Ця тема є виненсенням з теми "довбодятли", тут говоримо виключно про законність зимової гуми все з цим пов'язане. Якщо Ви шукаєте дискусії з цього ж розділу про їзду на великій швидкості, загляніть у колектор. Гарної весни, адмін scirocco. дай йому силку ,хай почитае про себе.герой двох тем,цікаво подивитись його реакцію. доповни листівку...
літні гумові шини - звучить не дуже.. + натякни йому, що він порушує ПДР, згідно з якими він ЗОБОВ*ЯЗАНИЙ їздити в зимовий період на відповідній гумі.
Трохи відійду від теми, бо надибав цікаве відео про одного "мажорчика" http://www.youtube.com/watch?v=yXLmrI8MtNA
спробував нагуглити і був щиро здивований... http://tsn.ua/ukrayina/dai.html http://news.volyninfo.com/ukraine/8674-novi-pravila-dorozhnogo-ruhu-avariyka-i-shini.html але я так і не знайшов законопроекту з підтвердженням. а на тих сайтах дата стара
толку з тих правил це все робиться не для покращення безпеки додайте + 700грн. на рік на з/ч і пальне + підвищення корупції адже при нових правилах будуть чіплятись до будь-чого в цивілізованій державі можливо дані правила допомогли безпеці , якщо врахувати що там дорожня служба працює і латає ями які не розбивають через рік як у нас + поліція працює ефективніше і не натягує всіх томущо їм треба бабло словом коли приймуть це буде дупа на дорогах ще покруче чим тепер
от бачиш в жодному офіційному джерелі ні слова про зимову гуму. в пдр навіть такого поняття немає. наведеш посилання на чинний документ з сайту rada.gov.ua з зобовязанням хздити на зимовіій гумі, тоді повірю, а так це все туфта
Наскільки я знаю, то таки з 1 січня вступив дію закон, який зобов'язує їздити на відповідній гумі (зимою-зимова, літом -літня), з увімкненим ближнім світлом на трасі, і в машині окрім аптечки і вогнегасника ше має бути яскравий жилет зі світловідбиваючими полосками. Якраз собі їх прикупив. А номер закону не підкажу.
людей розводити нетреба, це тільки проект внесення змін до КуАП і ПДР поки він поданий на розгляд і ще не поставлений на голосування
Правильно Рулес каже, поки не буде оф джерела, - то все балачки. п.с. стосовно жилети - чув по радіо, матюкався цілий день...
Та чого ви тут спір затіяли. в старому законі теж ця норма була тільки не прямо написана... Щось типу того - що машина має бути технічно справна, або готова до експлуатації у відповідний період, хто хоче пошукайте. А в кінечному випадку це проблема шофера.... бо як на кожному підйомі буде шліфквати то йому це самому надоїсть і або перестане їздити або поміняє гуму.
Закон законом, але я стараюся виконувати деякі правила, які ще можуть і не бути прописаними в нашому законодавстві, але уже не перший рік діють на теренах Європи. Наприклад постійно увімкнене ближнє світло фар чи ті ж жилети. Там пишуть закони, бо це підвищує безпеку руху, а в нас пишуть закони, щоб збивати гроші з водіїв.
та я сам їжджу з бл світлом постійно і навіть маю жилет на всюкий випадок і навіть користуюсь зимовою гумою))). але не треба видавати чутки і проекти за діюче законодавство. все що є діюче є виключно на сайті rada.gov.ua і крапка