Може є будівельники: скажіть, скільки би коштувало побудувати гараж (невеликий, стандартний, як в любому кооперативі, з блоків або цегли), маю на увазі матеріал + робота? Чи краще (дешевше) купити готовий, хоч і не новий? Бо я вже 3 роки знімаю, заплатив вже 3*12*250= 9000 грн, а таки хочеться мати свій. Думаю в кінці літа або куплю, або почну будувати. Зараз збираю інфу. Наперед дякую за поради.
Як на мене, якщо маєш місце під будівництво гаража, тобто ділянку, то краще будувати (плюс зможеш збудувати який захочеш по розімрам і так далі...), вийде звісно, що дешевше ніж купити готовий хто зна де і в якому стані. Можна ще купити металевий розбірний, за ці роки що ти платив за грааж ти би за ці гроші купив собі вже свій металевий гараж. Тобто самий дешевий варіант купити металевий розбірний гараж, плюс маєш можливість просто змінити його локацію, розібрати і перевезти в разі чогось. Другий варінат, збудувати, буде дороще, але в цьому є свої плюси (надійність, помірна парілка літом в гаражі, на відміну від залізного і так далі...). Так що думай і вирішуй, що тобі потрібно
А ти де живеш? Треба шукати в кооперативах поблизу. Я знімаю в кооперативі біля онколікарні, живу там недалеко. Покинутих металевих і вже гнилих гаражів є багато. Треба знайти власника і домовитись, от тобі і місце. Але теж питання ціни. Чув що можуть захотіти до 700 $. Але ще буду то перевіряти.
Так і під металевий теж треба місце... Хочу мурований, з ямою (якраз такий знімаю), бо яма служить як льох та і під машину можна заглянути. Питання ціни будівництва не розкрито . Який діапазон цін? 2-3-5 тис долл? Від цього якраз і будуть залежати мої подальші дії...
5м. на 6 м. з блоків одноповерховий з деревяним перекриттям і дахом з бляхи в районі 3 тис. мертвих президентів юса, за умови шо більшість робіт робиш сам або з колегами тобто за пиво. пилюс додай підведення і підключення світла в районі 5 тис. наших деревяних якщо від когось тягнеш а не робиш нову точку, нова точка в районі 15 тис. наших якшо не помиляюсь. тобто кругом бігом на 5 тис уйо аж бігом натягне.
Збудував гараж минулого року. Бюджет склав десь 6000 доларів, при тому, що у ньому поки що нема підлоги. Купувати готовий краще. Якщо потрібно - у мене є вже не потрібні 2 спарені гаражі в Сокільниках, кооператив "Сокількники". Повнорозмінрні ями, грубі цегляні стіни, бетонні перекриття, три фази зі щитком, рубильниками та лічильником всередині, між гаражами не несуча перегородка, можна зробити великий зал для СТО, виробництва ітп. Є дозвіл на будівництво другого поверху, все приватизовано, охорона виходить якісь 15 грн в місяць. Ціна за все суперакційна - 5500 дол сша, актично вартість лише будматеріалів без роботи чи землі на якій вони стоять.
Вичерпно. Напевно все таки куплю готовий. Тим більше що продають якраз там біля мене, але ціну ще не узгодили. Може домовимось про розстрочку. Ваша пропозиція теж думаю комусь буде цікава, але не мені, бо цікавить щоб гараж був в 5-10 хв ходьби від дому.
Гараж - це дуже гарно. Свій - ще краще. Чому свій гараж - це найкращій варіант, а тому, що робишь усе так, як бажає твоя душа, полочці у тому місті, ділянку для інструментів у тому. Коли зробишь - відпочинешь та гайда роботати над своїм авто. Це вийде у копіїчку, але це цього стоїть. ____________________ Я не сплю за рулем, тому що мені дуже дороге моє житті. Ти теж не спи за рулем, тому що, якщо тобі твоє життя не важливе, важливе іншим.