Датчик детонації,проясніть призначення !

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем ярик, 11 гру 2008.

1. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    Користуючись пошуком однозначної відповіді на своє питання так і не знайшов,отож:для чого він служить і як конкретно впливає на роботу двигуна ДАТЧИК ДЕТОНАЦІЇ(мотор PG)?
    Наскільки зрозумів він може бути різних типів,і для конкретного мотора повинен буди "свій",спрацьовує після 2500 обертів враховує детонацію двигуна,при цьому керуює мозгами на УОЗ.Але на різних форумах є різні думки/догадки, а от конкретно ніхто нічого сказати не може!

Зацікавився тому,що :на моєму моторі(PG) між цим датчиком і його розємом в районі масл.ф. оголена і місцями перетерта проводка(екран)прибл.2-3см,і дО того особливої уваги цьому не приділяв,але прочитавши багато дописів на мск.РУ - враження такі,що від нього залежить РОЗХІД,ДИНАМІКА,ВІБРАЦІЯ!
    Хто може грамотно просвітити цю тему ?

2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    не залежить. Якщо він не працює (попробуй від*єднай), то машина після 2.5-3 тис. не буде розганятись взагалі, а до 2.5 так тупо як тролейбус.
    Датчик детонації може працювати (тобто давати мозгам команду збільшувати кут запалювання, щоб не було детонації) або ні. А от як він сам здогадується про детонацію - х/з. До речі, якщо запалювання занадто раннє або занадто бідна суміш, то датчик детонації не врятує. Коли межі регулювання в мозгів закінчаться - появиться детонація навіть при справному датчику.

• Подобається Подобається x 2
  3. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    хорошо...(ТОБТО ДЯКУЮ:D),а як на рахунок оголеного екрану:mocking:?

4. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    А що скаже скаже Хат,Тополь-рождьоний рєзать ремни :D?

5. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST
    На вазах широкополосний датчик детонації це простий мікрофон. дає шум в мозги. в мозгах запрограмований так сказати шум у всьому діапазоні оборотів завідомо без детонації на певній частоті (в мене 3.95 кГц, по замовчуванню). якщо рівень шуму з датчика перевищує рівень запрограмований в мозгах - значить комп рахує що почалася детонації і коректує запалювання в сторону пізнього.

якщо детонації нема (а на нормальному моторі з нормальним бензином її бути не повинно) то і толку з того датчика ноль.
    Якось так воно на вазах :)

• Подобається Подобається x 1
  6. Хат

Хат Active Member

VW Corrado G60
    ХАТ СКАЖЕ В ПРИНЦИПІ мона було б поставити датчик бу з нормальними проводами, але можна поекспериментувати, до приміру, попробувать замкнути провід до блока.))))))))))))
    десь валявся у мене)))))))))

7. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    Та навіть мікрофон,але як він себе поведе,і як конкректно він впливає на роботу двигунця?

8. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST
    я вроді написав алгоритм як ДД впливає на УОЗ (кут запалювання). а як уоз впливає на роботу двигуна то вже інша тема. небачу змісту це тут розписувати.

в двох словах.
    неоптимальний кут завжди веде до перерозходу бензини. ранній кут при тому ще й збільшує ймовірність виникнення детонації.

9. ronin

ronin Новачок

vw B5 1.6 1997
    • Подобається Подобається x 1
  10. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    Значить відєднав я той датчик,прокатався - різниці жодної !Зняв його з машини,прозвонив,один з проводів (там їх 2) замикав на екран.Відрізав підозрілоперетертого провода 15 см,впаяв інший(не знаю чи грає роль товщина провода,тому що знайшов тоньші з екраном).На всяк випадок обнулив мозги,підєднав,обкатав - різниці знову - 0 !
    Ще грішу на сам датчик,він має тріщини,тому буду шукати новий.
    До речі:вібрацію двигуна частково поборов заміною подушок двигуна,але все ж таки вона присутня (1,5т і вище),можливо це і є той преславутий датчіг?

11. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    дивно, в мене при від*єднаному ДД машина відразу стає відчутно тупішою, і не хоче набирати більше 3,5 тис.
    Якщо в тебе без різниці, то можливо це через інший алгоритм зчитування ДД мозгами. Тоді є 2 варіанти: або твій ДД мертвий, або в тебе кути запалювання і суміш в ідеалі, і тому немає різниці.

12. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    скоріш за все так воно було від самого початку,тому стараюсь і не крутити більш як за 4 тис.,(вібрація,і враження що мотор іде врознос),хоча декілька раз розкручував до отсєчкі на 6,5 .А слабку потужність списував на відсутність наддуву!

13. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    Пиляць,за той датчик таргаші заспівали 40 євриків,і під замовлення!Якби знати точно що він в мене неробочий,і чи він дійсно дуже впливає на роботу двигуна - це одне,але викидати такі гроші в сліпу - немає жодного бажання.
    Його номер:0 261 231 031,на exist.ru його нема в наявності, нема і ціни.
    Чи може забити?

14. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    ДД на всіх моторах виконує одну і ту ж роль, тому не виключено, що тобі підійде від іншого мотора. Думаю, як тимчасовий варіант можна попробувати ТАЗовський, але не можу 100% гарантувати шо підійде.

15. Хат

Хат Active Member

VW Corrado G60
    а б/у 80 тыщ пробега тебе некатит? оригинальный))))))
    за 20уй))
    забей.
    я в свое время из-за этой детонации положил 5 двигов 9А за пол года на гольфе))) поршня просто высыпались в поддон))))

16. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    тобто,маєш на увазі що він в тебе є?якщо так - то заберу !!!

так я для цього і розпочав цю тему,щоб вияснити все до кінця,оскільки теж вважаю що ця вібрація нє єст гуд для двигунця!

17. Хат

Хат Active Member

VW Corrado G60
    неуважно читаєш)))))))))
    Знайшов)) забирай.

р/р29249800007122
    № карткового рахунку 79627852
    Новохат Олег Миколайович
    ВАТ Надра банк МФО 320564
    ЄДРПОУ 21707100

Вишлю Автолюксом або Гюнселом за твій рахунок (біля 10грн)))

ги. сьогодні на Луцьк передавав передачу))))

Останнє редагування: 18 гру 2008
  18. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    ОК.
    Хат:написав в пп.

19. Хат

Хат Active Member

VW Corrado G60
    О50 277 09 20

20. Mishel

Mishel Active Member

Golf 3 2.0 16V 1994
    Привіт всім! Вьене також розсипався ДД, (тобто вся пластмаса у яку він вдягнутий), VAG- com показуэ помилку що він непрацює! Двигун вмене АВФ, сьгодні на розборці найшов ДД, але від ауді А4, звигляду він такий самий, але незнаю чи підійде мені? порадьте щось!

Пи.си вартує він 150 грн.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)