Народ хочу зробити сам датчик дощу або плавну регуліровку частоти вмикання двірників, може хтось має якісь нариси , схемки , зсилки, або що.
Відповідь: Датчик дощу ну то як дощ сильніщий то щітки скоріше, а як слабший дощ то щітки помаліше, нема дощу щітки стоять, обкотила фура лобове стікло на ямі-щітки самі бистренько раз раз раз. о то робота того датчика в теорії.
Відповідь: Датчик дощу Ніколи не чув щоб в практиці це перфектно працювало, особливо коли йдеться про обхляпування машини брудною водою (якої у нас більшість) - пісок і болото у воді мають інакший опір ніж чиста вода, тому швидкість спрацьовування може бути невідповідною, а як відомо - датчики дощу базуються на замірюванні опору зовнішньої поверхні. Хоча на власні очі я це не бадав, можу помилятися.
Відповідь: Датчик дощу я взагалі не розумію як вони працюють, кілька разів коли катався з знайомими на нових машинках то з тими даччиками завжди були якісь проблеми в дощ - то двірники не хотіли працювати і не змивали воду то працювали на сухому склі... кароче знайомі плювали на то і включали ручний режим...
Відповідь: Датчик дощу Не знаю, як ті датчики, а от ручне виставляння частоти двірників - то було б дуже навіть корисно. Або просто більше положень шоб було на релюшці. Іноді того бракує, коли дощик моросить і постійна робота на першій швидкості - зачасто, а одиничні змивання - зарідко. Деколи хочеться якогось середнього варіанту.
Відповідь: Датчик дощу Мартіні - в моїх батьків в шкоді регулюється швидкість режимів роботи двірників - класна штука!
Відповідь: Датчик дощу вот і я покищо не знає як він має працювати і тому вас питаю, але про зміну опору між електродами я думав, і то врядчи що то якісь електроди і напевно не опором води визначається. а от про ультразвук треба подумати, адже по датчику врядчи їздить щітка і врядчи німець ставив би датчик в такому місті, щоб його (пяний руский) міг легко зняти.
От до речі щось знайшов. Хто хоче почитайте. http://kamran185.tripod.com/raint.htm http://www.netsys.ru/rains/rainsidx.htm
Відповідь: Датчик дощу значить так. Берем релюшку, ту що на двірники (6 контактів) акуратно вскриваємо її там ми бачимо плату з запчастинками і власне саму релюшку, а ще там є два конденсатори електроліти. акуратно підпаюєм змінний резистор приблизно 100 кОм паралельно до конденсатора того що ближче виводів релюшки. ну ясна річ що змінний резистор виводимо десь на панель. правда щоб не було ефекту що двірники включені завжди треба підбирати опір. Одним словом самому можна зробити.
Відповідь: Датчик дощу До речі де можна купити регулятор наприклад підігріву сідушок, або регелятор яркості приборів замість заглушок.
Відповідь: Датчик дощу да!!! прийдеться самому якись резистор вставляти в заглушку. стандартні не існують.
Відповідь: Датчик дощу все зробив досьть прикольно вийшло я тепер можу реголювати час між включеннями двірників від 0,6 секунд до 6,5 секунд між включеннями. приїду на зїзд похвастаюсь, кому сподобається можна замутити при умові якщо реле двірників електронне, а не теплове.