В кожного водія є ймовірність того, що він буде причетний до ДТП. Не вдариш ти, так в тебе в'їдуть. Добре коли після декількох годин сперечань винуватець компенсує матеріальні збитки. Інакше справа передається в суд. Такий випадок стався в мене. На підїзді до Яворова мені в зад вїхала машина. Помяте заднє праве крило, капот і розбита фара. Компенсувати реставраційні роботи дядько відмовився. Тому було викликане ДАЇ, складені протоколи та схема ДТП. Від дядька трохи несло, тому я настояв на поїздці в медичний заклад. Ще по дорозі добрі люди сказали, що то даремна справа, завозили таких, що ледве на ногах стоять, а на ранок висновок - тверезий. Так само було і в мому випадку (кум, брат, сват...). Дядько з авто з Яворівського району, я з Львова, ТЗ зареєстрований в Львові. Питання по подальшому перебігу подій. 1. В якому суді буде розглядатися справа (Яворівський, чи у Львові?), і чи будуть сторони викликатись на засідання? 2. Суд зразу буде вирішувати питання матеріального відшкодування чи скаже тільки хто винуватий. А далі вже необхідно самому подавати в суд на матеріальну (моральну) компенсацію. 3. Чи то треба помятому з пів року їздити? (Доки не вирішиться питання з компенсацією) Чи можна зараз самому рихтуватись? І якщо ремонтуватись, то які необхідні документи, щоб потім подати в суд.
Відповідь: ДТП Доведення до суду в дядька цивілка є ? схожа тема обговорювалась вже http://www.volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=320 там трохи не про то але інфа корисна є
Відповідь: ДТП Доведення до суду Справа розглядається судом по місцю скоєння ДТП або по місцю проживання позивача (якшо подається позов про відшкодування збитків, завданих ДТП). Сторони в судове засідання повинні викликатись повістками або рекомендованими листами. Вину зазначає інспектор ДАІ при складенні протоколу про ДТП і плану-схеми ДТП, якшо вина оскаржується винною стороною, остаточно її встановить суд. До моменту проведення експертизи по встановленню оцінки завданих збитків машину рухати не можна. Для подання позову до суду необхідно обгрунтувати позовні вимоги, додавши докази, які підтверджують вину того, хто завдав збитки і експертну оцінку завданої шкоди. Якшо суд винесе рішення про відшкодування збитків, а у відповідача немає майна і він ніде не працює-фігшо з нього стягнеш. Якшо отримує пенсію або мін. зар. плату - в місяць будуть стягувати смішну суму на погашення відшкодування. Але якшо не хоче по-доброму відшкодовувати-в суд полюбому треба подавати. пи.си. гайци мають його оштрафувати за ДТП, відсутність страховки і забрати його авто на арештмайданчик.
Відповідь: ДТП Доведення до суду Цивілки в дядька нема. Дядько їхав на КОМБАЙНІ. Чорний гумор, що така штука Джету догнала, але то окрема історія і не хочу зараз всю схему ДТП описувати. Взагалі не знаю чи на таке цивілка розповсюджуєтсья
Відповідь: ДТП Доведення до суду млін чувак я тобі співчуваю, але було би цікаво шоби ти описав я не розумію як таке могло статись хіба ти задній хід дав :shock: Наскільки я знаю шо Комбайн відноситься до самохідних механізмів, а не до ТЗ.
Відповідь: ДТП Доведення до суду Кажуть, що в судах цілі купи подібних справ і, як правило, сторін ніхто не викликає. Я так думаю, після надходження справи до суду, треба самому взнавати коли буде засідання і їхати туда.
Відповідь: ДТП Доведення до суду О, це вже інтересно. Якшо дядько їхав по роботі (в робочий час і працює комбайнером), то позов можна подати до підприємства/установи/організації/калгоспу де він працює, і його кантора має відшкодувати збитки, завдані при ДТП (якшо його вина буде доведена), а потім вже самі з його зарплати в порядку регресу стягувати будуть. Крім цього, може бути таке, шо той комбайн взагалі не придатний до самостійного пересування по автошляхах загального користування, тоді треба пресувати і того дядька, і його кантору за то шо його випустили на дорогу. Якшо він їхав не в робочий час, ставити питання в суді про то, де він взяв той комбайн і чи має за його дії нести відповідальність кантора-роботодавець.
Відповідь: ДТП Доведення до суду Справи про адмінправопорушення (де вирішують питання приитягнення до адмінвідповідальності за порушення ПДР і скоєння ДТП) і про відшкодування збитків від ДТП-це різні справи і не можуть бути одним провадженням. Однозначно потрібно подавати позов (можна за місцем проживання позивача) про відшкодування збитків. В суд мають викликати повісткою або рекомендованим, я вже писав.
Відповідь: ДТП Доведення до суду Markell, дякую за допомогу у відновленні морального стану :-D. Таке відбуваєтсья коли людина вимальйовує картину подальших дій і приблизно знає, що її чекає. . Позов про відшкодування збитків можна подавати зараз, чи необхідно дочекатись рішення суду хто був порушником в даній ситуації? Тоді вже взяти рішення суду, експертизу, і подавати на відшкодування.
Відповідь: ДТП Доведення до суду DEMO та Markell гарно підвели до розв'язки - комбайн це не ТЗ і не належить до компетенції ДАІ, як і не повинно використовуватись на дорогах загального використання. На комбайн не може бути оформлено страховки, керівник комбайну офіційно не є водієм, тому йому не загрожує відповідальність за алкоголь. Все, що тобі треба від ДАІ - довідку, що ти діяв в рамках правил. Імхо Твоя ситуація проста: 1. Треба зафіксувати ДТП. (це дозволить показати, що ти діяв в рамках конституції та ПДД, тобто збиток нанесено тобі а не тобою) 2. Треба заїхати до офіційного експерта та оцінити збиток (коштує десь 300 грн, але винуватець повинен потім (після визначення його вини) оплатити. 3. подати в суд на колхоз, додавши протокол ДАІ та висновок експерта із сумою збитків і стягнути ці кошти. Суд повинен бути за місцем реєстрації колхозу, якщо боїшся, що всі там куми, це можна змінити клопотанням і перевести в місце твого проживання, потрібно тільки придумати причину. ПС Щодо того, чи вистарчить протоколу даі, чи потрібно мати на руках рішення суду про правопорушення треба радитися, мені відомі процеси коли вимагали рішення а також такі, де обмежувалися протоколом. У будь-якому разі ти маєш право знати, де і коли розглядається справа про дтп за участю твоєї машини. Це можна дізнатися в ДАІ, де також треба буде взяти копію складеного на комбайнера протокола. в 99% випадків суд програє той, на кого був складений протокол.
Відповідь: ДТП Доведення до суду Позавчора я отримав компенсацію за дтп, що сталося раніше. Тепер братимуся за мусорка всіма руками.
Відповідь: ДТП Доведення до суду Полюбовно розійтись з дядьком не вдалося :evil:. Вихожу на "Тропу війни". Народ, порадьте, будь-ласка, якогось "толкового" експерта по оцінці пошкодження авто.