Дивна поведінка авто при їзді на передачі. Коробка? ЗЧеплення? ШРУС? ...ще щось

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Kinder, 22 лип 2012.

1. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Досить важко описати те, що відчуваю, але спробую.
    Зауважується за 2гій та 3тій передачах. Їдучи на передачі 30-40-50 км/год, скидаєш педаль газу, певний час машина їде ніби все гаразд на тязі двигуна, потім таке враження, що мотор не встигає за інерцією їзди авто "провал тяги" (секунди 2-4), удар не значний, тобто мотор підчепив швидкість авто і тягне далі, або потрібно натиснути в час "провалу тяги" педаль газу - також не значний удар і мотор підхвачує тягу авто.
    Даруйте, описав дуже тупо...

Не знаю як на рідній КПП в Пасатах, але колись була АКПП і авто мало таку опцію, коли тиснеш газ, відпускаєш педаль газу, щоб машина тупо не почала тормозити двигуном педаль газу дотискалася автоматично і це було візуально замітно як падала педаль і авто саме підгазовувало.
    Може це пов*язано з цією опцією?

Чому турнбує?! При їзді в центрі дуже незвично їздячи на передачі отримувати постійні удари, та й думаю це не добре бо будуть якісь наступні наслідки.

2. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Подушки двигуна збадай

3. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    Орест, опиши докладніше будь ласка, дуже цікаво. Сам з таким колись стикався, але не на фольці, то я на передачах взагалі не котився. поясню - передачі тільки для розгону, далі або стабільна швидкість, або щеплення-нейтралка-котимся-щеплення-передача-їдем далі.

якщо просто відпустити педаль - стукало стабільно, тож до скидання газу - спочатку витискав щеплення.

вилікував - заміною задньої подушки і добавленням 4ї подушки (через розпорку стаканів на коробку)

а.. ну і щоб повністю прояснити ситуацію - автомобіль був Таврія.

4. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Передня поміняна, дві інші вроді внормі.
    Але що подушка може впливати на тягу. Я думаю в мене проблема з тягою (пропадає, а потім двигун ніби підхвачує) немов щеплення вижимаю а потім відпускаю різко.

5. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    на змучених подушках двигун гуляє як на пружинах, короткочасно виконуючи роль інерційного мотора

6. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Пасибі, не думав навіть про таке, спробую ще раз перевірити. Піду цим шляхом!

7. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    В мене теж кидає машиною при їзді на передачі, але не дуже сильно.
    Найбільше мучає це удар!! при переключенні з 11ї на 2гу, деколи за 2ї на 3тю. Але цей удар не завжди буває.
    Така фігня вже багато років. Я вже просто перестав шукати проблему. Заміна подушок нічого не дала.

8. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Я комфортофіл, тому мені таке не підходить.

9. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Для початку перевір "люфти" в ходовій, можливо незатягнуте якесь колесо (всяке буває), піддомкрать одну сторону- ввімкни передачу і покрути колесо вперед назад спочатку спокійно а потім різкими ударами (можна запросити помічника) і передивись де є люфт. Якщо я вірно зрозумів проблему!

10. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Не зовсім!
    В мене 2-3 секунди наче двигун перестає тягнути колеса, а потім удар і схватив колеса. Не думаю що на піднятій машині буде відчутно, але спробую.

11. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Ще може бути проблема з опорними підшипниками... Та й люфт диференціалу теж можливий, але якщо це диференціал, то після десятка таких стуків може поламати коробку...

Останнє редагування: 23 лип 2012
  12. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Опорники виключаю, теж міняв. Вони не грають ролі при цьому.
    Люфт на диференціалі впринципі це варіант. Він в мене трошки присутній та всі кажуть що це не страшно. НУ й він вже давним-давно такий.

Кіндер, ти коли на мому пасіку їздив то відчуття такі самі як і в тебе??

13. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Прочитай мій перший пост! Зовсім дві різних проблеми!
    В тебе удари при переключанні, в мене таке також є, але в цій темі писав про їзді на передачі не перемикаючи її.

14. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ну просто щось мені підказує, що ці дві проблеми взаємопов"язані і вирішення в них буде спільне.

15. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    Не знаю як на Пасіках, але на Гольфі я допускаю, що це подушка КПП і підтримую слова scirocco вище написані. В мене було таке, що при переключенні, чи рушанні, особливо під горку і різкого (розмно різкого) кидання газу був стук і з кожним днем сильніший, до поки не поміняв подушку КПП і як рукою зняло.

16. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Пасибі НАРІД!
    БУду пробувати

17. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    В тебе ніби запізніла реакція на акселератор? (провал - потім різке підхоплення) Чи йдуть якісь шуми, стуки, вібрації під час руху авто? спробуй записати відео коментуючи свої дії: завів - включив передачу - дав газу - відпустив щеплення - ось затримка ну ї т.д. щоб ми могли зрозуміти про що йде мова, бо всі дописи описують лише люфти а мені здається що ти невпевнений що проблема саме в них.

18. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    +1 .

19. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Я теж так думаю.
    У мене існував невеликий провал між 3-4 передачами(десь так 200-300 обертів), і що я не думав, і де не шукав, в кінцевому результаті через 3 місяці "вилізло" конкретно. Виявилось - приходив кінець зчепленню.

20. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Не зовсім запізніла реакція на акселератор, це наче при їзді на передачі не тиснячи педаль газу, ефект витискання щеплення, а через 2-4 секунди ефект кидання щеплення. При цьому мотор звісно не глохне, а є відчуття "підхвачування тяги".
    А з відео ти таки добре сказав, тільки на відео не буде відчутно щих "підхватів" хіба мої коментарі. Ударів наразі немає, хрускітів також.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)