Де поміняти вентилятор???

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем BaNdeRa, 26 жов 2007.

1. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487
    Підкажіть будь-ласка хто знає де можна поміняти вентилятор радіатора?

2. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН
    Відповідь: Де поміняти вентилятор???

в принципі там і миняти нема шо, на буть якому сервісі поминяють!

3. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

То на другому гольфі нема шо міняти(три болта відкрутити), а на третьому треба зливати ОЖ плюс знімати всю морду.

4. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

1. Снимаете клемму с аккумулятора, отключаете разъём от вентилятора и «карлсона».
    2. Откручиваете крышку расширительного бачка, отсоединяете оба патрубка от радиатора и сливаете антифриз.
    3. Снимаете решетку радиатора (защелки нажимаются отверткой), снимаете бампер, открутив 4 болта и 4 самореза.
    4. Откручиваете 2 болта (слева по ходу движения) усилителя бампера, а справа – просто ослабляете и отводите вперёд, откручиваете 4 самореза – крепление радиатора и вытаскиваете радиатор.
    5. Снимаете защитную пластмасску крыльчатки вентилятора (по периметру крыльчатки шириной 2 см) – крепится 10 хитрыми заклёпками (пока разобрался 2 шт. сломал) : с внутренней стороны тонкой отверткой необходимо сильно надавить, а с внешней стороны, когда штырь выйдет на 2-3 мм можно захватить кусачками и вытащить (длина штыря 10-15 мм), с внутренней стороны заклепку сжимаете пальцами или плоскогубцами и продавливаете наружу.
    6. Откручиваете сам электродвигатель от кожуха – 3 гайки на 8 – только удлиненной головкой или трубчатым ключем.
    Сборка в обратной последовательности. Была проблема с воздушной пробкой - решил легко: заехал наполовину на эстакаду и погазовал пару минут. На СТО запросили за эту операцию $50 – мотивируя, что надо разбирать всю морду, действительно, но не всю, сделал сам за 5 часов, но во второй раз сделаю уже за полтора.
    _ _ _ _ _ _ _
    Думаю, якшо руки ростуть з правильного місця, проблем ніяких не виникне. Я колись міняв на Вектрі Б обидва радіатори (основний і кліми) і обидва вентилятори, от там реально треба було всю морду розбирати, з брателлою за пів-суботи справились. З Гольфом це в два рази простіше, тіки рекомендую взяти нові подушки радіатора і антифрізу на доливку, і ше тазік найти, куда його зливати будеш.

5. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

так воно також все наболтах, тож ніякого стендк для того не треба тому і кажу шо на буть якому сервісі це зможуть зробити.

6. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Markell, я маю багато інформації як його знімати(особливо на сайті мск), я питав про конкретних майстрів або СТО на яких можуть НОРМАЛЬНО поміняти вентилятор.

7. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

я тобі пояснюю шо тут нетреба великого спеціаліста шоб поминяти!!!!!!!!!!!!

8. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Та я знаю, що не треба великого спеціаліста, але я того сам не поміняю :oops:

9. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

та я ж толкую їдь на буть який сервіс шоб був вільний майстер і він тобі поминяє, то навіть на сервіс необовязково а на гараж якийсь де ремонтують машини.

10. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Я ту тему створив для того, щоб люди поділились власним досвідом, хто де міняв і в скільки то обійшлося. То можуть поміняти на будь-якому гаражі, але можуть поміняти добре, а можуть зробити х...во. Через то й питаю...

11. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Ну тоді незнаю, я з такими питаннями на сервіс ніколи не звертався-такі речі роблю в своїй машині сам (я думаю, як і більшість членів нашого клубу). А шоб зробити це х..йово , треба шоб руки з задниці росли, хоча в нас таких майстрів хватає. Просто під*їдь на любий нормальний сервіс (напр. біля південного, в*їзд з Щирецької через стоянку біля південного), запитай скіки буде коштувати робота, і дивись, шоб нічого не поломали.

12. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

І я свої 5 коп вставлю. Міняв сам так. Дорога на любий сервіс. Якщо за це захочуть більше 75грн. то приїдеш до мене в неділю в гараж - поміняю за ВЕЛИКЕ пиво :)

• Подобається Подобається x 1
  13. ZET

ZET Місцевий

VW Golf II 1.6RF 2E 1990
    Клубна карта:
    000405

Є хороший автосервіс по VW на зеленій недалеко від автобазару . Якщо їхати від кольца то другий поворот на ліво (на самому повороті є вулканізація) і прямо до кінця там побачиш ... Там є хороший автослюсар Петро . Він тобі зробе всьо шо тобі треба ...

14. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Якщо потрібно замінити сам сентилятор - раджу руцями. Якщо проблеми з двигуном чи втулками - їдь на Підголоска - там є гуртожиток від поліграфічного інституту. Дзвони в квартиру на першому поверсі ліворуч і питайся хто тут міняє вентилятори. Якщо все правильно - вийде єдиний в Україні чувак, що при реставрації ставить не нові втулки а імплантує підшипники. Дає гарантію кілька років, робить відразу на місці за 25-35 хв. Вартість 50-100 грн в залежності від навіть не знаю чого :)

• Подобається Подобається x 1
  15. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Млін, одні розчарування :sad:
    Я вже поміняв вентилятор і влетів в 330 грн., а тут вспливає така інформація, що можна було за 50 грн. поміняти.
    Де ж ти раніше був :?: :!: :-?

16. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

:shock: ти шо зварював ? ? ?

17. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Та нє, то ціна нового вентилятора + робота.

18. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

ясно я думав шо то тіко робота

19. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.

ти безстиднику! Неділя є для того щоб святкувати, а не вентилятори міняти!
    ЦЕ ВЕЛИКИЙ ГРІХ В НЕДІЛЮ ТАКЕ РОБИТИ!:?:

20. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

БЕЙЛІСЕ, розумієш, для мене покопирсатися в ФВ це свято! Дякуючи німцям воно настає доволі рідко і копирсаючись там я відпочиваю!!! :)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)