Датчик температури

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Shpuganich, 12 тра 2010.

1. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Volkswagen Golf2 1.8 PB AUG GTI 89 р.в.
    Яке має бути правильне положення стрілки на приборці в Гольфа2 Джті, бо в мене він то по середині то на кінці білої зони. То датчик глючит чи термостат. Якщо хтось має скиньте мануал.

2. majuskul

majuskul Active Member

VW Golf III Variant 1.8i 1994 5МКПП
    якщо при їзді не доходить до середини (під білою зоною розумію першу поділку) значить в тебе не закриваеться термостат і ОР одразу іде по великому колу. Особливо це помітно на великій швидкості - двигун починає "вкриватись інієм"- температура падає аж до білої зони.
    але спершу можеш спробуввати підставити завідомо робочий датчик - якщо покази співпадуть - термостат.

3. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Тобто в ідіалі при їзді стрілка має бути по середині?

4. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

В мене колись була книженція по ньому а найти не можу.

5. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Стрілка має бути посередині, трохи далі, включається перша швидкість вентилятора. Попробуй почистити контакти датчика або попробувати підставити інший. Роботи - 3хв!

6. Senia

Senia Active Member

VW Jetta II 1.8 GX 87" була
    Fiat Doblo 1.3 MJTD 05"
    Якщо вентилятор не включається, попробуй викрутити датчик який керує роботою вентилятора (той що в нижньому лівому кутку радіатора) і почистити доступ до нього (в радіаторі).
    Коли в себе це робив, то був в шоці від побаченого!!!

7. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Senia до чого тут вентилятор - тут навпаки судячи по приборці весь час нерозігрітий двигун. Думаю що при такій погоді як зараз навіть при весь час відкритому термостаті мала б стрілка вже доходити до середини.

8. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    Олег, маєш на увазі до середини шкали, чи середини білої зони???

питаюсь, бо в мене шось тож якісь проблеми з тим недогрівом були цієї зими. минулої було все ок.

9. top

top Active Member

Vw Golf II 1.3 МН ,2Е3 ,1989.
    Vw e-up 2014 .
    Привіт
    Стрілка має заходити трошки більше ніж за середину.
    Вентилятор включається на останній поділці ( білій цяточці ) перша швидкість , на полосці 2 швидкість . Якщо вентилятор двохшвидкістний.
    Непрогрів - термостат.

10. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Дайте якийсь схематичний малюнок бо я геть заплутався.

11. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    я також.... рисунок в студію :)

12. ENERGY

ENERGY Місцевий

Маю на увазі до середини шкали. Також зимою дуже рідко стрілка доходила до середини, грішив на термостат - але не хотілося возитися. Зараз нормально тримається середини при такій погоді.

13. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    просто в мене зимою та стрілка ледве перевалювала з білої зони, і то картонку спереді прилаштував.... мабуть в мене термостат глюкавить. ті глюки почались після заміни водяної помпи, термостат лишив старий. хз шо то так...

Пи.Си. ну але зараз в мене стрілка по трасі заходить на половину наступної зони за білою, а як тільки по місту їжджу - то якраз до включення пропеллєра, ну і включається він в мене, як положено...

14. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Повозися. Зменшиться час прогріву до робочої т-ри чуть лі не вдвоє
    А як затягнеш - зимою знов буде недогрів

15. majuskul

majuskul Active Member

VW Golf III Variant 1.8i 1994 5МКПП
    недогрів двигуна - полюбе поміняйте термостат! в любому випадку зайвим не буде :) міняв у себе - побачив на ньому напис мейд ін вестерн джермані! 23 роки термостату, так шо від заміни термостату гірше не буде.
    я цілу зиму мерз поки не замінив

Останнє редагування: 13 тра 2010
  16. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Питання то було не про термостат і не про то чи мерзну я чи не мерзну)))), я просив схематичний малюнок про положення стрілки датчика температури от і все.

17. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    А ну да - а то ми вже в дєбрі полізли. Я 1-ї сторінки не читав.

Та який малюнок. Ніякого малюнку не треба. Стрілка має бути посередині і не важливо чи ти в пробці чи на трассі.

Термостат під заміну якщо:
    На трассі при інтенсивному обдуві стрілка йде вліво від середини, а в місті коли обдуву нема вона стоїть посередині.

Удачі

18. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    значить я вже пів року їжджу з неробочим термостатом....
    буду приймати міри :)
    скільки зараз хороший термостат коштує?

19. top

top Active Member

Vw Golf II 1.3 МН ,2Е3 ,1989.
    Vw e-up 2014 .
    Привіт
    Термостат коштує в районі 70 грн.
    Робоча температура Включення вентилятора
    Якщо стрілка іде вліво - термостат під заміну !!!!!!

20. ENERGY

ENERGY Місцевий

Хм, в мене при стабільній їзді стрілочка рівно посередині прикриваючи світлодіод. А вентилятор вмикається раніше ніж на фотці 2, трохи далі ніж на фотці 1.
    Але судячи по цій темі термостат також треба міняти :sad:

Останнє редагування: 14 тра 2010

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)