Як зняти бітум От нарешті мої руки (і саме головне і голова) дійшли до того що треба якось зняти бітумні плями з машини. Протягом всього періоду часу володіння нею (півроку), ніколи таким не займався. В принципі рідко мив, а на сірій машині з брудними боками воно і не кидалося в очі. Але от після відвідин автомийки вжахнувся, на боках прям потьоки того бітуму. Купив одразу засіб (вроді польський), який порадив друг (правда в нього темна машина) називається походу Asphalt. Скажу так - мало зняло - це слабо сказано. Гарно той засіб поміг лише від свіжих плям, вони дійсно сходили легенько тернувши тряпочкою. Старі взагалі ніяк не сходять, і тер я їх пристойно. На місці деяких чорних плям все одно залишалися жовтенькі сліди. Який порадите кращий засіб, чи зря я так затянув і тут звичайною автохімією не поможеш?! Як діє уайт-спірт і WD-40 на той клятий бітум?! Одним словом "що робити", бо хто винен я знаю
Спіріт не зніме фарбу точно, перевірено, а от нарахунок бітуму незнаю... Спробувати можна... А нарахунок ВДшки, то яке вона має відношення до бітуму? Це чисто антикорозійний засіб, змащує, захищає, полегшує відкручування болтів(гайок).
На автобазарах є спецiальна смивка бiтумних точок. Шукайте i юзайте! Фарбу та змивка не розчинює, але якщо терти дуже добре i дуже довго, то все у ваших руках!
Всі ці змивки і уайт спиріти до одного місця, найкраще змивати 647 розчинником. Одна умова треба не увлекатись, а протер і відразу промити шампунем і не погано було б навосковати зверху. Розяснюю будь-який засіб , для змивки бітуму не знає що йому треба змивати тільки його, тому чим він слабший тим він менш шкідливий для фарби але і бітуму не миє. Розчинник самий сильний і йому без проблем зняти бітум і відповідно і якусь долю мікрометра лаку. Оскільки лак вже роками присихає до машини а бітум не так довго і бітум має більш мякший склад нід затвердівший лак на авто. Але кожного дня не рекомендую мити лише раз 2-3 місяці . То гарантія що лак на машці прослужить блиском і захистом років 10-15. Є ще один варіант витирати салом, чи маргарином, але про ефективність цього засобу нічого не скажу бо не пробував. Но витирає точно.
Якщо бітум не дуже старий, добре знімається маргарином. Причому чим він дешевший, тим краще. Колись цю пораду мені дав бувалий таксист. Я пробував -працює.
Точно такої ж думки я раніше притримувався, але переконався що я глибоко помилявся. Хоча хазяїн барин.