Купив доці недавно дитячий електроскутер мотор 6 вольт. І декілька речей мені в ньому аж руки чешуться вирішити: 1. Шумний мотор. Жужить так шо аж голова болить. 2. Гремучі колеса. по асфальту рівному ще нормально а от по по камінцям тарабанять шо аж жуть. 3. Акуму треба заряджати 12 годин а їздить годину. проблему з шумнийм двіглом вирішити планую розібравши той двигун і перевірити шо то шумить мото чи шестерні. Покишо як вирішувати проблему обезшумки мотору незнаю. проблему гремучих коліс вичитав шо можна вирішити купивши покришки до дитячого велосипеда відповідного діаметру і натягування його на колеса. Акумулятори читав шо від електроінструменту підходять (дрелі, шуруповерти і т.д.), але мені треба акум на 6 вольт а вони всі на 12в. Може хтось вже з таким стикався чи просто знає як то вирішити.
На 6В можна взяти свинцево-кислотний акум , вони по розміру різні є, тільки можливо тяжкий буде. Можна використати Ni-Cd елементи, такі як в батареях ноутбуків, тілько то вже і зарядку до них потрібно спеціальну. А в електроінструменті акум можливо також набірний, з елементів ???
но то ти ще не врахував як важко дитячій ніжці натиснуту педаль довго тримати. Моя доця аж привстає інколи, так хоче що там було не 2 швидкості, а хоча б 4.
Так набірний, з кандьорів. В мого племінника, свого часу, теж був невеличкий електро мопед, після дня експлуатації також постало бажання зробити його швидшим та витривалішим. Місяць ламав голову а там прийшла осінь, потім зима, за нею весна і малий вже виріс з того мопедика. На рахунок акума подивись який в тебе стоїть: якщо електролітичний - то купи більшої ємності(10Ач замість 7Ач), якщо конденсаторний - глянь маркування кандьорів і паралельно підєднай такуж кількість ,зібраних по тій самій схемі що й на мопедику, кандьорів. Можна ще й послідовно добавити(але не більше 10-20% від кількості) виросте напруга яку дає акум відповідно і швидкість обертів двигуна(але можливо китай невитримає такого перегрузу).
маю в племіника також подібний апарат, по шуму двигла все вирішилось просто, (змазали всі шестерні солідолом), по шуму коліс(вони пластмасові) натянув зі старої покришки від "зайчика" шину), все чудно), а от по акуму... то думав акумулятор від мотоцикла.
Змазав всьо так шо аж капало - як шуміло так і шумить ) діаметр покришки має бути 24 см. а наменші шо зміг найти кажись 28 см. в моделях типу джип (мотор 12в) там кулка більші в діаметрі тому там мабудь від зайчика підходять.
ну дивись..кажеш шумить. а де воно шумить?? у мене був більш не шум, а сухе тріщання коліщаток, можливо причина шуму у тебе все ж в колесах?? чи в двигуні?? У сусіда бачив на колесах таку приспособку, як зі старої камери вирізав полоски по 7см ширини і два рази обкрутив по колесі, і спаяв до кучі, вишло що тепер на колесі в два слої резина. Їде тихіше)
Ну про полоску гуми також думаю а шум там від шестернь (гудять при передачі крутного зусилля) але думаю шо там треба просто стінки корпуса того мотора звуко ізолювати і всьо буде гаразд.