Бітум

Тема у розділі 'Тюнінг, косметика і звук', створена користувачем ENERGY, 7 вер 2009.

1. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Як зняти бітум

От нарешті мої руки (і саме головне і голова) дійшли до того що треба якось зняти бітумні плями з машини. Протягом всього періоду часу володіння нею (півроку), ніколи таким не займався. В принципі рідко мив, а на сірій машині з брудними боками воно і не кидалося в очі. Але от після відвідин автомийки вжахнувся, на боках прям потьоки того бітуму. Купив одразу засіб (вроді польський), який порадив друг (правда в нього темна машина) називається походу Asphalt. Скажу так - мало зняло - це слабо сказано. Гарно той засіб поміг лише від свіжих плям, вони дійсно сходили легенько тернувши тряпочкою. Старі взагалі ніяк не сходять, і тер я їх пристойно. На місці деяких чорних плям все одно залишалися жовтенькі сліди.
    Який порадите кращий засіб, чи зря я так затянув і тут звичайною автохімією не поможеш?! Як діє уайт-спірт і WD-40 на той клятий бітум?!
    Одним словом "що робити", бо хто винен я знаю :sad:

Останнє редагування: 7 вер 2009
  2. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Та сама історія... Знімати ще не пробував. ВД-40 не знаю, а спіріт може і фарбу, напевно, зняти...

3. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Спіріт не зніме фарбу точно, перевірено, а от нарахунок бітуму незнаю... Спробувати можна...
    А нарахунок ВДшки, то яке вона має відношення до бітуму? Це чисто антикорозійний засіб, змащує, захищає, полегшує відкручування болтів(гайок).

4. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП
    На автобазарах є спецiальна смивка бiтумних точок. Шукайте i юзайте! Фарбу та змивка не розчинює, але якщо терти дуже добре i дуже довго, то все у ваших руках! :)

5. Foma

Foma Active Member

Passat B5.5 1.8T 2002 AWT (АКПП)FEV
    Всі ці змивки і уайт спиріти до одного місця, найкраще змивати 647 розчинником. Одна умова треба не увлекатись, а протер і відразу промити шампунем і не погано було б навосковати зверху. Розяснюю будь-який засіб , для змивки бітуму не знає що йому треба змивати тільки його, тому чим він слабший тим він менш шкідливий для фарби але і бітуму не миє. Розчинник самий сильний і йому без проблем зняти бітум і відповідно і якусь долю мікрометра лаку. Оскільки лак вже роками присихає до машини а бітум не так довго і бітум має більш мякший склад нід затвердівший лак на авто. Але кожного дня не рекомендую мити лише раз 2-3 місяці . То гарантія що лак на машці прослужить блиском і захистом років 10-15.
    Є ще один варіант витирати салом, чи маргарином, але про ефективність цього засобу нічого не скажу бо не пробував. Но витирає точно.

Останнє редагування: 7 вер 2009
  6. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    647 - я б не тер, особливо якщо машина не лакована.

7. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    Є класна штука називається декабіткоштує в р-ні 20гр.провірено не на одній машині.:good:

8. goro

goro Початківець

VW Golf II 1.8k 1991
    Якщо бітум не дуже старий, добре знімається маргарином. Причому чим він дешевший, тим краще. Колись цю пораду мені дав бувалий таксист. Я пробував -працює.

9. Foma

Foma Active Member

Passat B5.5 1.8T 2002 AWT (АКПП)FEV
    Точно такої ж думки я раніше притримувався, але переконався що я глибоко помилявся. Хоча хазяїн барин.

10. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    з ними вже нічого не зробиш!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)