Хочу поставити брезговики. На volkswagen.msk знайшов статейку як з Каліни поставили на гольфа бризговики. Але мені несподобалося те, що проінстальовані вони туди САМОРІЗАМИ. Як би то надто варварський метод. Хто як ставив, щоб ці саморізи ненагадали про себе вигнившими дірками років так через 5ть. Я розумію що без дірочок не обійдеться, але може можна якось спочатку просверлити дірки, обробити поверхню (наприклад гірметиком) потім пуклями (я бачив такі длінні ялинки). Хто як ставив??? І ще - взагалі то я купив ще у минулому році за 30грн ризинові невеличкі з написом volkswagen, я то думаю чи не пообламуються ті з ЛАДИ наприклад при морозі або якщо ципонуть земельки?? Доречі бачів багато Ланосів з надломаними... Мене приблизно такі:
Я взагалі відмовився від бризговиків. За ними тільки збирається бруд, а потім гниє. В стоку бризговиків немає, непередбачено заводом
підтримую на 100%, теж думав ставити, придбав, а дійшла справа до встановлення, побачив, що крім саморізів ніщо не буде краще тримати, а свердлити крила не дуже хочеться, ще й в таких вразливих місцях, та й відмовився.
Ну привіт. То ти звідки взяв? Чи в кінці речення треба було поставити "IMHO"? Лічно в мене стояли задні оригінальні а потім ще Володимир подарував передні. Зі значками логотипами і тд А універсальні вже не модно? До того як знайшав передні оригінальні то ставив на перед універсальні. Кріпив самонарізами. За 3 роки не відгнили і не відвалились Взагалі для кріплення бризговиків використовуються такі собі "прищепки на гвинтах". В неті не знайшов тому малював як міг (Вид збоку і зверху): Проміжком справа надяєш його на бризговик і крило і гвинтом затягуєш. На нижньому малюнку видно зубці які краще впиваються в резину. Таких девайсів на бризговик ставиш 3-4
тобто ти хочеш сказати, що дирочок непотрібно. Але не на всі авто такі "прищепки" підійдуть, на Венто, наприклад, ні.
От інтернет глюче....думав дав відповідь...а її нема... Я тут подумав і знайшов цікавий вихід. Звичайно що без дирочок не получиться але ті дірочки можна захистити. Наприклад замість саморізів використати ПУКЛІ. Бокові молдінги тримаються саме так, купляв від ГАЗелі (по 0,40грн а оригінал по 4грн) вони і довгі і капронові, відповідно непересихають. Просверлити дирку необхідного діаметру обробити поверхню кузовним герметіком, при монтажу резини пуклі також щедро намастити герметіком.
Теж задумався над бризговичками на Скірокко МК1, але якійсь культурні м аленькі, як у Нової Шкоди Фарбії
А хтось може підкаже де взяти такі бризговички як на фото? В мене тої фірми Votex, стояла система дистанційного керування замками.
Хлопці, а може в кого є такі ж самі але задні бризговики. Шукаю вже з півроку не можу знайти. У нас в Запорожье только одна разборка и ничего толкового там нема
Шукаю собі задні на В4 універсал(б/у оригінал). Універсальні вже надоїло купувати і ставити кожного року, можливо хтось де побачить на шротах - дайте знати. Буду дуже вдячний.