scenic RX4

Да...також недавно бував в Бресті, перше що вразило це дороги...як між містами так і в самому бресті.

10. CAT

CAT Місцевий

це просто доказує шо шлях до успішної держави лежить не обовязково через демократію - часто треба трохи диктатури... але так чи інакше брат мого хорошого друга живе і працює в Мінську - він казав шо найбільший ацтой в тому шо там нема можливості займатись приватним бізнесом... тобто є сильна централізація як влади так і інфраструктури...

11. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

підтримую, треба зробити АНТИДЕМОКРАТІЮ. але то шо не можна займатись приватним бізнесом то погано.

12. Monkey

Monkey Місцевий

Volkswagen Golf II
    Клубна карта:
    000023

Нашим дикунам, просто не можна було так різко давати демократію, бо знайшлось багато "умних" , які цим скористались, шоб приклеїти свої дупи до посадових крісел, і напхати комори мішками з грошима вкраденими в тих, хто їх заробляв.В Китаї за такі "посадові" злочини, які вилучають державні гроші, відразу - розстріл! Але заборона приватної власності на засоби виробництва і решта- це вбивство прогресу :-(
    П.С. А можна , якось туди клубом з'їздити?

13. CAT

CAT Місцевий

думаю без проблем якшо народ підірветься - 5-6 машин і їдем!

14. Monkey

Monkey Місцевий

Volkswagen Golf II
    Клубна карта:
    000023

Куль :)

15. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

Нда шкода шо в нас так вийшло....
    Наскіки мені відомо в білорусії є клуб ВВ, якшо він нас запросив то би було кульно

16. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

САТ, ти молодець! Правда, не зовсім розумію, що за зайці в Бресті і чому не ночували в Шацьку.

Щодо Білорусі - кажуть тамтешні мешканці, що там все робиться для показухи, добре те, що може побачити гість, а насправді там життя до дупи - є дифіцит, є контроль, живеш як в клітці, причому то стосується не тільки політики, а і економіки. А ще розповідав чувак, що його друга спортсмена зробили мало не калікою за те, що він не заняв першого місця на міжнародних змаганнях... І взагалі багато людей з тупим совковим мисленням, купа стукачів, менти в кпз можуть поклеяти тобі ласти і сказати що так було ітдітп.

17. CAT

CAT Місцевий

дякую!
    звичайні зайці - живі - два - в центрі міста бігали:)
    а не ночували в Шацьку бо хотіли якнайшвидше туда і назад зїздити:)

та... я вже наслухався з різних джерел - тепер аж страшно стало - могли б нас по безпрідєлу забрати в мєнтярню...

18. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

я колись з пацаном з білорусії переписувався по асі він казав шо там просто жах а не життя... шо там всі бояться лукашенка

19. Andy

Andy Active Member

Ford Fiesta 1.4

Хочу непогодитися, що в Білорусії одна показуха. Люди живуть там нормально і Лукашенко не диктатор. Він при владі тому, що забезпчує основні потреби громадян, за нього реально голосують 70-80%. Як не розхитують політичну ситуацію в Білорусії, люди не йдуть-вони не бачать змісту в революціях. Те що совковщина існує - це факт, але не дурне керівництво в Білорусії. Вони гірше відкинули, а краще намагаються залишити. Стосовно бізнесу - він існує і розвивається. Не розвивають лише кіоски, гральні автомати і базари. Якщо ти виробляєш, навіть приватно, тебе ніхто не переслідує, все як в нас. Податкова там нормальна, хабарі не бере,більше схожа на звичайну адміністративну установу, а не так як в нас - рагулі, які розуміють свою роботу тільки як взяти хабар, поділитися з начальником іщоб не вигнали, бо він заплатив за посаду. КГБ слухає. Але слухає наприклад суддів. Я тільки за те щоб слухали і нас. В них суддя не такий як в нас, купи-продай. Біда в тому,що люди в Україні розуміють демократію, як роблю все що хочу. Треба багато чому повчитися в сусідів і зрозуміти чому так, а також подивитися на результати. Для простої людини жити в Білорусі простіше.
    Я кожен день спілкуюся з білорусами по роботі, маєм з ними серйозний бізнес. Однозначно, умови роботи кращі ніж в Україні. В них є гроші, які вони платять - це досить важливий показник. Спорт в них - це державна політика. Уряд підтримує, бізнес підтримує, будуються комплекси, нам ще далеко. А те що там з когось роблять калік, далеко ходити не треба. Згадати як тренер української команди, бив свою дочку, спортсменку, за те що вона не зайняла якогось там місця. Це не має кордонів, воно існує навіть в самій демократичній країні світу США. І "сухають" там не менше ніж в білорусії.

20. Monkey

Monkey Місцевий

Volkswagen Golf II
    Клубна карта:
    000023

Про то багацько тамтешніх жителів кажуть, які не бояться. Немає сумніву, принаймні в мне, що Лукашенко- незаконно займає своє крісло :-( Кастро, хоча б всі люблять :)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)