Блимає лампочка ОР.

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем Yur, 15 лис 2009.

1. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    Починається все так: зранку повертаю ключ запалення, загоряється лампочка АКБ, мигає тиск масла, і мигає лампочка ОР. Заводжу мотор, все гасне. Все так як має бути. Після прогріву, температура бл. 40гр. Починаю рух авто, і кожен раз на ямах, драбинка на дорозі, на рейсах і кожному разі коли лишній раз трясе машиною починає блимати лампочка! Це абсолютно ніяк не звязано з перегрівом, бо блимає навіть на холодну, але повторюсь, тільки на ямах. Проводка від дачика ціла, ніде не коротить. Де шукати, приборка чи датчик?
    Періодичність: два місяці тому, раз, два в місяць, тепер майже на кожні ямі.

2. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Загляни в бачок, який там рівень ОР

3. Prizrak

Prizrak Місцевий

BMW 730d E38 / VW Vento GL 1.8
    Клубна карта:
    000049
    В мене було так самісінько, все вирішилось просто доливкою ОР в бачок.

4. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    така ж була проблема. шукав - шукав і знайшов - мікротріщина в приборці
    пі.ся. а сталось то після проїзду по Городоцькій..файна улиця..

5. DEMON VWagen

DEMON VWagen Початківець

В пошуках VW Polo
    ВСЕ-ТАКИ НАПЕВНО ЗАМАЛО ОР.

6. Yur

Yur Місцевий

Ні рівень в нормі, повний бачок, та й що він має до того коли його буде трішки менше рівня? В мене нема датчиків рівня ОР на бачку... Мабуть все таки десь на приборці...

7. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    позичити приборку для проби??

8. FasT

FasT Місцевий

був - VW Golf II 1.3i '90
    VW Scirocco mk2 1.6 EG '82
    Клубна карта:
    000038
    В мене теж нема датчика на рівень ОР, але як тікала ОР і було менше рівня, то блимала лампочка.
    Думаю, Юра, що це дійсно з проводкою повязано - приборка, глянь також і почисть контакти на датчику і на фішці, що до нього йде.

• Подобається Подобається x 1
  9. Yur

Yur Місцевий

Сьогодні розбирався з хаотичним блиманням лямпочки. Виявилося все не так і складно. В задній частині приборки, на спідометрі, кріпиться печатна плата до виступу на корпусі спідометра. От і в цьому місці кріплення, плата розірвалася і вільно собі теліпалася, а на ямах доторкалася доріжками до маси автомобіля, там є кріплення помоєму рульової колонки. Отже приклеївши на місце плату, таким чином вирішилось питання блимання лампочки.
    Усім дякую за допомогу у вирішенні питання.

• Подобається Подобається x 1
  10. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    маю проблему, почала мигати лампочка рідини на приборці.
    просто почала мигати і стрілка нагріву рідини різко пішла догори. я перелякався, думаю "все, киплю...", але зупинився, відкрив капот - патрубки гарячі так як має бути і врубався пропеллер. я глянув на приборку - лампочка не мигає, я почав їхати - знову мигає і стрілка різко догори.

думав, шо накрилися датчики нагріву, які на рис. нижче (фото не мої :))

так їздив два дні і замітив один нюанс - кои скидаю на нейтралку і пару секунд не газую - лампочка перестає мигати і стрілка помаленьку падає до нормальних показників.

поміняв я сьгодні ті датчики і заодно тройнік ОР, бо почав мені текти (вже так пару місяців тік) - і нуль ефекту - на холостих лампочка не мигає і температура показує ок, газну - лампочка мигає і стрілка різко вверх піднімається, а падає тільки коли перестає мигати.

вже всі контакти і клеми під капотом перевірив...

в когось є якісь ідеї, в чому може бути проблема?

ПиСи. ще загдав шо десь пару тижнів тому мені так лампочка шось два рази на холодний двигун мигала - то я просто трощки газанув і вона переставла мигати.
    ПиПиСи. лампочка мигає одразу, як тільки заведу машину і газану, тобто на холодному двигуні. рівень рідини в нормі.

Останнє редагування: 26 сер 2010
  11. Yur

Yur Місцевий

Думаю, що потрібно дивитись проводку на відсутність протертої ізоляції. При газуванні іде більша вібрація і десь коротить.
    п.с. це просто моя думка...

12. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    я вже писав: машина на холостому - не мигає, газанув (легенько/сильно нема різниці) після цього лампочка ше трошки мигає (але вже холості) і потім гасне

13. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Перше що тобі треба зясувати - чи тобі парить моск датчик рівня ОЖ чи ДТОЖ що йде на приборку. Тому:
    1 - Зніми фішку з бачка. Піди в салон погазуй
    2 - Якщо п1 не поміг то йди скидай фішки з дтожів
    3 - Якщо п2 міняє картину то.... тестер тобі в помощь і міряй опір ДТОЖа при прогазовках - верніше зміну цого опору.

Фпірьот. Чекаєм результатів

14. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    дякс. даю відповідь, так як це вже було зроблено:
    1) фішки бачка в мене немає, тому це пункт відпадає.
    3) знімаю чорну і синю фішку - стрілка падає, лампочка далі мигає- тестер мені в помощь? якшо так - то нід хелп, бо з тим ділом не дуже дружу

15. kym

kym Аксакал

a 100
    Да.... собака в тебе десь глибше зарита. Головне що справжні температури в порядку. Найдеш час приїдь подивимось

16. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Далі мигає..!? Весь час чи на холостих ні - як і було?

17. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    мигає на холостих.

вечором поїду до кума, будем розбиратись

18. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    провів мені Роман (брат кума) діагностику мигающої лампочки - перещупали спочатку всі провода, а потім був висновок, що накрився транзистор на приборці (такий маленький чорний квадратік з трьома ніжками), тобто на стрілку і діод подається зависока напруга.

перевірили це так - врубали фари + пєчку і мафон - діод гас, стрілка успокоювалась, виключили то все - знову мигає.

так шо з пн поміняю той транзистор, думаю, шо таки там зарита собака :music:

19. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    мдя-я-я... проблема і далі актуальна - пробував міняти тразистор - все те саме.... остався останній варіант - пробувати іншу приборку. але може в когось ше є якісь ідеї, чого та лампочка мигає.
    доречі, пару раз уже мені переставала мигати (нагрузки на електрику не було)
    кароч, живе в мене в приборці барабашка :)

20. Васьок або ZiK

Васьок або ZiK Active Member

VW Golf 4 1.6 99 SR V8
    в мене то саме було , поперше , яке масло заливаєш , якщо 10в40 то раджу поміняти на 15 в40 воно акраз для гольфів , я так зробив , і воно пропало

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)