Дизель почав диміти

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Євген, 28 тра 2007.

1. Євген

Євген Початківець

VW PASSAT B4 1,9TDI 1Z
    На початку весни почав помічати чорний дим з вихлопної труби при наборі швидкості. Масло не бере взагалі, потужність не зменшилась, до мотора і паливної помпи ніхто не лазив. Діагностика показала, що все в порядку. А їздити самому не приємно, уявляю, що думають ті хто їдуть позаду. І ще помітив, що двигун почав швидше нагріватись і піднялась температура роботи двигуна на 5-7 градусів. Минулим літом я не бачив температури вище 80-82 градусів, тепер доходить до 90. Може хто зтикався з таким, підкажіть будь ласка, до чого дивитись.

2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Відповідь: Дизель почав диміти

То якась хвороба дизеляків останнім часом. Я навіть звернув увагу за останні дні на Ауді і БМВ дизельні шо переді мною їдуть, досить часто фігарить чорний дим як тільки дають троха газу. Може то пальне зара таке на наших заправках?

3. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

ага тоже таке почав замічати

4. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Цілком можливо що справді винна якість солярки. Кажуть дизелісти, що для ТДІ-шок якість нафти є дуже і дуже важливою, набагато важливішою ніж бензин для інжекторних моторів. З розповідей власників 1,9ТДІ чув, що інколи інша заправка цілком змінює і поведінку і шумність двигуна. Мабуть для проби таки буде доречно спробувати зінити бренд улюбленої заправки...

5. NCRPI

NCRPI Місцевий

продано....
    Клубна карта:
    000014

- Не якісна соляра
    - Не виставлений кут запалювання
    - Переливають форсунки
    Дизельні двигуни обов"язково підбирають масло, небагато правда, до 200 - 300 гр від заміни до заміни! Особливо коли більше 160 км\год їхати.

6. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

ото і мені цікаво як виставити кут запалення в дизелі?

7. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Льогко... береш транспортир, і виставляєш! :)
    Помилився, задумався... з ким не буває.

8. NCRPI

NCRPI Місцевий

продано....
    Клубна карта:
    000014

Пововротом насосу в потрібний бік! Скоріше або пізніше запалювання виставляється по компутеру!

9. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

:razz: клас я й на знав. :razz: я думав що то кут вприску! :oops: дякую що сказав я то я чайник нічого спільного з дизельом не мав!:!:

10. NCRPI

NCRPI Місцевий

продано....
    Клубна карта:
    000014

11. Geremy

Geremy Active Member

Golf Plus 1.6 - більше в дружини, Skoda Octavia 1.9 TDI (2005 р.в.) - службовий....

Супер !!!

Може ще бути - помаленьку накривається ДМРВ (расходометр)... правда не знаю чи у твоєму моторі є таке..
    Ну і, звичайно, повітряний фільтр...
    Але якщо дужжже димить - тоді скоріш "Не виставлений кут вприску" - але питання постає чому він збився ?? Ремінь ГРМ давно міняв??

12. @ndriy

@ndriy Active Member

VW Т4
    В мене Т2 1,9 дизель також відчуває погану соляру. як заправлюсь на укрнафті димить а на Woc то не димить а тошо почала так раптово диміти то напевно форсунки переливають, а якшо погане запалення то може йти і сірий дим

13. Transporter4

Transporter4 Початківець

VW Transporter
    Запалення краще не чіпати.Попробуй поміняти повітряний фільтр і заправ нормальний дизель. Рекомендую Shell, заправ Euro diesel.Побачиш чи буде дим.

14. Transporter4

Transporter4 Початківець

VW Transporter
    Це суто моя думка.Я можу і помилитись.На Shell мій T4 реагує зразу.P.S. Позитивно

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)