Привіт, маю запитання - при їзді по бруківці, або по ямах будь-якого розміру (тобто по нерівній поверхні, що у нас у місті не рідкість ) зі сторони лівого колеса лунає якесь дивне поцокування (так ніби там до кола якись маленький дзвінчоок прив'язано), проблема ніби не дуже серйозна, але деколи (при відкритому вікні) нервує, мені один 'майстер' сказав шо то тормозні колодки і то така 'хвороба' усіх VW Bora, але я багато раз бачив як інші такі самі машинки тихенько проїжджають ями. Може в когось була така така сама проблема, або знає шо тре робити, порадьте, будь-ласка.
Відповідь: Дивне цокання У мене така сама біда. Таке ніби якась бляшанка теліпається. думав шо то захист тормозного диска десь недобре зафіксований і гримить (в гольфі таке в мене було), але коди була на підйомнику, то перевіряв, захист сидить файно. Може дійсно тормозні колодки бо я собі навіть не уявляю шо то ше може бути
Відповідь: Дивне цокання Можуть бути тормозні колодки, їх притримує пружна пластина щоб вони не цокали, якщо вона зносилась або згубилась то вони будуть цокати.
Відповідь: Дивне цокання :idea: Так но вони можуть бути не тільки зношені, а криворуким майстром поставлені. Поясню, якщо диск поношений то по краях є кромка і через ту кромку і ті пружні пластини що є на колодках завжди тяжко вставити колодки в гнізда, а деякі кулібіни вигинають ті пружні пластинки і вставляють колодки і в результаті ті пружинки не виконують своєї ролі, а просто для баласту там є, і колодка літає в гнізді.:!: Но це не факт що в тебе саме колодки, і невпевнений що в тебе стоять колодки з пружинками. :?: Питання: Чи калатають при їзді по бруківці згори, і при легкому приторможуванні.:?:
Відповідь: Дивне цокання Можу сказати, що калатають при їзді по бруківці взагалі, немає значення чи згори, чи ні, а при їзді з гори по нормальній (рівній без ям дорозі) такого калатання не зауважував, та і при приторможуванні теж ніби все нормально. Домовився на завтра з майстром, тому як вдастся знайти причину, обовязково відпишусь.
Відповідь: Дивне цокання Те що колодки тарабанять +1! Те що пружинки повинні їх від того стримувати - теж факт! "Хвороба Бори" - брєд, у купи різних машин таке буває. В мене тарабанили і скрипіли при тормозі. Поміняв пружинки (комплект на 2 колеса - 10грн), тарабанити перестало, скрип став на 3 порядки менший... через 2 тижні все почалось знов. Вже думаю може з направляючими чи ще з чимось не альо... може просто пружинки погані попались. Автору топа - вирішиш трабл, пиши!
Відповідь: Дивне цокання Тиждень назад таке поремонтував - підігнув пружинки на гальмівних колодках. В мене то дуже просто ідентифіковувалося. Я просунув пальці через отвори в колесі (маю легкосплавні) і порухав колодки на лівому колесі - брянчать. На правому сиділи міцно і не рухалися. Якщо зняти колесо - одразу буде видно чому іде той брязкіт. Підгинаєте плоські пружинки і їздите якийсь час тихо. Потім вони знову можуть розбовтатися або взагалі тріснути і десь по дорозі вилетіти.
Відповідь: Дивне цокання Як виявилося, дійсно цокають тормозні колодки, бо розхиталася та плоска 'бляшка' яка їх тримає, на сервісі сказали, шо виправити ситуацію можна лише заміною колодок, але ті шо в мене зараз стоять ше дуже мало зношені і їх міняти шкода, тому доведеться звикати.
Відповідь: Дивне цокання та попроси в якомусь магазині шоб тобі тільки ті бляшки продали. Можеш з Петром поговорити.
Відповідь: Дивне цокання Друже, "та плоска 'бляшка' яка їх тримає" це і є пружинки про які ми говорили. Подумай сам, якщо на сервісі кажуть - "розхиталася та плоска 'бляшка' " то який сенс у словах "виправити ситуацію можна лише заміною колодок"??? Купи ті пружинки. Спробуй! 10грн - не страшна ціна. Поміняти можна й самому - необхідно балонний ключ і шестигранник на 6 (кажись).
Відповідь: Дивне цокання А в мене таксамо диринчать задні супорта, теж кажуть хвороба фольців. І ніц не поробиш, хіба супорта міняти.
Відповідь: Дивне цокання Я теж думаю, шо то в мене супрта дзвенять - не приємно А мо, треба подивитись, і колодки. Але на всіх 4-х колесах. Розтрясло
Відповідь: Дивне цокання На моїй тоже така фігня була, поперше був погано прикручений захист супорта (теліпався як собачий хвіст), подруге якийсь недолугий майстер погано поставив пружинки які трмають колодки, по трете одна колодка була тріснувша, от і все. Коли купив нові колодки з пружинками, нові тормозні блінчики, бо старі вже світилися, новий рем комплект на супорта і до того всього зваркою прихватив захист супорта - їде як нова!
Відповідь: Дивне цокання то бляха цокотить, мене весь час нервувало, зара перестала, казали шо треба просто підкрутити біля тормозів