Де можна купити орг. скло і щось з нього вирізати?

Тема у розділі 'Тюнінг, косметика і звук', створена користувачем andriy89, 12 жов 2012.

1. andriy89

andriy89 Active Member

VW Golf mk2 92
    Всім привіт, в ході мого проекту: "електролюк на гольф 2 своїми руками" появилась ідея та бажання зробити цей люк прозорим.

Для того і потрібно орг.скло, та місце де з нього виріжуть форму люка.

Буду вдячний за будьяку інформацію.

2. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Незнаю де але то бредова ідея.

3. vasilukr

vasilukr Початківець

VW Jetta 2
    сьогодні був на вул. Героїв Упа 71 (може 71 А,Б там багато фірм), там була вивіска, що продають оргскло.

4. TELESYK

TELESYK Active Member

Vento4ka 2.8і ААА
    Dodge Ram Van 2.4і
    Dodge Grand Caravan 3.8і V6
    BMW E46 320і
    Vectra C 3.2 V6
    CLK 2.0 kompressor
    по вул.Шевченка вище ц.Анни є кантора сфера-лазер, любе-голубе з оргскла і не тільки, сам на фірму багато чого замовляв.

5. dfs

dfs Active Member

vw/jetta2/RF
    А голівоньку не напече через прозорий люк? Коли при +25 сонце пече прямо в голову почуваю себе дуже не комфортно, тому люк в літній сонячний день майже завжди закритий. А через скло буде пекти постійно. Можливо це тільки мені так заважає.

6. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    У мене прозорий люк, правда не зовсім - є тонування у вигляді плівки "в крапочку". Не напікає лисину влітку... :)
    То, як на мене, ідея файна.

7. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    В ідеалі машини з прозорим люком мають додаткову шторку що рукою відсувається. Як її на стоковому люці зробити неуявляю.

8. andriy89

andriy89 Active Member

VW Golf mk2 92
    Для початку - Фа-Фа твоєму кантріку на сервісі Олега М

Про шторку - саме це і є підставою ідеї з прозорим люком.

Діло в тому, що люк складається з зовнішньої частини (яку тягнуть тросики), та внутрішньої "обшивки", яка їздить на своїх салазках, і кріпиться до верхньої.

Нижня частина ходить досить туго (не має ні шарнірів, і коліщат), і коли твій моторчик верхню частину люка возить з легкістю, то коли до неї дочіпити нижню - не охоче.

Коли їх роз'єднати, то нижню частину відсуваєш і засуваєш рукою, а верхню відкриває і закриває моторчик.

Але тоді то все виглядає недороблено (відсуваєш нижню частину (шторку) руками, а там залізний люк), а от якщо там замість заліза буде скло - все стає на свої місця.

П.С. Сьогодні купив в Олега і зараз ставлю люк як є.
    А от з тими "запчастями", що є від мого поломаного і буду бавитись (Зовнішня частина люка до кріплень не приварена а приклеєна, що теоретично дає змогу замінити її на оргскло, ущільнювачі теж повинні гарно зніматись)
    Зараз питання чи зможуть вирізати з оргскла те що мені треба, і чи не буде воно пахнути колхозом. Якщо так - буду шукати шляхи облегшення руху нижньої обшивки по салазках.

Останнє редагування: 16 жов 2012
  9. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Вирізати щось з орг.скла досить легко (це прозорий пластмас), але в нього є багато недоліків: по перше він немає ідеальної прозорості (ніби мутний) це можна виправити давши легеньке тонування, по друге (і це головне) він досить швидко і легко царапається. Якщо ти хочеш зробити прозорий люк то краще замовити триплексоване скло, чуть товстіше буде за орг.скло але матиме добротний вигляд + закалене зовнішнє скло небуде царапатися (гвіздком можна поцарапати:))+ можна замовити шовко-трафаретний друк (оті крапочки чи голу дівчину:))+ небуде відрувати на ямах. Звісно такий люк вийде не 200грн але й вид матиме не на 50грн.

10. Ikar

Ikar Початківець

Passat B3
    Вирізати з пластика люк, можна на "Сфері-Лазер" Шевченка, 20 (парфюмерна фабрика).
    От тільки непрактичне воно буде.
    По перше, як писали раніше, пластик дуже царапається (навіть губкою) і від початку не має ідеальної прозорості
    По друге, пластик пожовтіє на сонці, буквально за пару місяців
    По третє, він дуже дорогий
    Триплексоване шкло, якщо і вийде дорожче, то на копійки (а може навіть і дешевше), зато раз і на завжди. На В.Великого, за готельом Гетьман, там вирізають автошкла під замовлення, попробуй попитати там (то як іти на автобазар, там є маленька заправка, зразу над нею, є автостоянка, заходиш туди і в сам кінець).

Відносно, того, що сонце буде гріти в голову, то це не правда, в мене прозорий люк (але тонований), нічого не пече, хоча шторка є, я нею майже не користуюсь. Зато на світлофори дуже зручно дивитись :)

Останнє редагування: 18 жов 2012
  11. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    То правда.
    Повернувшись з гамерики, щераз переконався що там все зроблено для людей, замітьте не для водіїв, чи пішоходів, а саме для людей. Їм не лінь на кожному перехресті намалювати не то щоб стоп лінію для кожної смуги (а смуг там багато), а ще й траекторію (продовження смуги) для повороту ліворуч, чи праворуч. Світлофори висять не над головою, а на протилежній стороні перехрестя - так що іх видно навіть сліпому ;), це якраз до того, що люк у нас з таким підходом дуууже стає у пригоді!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)