Чи оцинкований кузов

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем назар 88, 13 жов 2009.

1. назар 88

назар 88 Початківець

VW Golf 3
    Привіт всім, я поспорив з своїм другом що Гольф 3 має оцинкований кузов він товариш каже шо ні. Бо якшо б був оцинкований то б давали гарантію 12 років проти мквозної корозії. підкажіть як воно є? Дякую

2. dunkan

dunkan Active Member

passat B4 1996,Оpel vectra C 2004
    ну взагаліто то мусить бути оценкований,я як свого пасата В4 брав то звістно провіряв,під відкритим капотом просто взяв і легенько зробив подряпину ну і звістно був оценкований.Більш банально провірити самому не знаю як.

3. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006
    Я думаю не варто клопотати собі тим голови.
    Наскільки я памятаю то деякі 3 гольфи оцинковані (не всі)

Тільки то не панацея від корозії на мою думку.
    В мене от акура оцинкована - і прекрасно ржавіє.
    А от корада вроді би ні, бо з 1990 року - а іржу знайти досить важко, навіть в місцях де обтерлася краска.

Ну і звісно всі продовжуємо памятати - що три букви z номері кузова - то є пропущені цифри а не ознака цинку. :)

Ану кладіть фотозвіт як по подряпині можна то побачити. Я вже багато раз то чув але досі не розумію як то видно.

4. petro_fm

petro_fm Active Member

Audi B4 2.0 ABT mono +Газ
    Якшо виглядає як відро - значить оцинкований :D:D:D

• Подобається Подобається x 1
  5. dunkan

dunkan Active Member

passat B4 1996,Оpel vectra C 2004
    :D:D:D:D:D:Dсупер навіть на голову не спадало,отож звістно правду глаголиш:D:D:D:D:D:D:D

6. Vexler

Vexler Аксакал

Smart ForTwo, VW Golf2 1.8RP `91 white був
    :D:D:D:D:D:D

7. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006
    :D:D:D:D:D:D:D:D

8. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Ще одну тему в колектор я так бачу :D:D

9. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

10. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Жоден кузов фольцвагена не є оцинкованим!
    Це міф що кузова оцинковані!!!
    Насправді кузова проходять спеціальну гальванічну ванну від корозії, а наш народ вже придумав що це цинк.

11. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Що ти таке кажеш? Ти сам собі перечиш. А що тоді якщо не цинк? Може кадмій чи свинець? Технічно цинк найбільше підходить якщо вже занурювати кузов в ванну. Читай теорію:

Гальванотехника, область прикладной электрохимии, охватывающая процессы электролитического осаждения металлов на поверхность металлических и неметаллических изделий. Гальванотехника включает: гальваностегию - получение на поверхности изделий прочно сцепленных с ней тонких металлических покрытий и гальванопластику - получение легко отделяющихся, относительно толстых, точных копий с различных предметов, т. н. матриц.

Гальваностегия применяется шире, чем гальванопластика; её цель придать готовым изделиям или полуфабрикатам определённые свойства: повышенную коррозионную стойкость (цинкованием, кадмированием, лужением, свинцеванием), износостойкость трущихся поверхностей (хромированием, железнением).

PS: я сам не прихильник теорії про оцинковані кузова ФВ так як не бачив жодного авторитетного джерела що доказує це.

• Подобається Подобається x 2
  12. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006
    Ну як висновок - невідомо чи фольци оцинковані чи ні - але ржавіють вони на порядок менше ніж всі інші машини на кшалт японців або того ж мерседеса. Ще чув що бмв досить стійка до іржі.

Мої два фольци - колишній гольф 2 і теперішня корада - переконали мене в цьому.

Поправте мене якщо я не правий (тільки не треба наводити приклад алюмінієвих порше чи машин з нержавійки як у фільмі "назад у минуле").

Останнє редагування: 14 жов 2009
  13. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    всі ось ці оцинковування - до дупи, якщо не витримана технологія по обробці металу і відповідно виготовлення з нього різних деталей (двері, крила, і т.д.)
    кароче - коли на завод привозять метал - то він має вилежатись просто так десь пів-року - рік. після цього з нього можна починати щось там вигибати.\
    Коли кладуть листок під прес - то ще й до того ж подають кисень, для того , щоб молекули, а точніше іхній зв*язок не порвався, а відповідно не лопнув сам лист на місці ізгіба.
    плюс, те що подають кисень - навпаки зв*язує молекули більш міцніше після вигинання листа.
    І головне - дотримана технологія і правильнвсть розрахунків який метал, якої товщини дати на певний вузол кузова.
    Якщо я тягну за ручку дверей з-зовні і бляха не гуляє - то хтось пробував таке зробити і подивитись на Авео чи Лантуху, про Амлєта - мовчу - є окрема гілка

14. kym

kym Аксакал

a 100
    З усіх ВАГовських моделей тільки АУДІ мала оцинковані кузова.. тобто два слої металу звичайний і цинковий які зчіплені на горячо по спеціальній технології. Фольсвагени мають спеціальну антикорозійну обробку (досить якісну..під фарбою метал має вигляд оцинкованого) Сеати мають набагато гіршу обробку ..чому і ржавіють сильніше. То все відноситься до машин до 2003 р випуску. З 2003р кузова ідуть з спеціальною обробкою. але не цинковані ..навіть в Ауді. За заводськими техумовами ці кузова мали б витримувати 12 років, як буде на справді трудно сказати тим більше що негласно всі автовиробники взяли курс на скорочення термінів експлуатації авто. Це не відносится до атомобілів класу люкс

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)