Підкажіть чи зорієнтуйте в такому питанні. В вересні 2012 закінчується доручення на право керування авто. Чи тре їхати до власника шоб виписав нове доручення на подальше користування машиною?Чув що доручення уже не треба. Як зробити правильно. Дякую.
А якщо він поганий поц то колись може прийти вночі і відібрати свою машину назад. І не відвоюєш навіть не зважаючи на всю поцоватість ситуації. Тому якщо машина ще проїде багато років то зроби довірку на 20 років, тепер можна. Як нє - то забий.
Нє, бо ти скажеш пшовпень, ти мені її довірив. Як хочеш роздовірити то йди в суд. А суд може його спитати на якій основі довірив і чи брав гроші з то. А брехати суду то вже злочин.
довірив не означає передав право власності. Авто залишається власністю того, хто вказаний в техпаспорті. А отже він теоретично може в ці права вступити в будь-який момент. Відомі випадки, коли люди розлучаються і дружина після розлучення претендує на автомобіль. І цілком законно. Або власник авто помирає, і раптом знаходяться його спадкоємці...
І поки власник подає до суду на рішення про анулювання доручення і передачу майнових прав від двох осіб до однієї, той на кого довірили повністю законно продає авто своїм родичам, наприклад. І за час, відколи прийшла повістка і допоки відбувся суд, позов стає недійсним так як зникають правові підстави об'єкту позову.
можна ще зробити "тимчасовий реєстраційний талон", тоді ти отримуєш всі права на авто, в тому числі і володіти, але тільки до дати яка вказана на цьому тимчасовому талоні. дійсний він за наявності ТП на 20 років, якщо я не помиляюсь. але при продажі все одно потрібен буде власник авто який зазначений в ТП...
+ без доручення неоформиш на себе страхівку а щоразу птрібно буде вписувати паспортні дані власника згідно тех паспорту, але шо ще гірше незможеш отримати страхове відшкодування,якщо тобі заподіють збитки ,оскільки небуде підстав на основі яких ти представляєш інтереси і права власника
по-перше макс строк такого талона підкріплюється терміном доручення при його оформленні,а по-друге такий талон це просто замінник доручення,з яким просто легше колись було виїхати за кордон і якив БУВ деякий час обовязковим атрибутом керування по дорученню,мінтам в той час просто бракувало грошей
Коли власник авто помирає,то його забрати дружиною/дітьми забрати елементарно. Інструкція оформлення на себе з гендоручення Перший і найпростіший — це стандартна процедура переоформлення автомобіля на іншого власника з присутністю власника. Разом з власником вашого автомобіля ви звертаєтеся в МРЕВ за місцем проживання, знімаєте автомобіль з обліку і ставите на облік вже на своє ім’я. Цей спосіб вирішення питання оптимальний, проте він не завжди може бути використаний на практиці. Часом просто немає можливості зв’язатися з колишнім власником, а якщо і є, то зовсім не факт, що власник буде готовий піти на зустріч і витратити свій час на переоформлення автомобіля разом з вами. Як же бути в цьому випадку? Так, звичайно, генеральна довіреність передбачає ваше право продати і переоформити автомобіль, разом з тим, в Цивільному кодексі РФ існує чітке обмеження, що забороняє довіреній особі здійснювати операції з довіреною йому майном у відношенні самого себе (ст.182 п.3 ГК РФ). Іншими словами, право продажу та переоформлення автомобіля за генеральним дорученням діє рівно до тих пір, поки ви не вирішили переоформляти автомобіль на самого себе, своїх неповнолітніх дітей та інших осіб, для яких довірена особа є опікуном чи піклувальником. Тому у відсутності власника автомобіля переоформити його на себе навіть за наявності генерального доручення ви не зможете. Разом з тим, рішення все-таки існує. Ви маєте повне право переоформити автомобіль, приміром, на дружину (а), батьків, повнолітніх дітей, будь-яка інша особа, по відношенню до якого ви не є піклувальником або опікуном. Далі ви можете зробити процедуру повторної перереєстрації, вже з новим власником і нарешті, оформити автомобіль на себе. Цей шлях вирішення питання більш тривалий і потребує додаткових дій і залучення інших людей, зате саме таким чином можна вирішити питання з переоформленням, якщо чинний власник автомобіля виявився поза досяжності.
а в чому проблема? керувати можна,а перепродають аналогічно без нічого просто потиснувши руки,я теж вперше почувши здивувався,але так і є.
на рахунок такої ситуації знаю, що роблять передоручення, але в кінцевому результаті це ще більше мінінгіту получається!
тут трохи не погоджусь, адже дійсний він тільки при наявності ТП і він зовсім не є обов"язковим атрибутом до доручення!
ну, коли йдеться про брухт за 1-2 тисячі, то я згоден, шо то оптимальний варіант. Але коли купуєш авто за нормальні гроші, то я б ніколи в житті так не ризикнув. Сьогодні ти вивали кругленьку суму просто за техпаспорт і ключі (як ти кажеш "без нічого"), а завтра продавець подав в розшук шо авто вкрали і "пиз%ець всім сподіванням" (с)