Двигун гріється в пробках

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Aknod, 12 кві 2008.

1. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004
    Доброї вам пори дня))є в мене така дивна ситуація,яку я сам не можу вирішити!Поміняв я радіатор,термостат,датчик включення вентилятора,тосол.Ситуація така,що без охолодження пічкою їздити неможливо,двигун гріється до 107 градусів,тоді включається вентиль,а з пічкою десь 100гр.в пробках,але фактично так би не мало бути,датчика маю два,пробував,нічого не міняється,ніяк не розберусь з тим всім,чому може грітись мотор??підкажіть,бо вже не знаю де шукати??ще один нюанс,дуже слабо в салоні обігрівається,наразі дякую

2. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    Відповідь: Двигун гріється в пробках

датчик включення вентилятора мключає вентилятор на дві швидкості перша 90градусів друга 109градусів.
    в тебе той датчик не вмикає першу швидкість, або непідєднані дроти на першу швидкість, або непрацює сам вентилятор на першій швидкості.

перевір : закороти два дроти шо йдуть на датчик включення вентилятора він має крититись потім другі два і знов має крутитись но помаліше.
    всього там три дроти.

3. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004

дроти закорочував,все працює,перша,друга швидкість,працюють,датчик новий,поідеї на 107-8градусів в мене тільки перша вмикається,по обертах сужу

4. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Звідки знаєш на якій температурі включається датчик? Не забувай, що в двигуні антифриз завжди горячіший ніж на датчику вентилятора.
    в мене інколи масло доходить до 140 градусів а вентиль ще мовчить. Якщо 107 то температура масла - значить в тебе ідеальні показники.

5. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004

та я по приборці дивлюсь,та й хіба той датчик в маслі??я думав він в мене на тройнику де тосол проходить

6. Pol

Pol Super Moderator

так він не в маслі він в тому тройнику, але він частенько бреше деже часто бреше, може в тебе нормально включається вентилятор, а просто демпературу погано показує.

7. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004

який вихід тоді порадите,бо замахався я їздити на стрьомі,і ще питання,якщо той датчик зняти,то чи тосол не вилиється?

8. Pol

Pol Super Moderator

тосол вилиється.
    1 спробуй для впевненості поміряй температуру мотора альтернативним якимось градусником.
    2 поміняй датчик він не дорогий, але тосол прийдеться злити.

9. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Не паритися. Якщо температура антифризу вища ніж норма хоча б на 10-15 градусів, він починає кипіти. Кожен би це відчув.

Якщо кипить - залишилося зробити дві справи - замінити помпу та перевірити водяні канали на наявність поганої пропускної здатності. Перевіряється продувкою. Сорі за дурний метод, але найпростіше найшвидше і найдешевше то робити легенями і ротом :)

10. 307

307 Початківець

VW Jetta TX 1,6 _ 84

Глянь нормально-ли на холостых оборотах циркулирует антифриз
    ------
    Если помпа (крыльчатка) имеет малую производительность
    то приходящий к мотору антифриз не будет успевать его охлаждать, особенно на холостых и низких оборотах.
    -------
    У себя когда менял помпу заметил что крыльчатка сильно отличается
    но значения не придал...
    Как следствие плохо на холостых зимой греет печка
    и на низких оборотах (при движении) стрелка температуры залазит чуть за середину

11. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004

о це вже реальныше щось !дякую

12. AlexU

AlexU Новачок

vw passat 2.8 AAA 1992

На лето лучше поставить датчик включения вентилятора с параметрами : 1-е включение 82-85градусов, 2-е включение 95-97

13. Duke

Duke Active Member

Renault Scenic RX4

може бреше сам показник на приборці? якщо він показує 107 градусів, то плюнувши на патрубок по якому тече тосол повинно зашипіти. в мене показує десь біля 120 градусів, але я точно знаю що він бреше.

14. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Ну да, тоді вентилятор буде маслати маже постійно. Чи може ще треба термостат поміняти? Від чого це такий датчик (1-е включение 82-85градусов, 2-е включение 95-97)?

15. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004

да,що це за датчик??і де його взяти?

16. AlexU

AlexU Новачок

vw passat 2.8 AAA 1992

В магазинах или на авторынках есть. Я себе недавно поменял, температура 85 держиться в любых пробкахи никаких проблем. До этого стоял 98-102 - зимой нормально, а летом одни нервы

17. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004

а карлсон напевно розривається во всю??так можна і загнати його

18. AlexU

AlexU Новачок

vw passat 2.8 AAA 1992

Когда ездишь не в пробках карлсон спит мертвым сном, а в пробках работает на 1-й скорости на малых оборотах ну и пусть себе крутиься, чего ему будет, зато не сидишь в машине как на иголках - закипит или нет. На второй скорости(максимальной) практически не включается - у меня ведь вентилятор двойной и малых оборотов для охлаждения хватает

19. TOLEDO 5P

TOLEDO 5P Початківець

SEAT TOLEDO 07.RED

Можливо поставив нетой датчик.Є різні 2-4 виходи.Колір кольца на них теж є різний жовтий.синій ...Дивився ЕТКУ маю 7 ver.

20. Pol

Pol Super Moderator

та ви шо, народ небажано ставити інший датчик, бо потім виникнуть проблеми з споживанням пального, скажете шо стала більше жерти і довго будете гадати чого.
    Незабувайте інжектор більше лиє бензи якщо температура мотора нижча за нормально робочу.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)