Двигуни 2,5 tdi

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Exoto, 28 вер 2015.

1. Exoto

Exoto Місцевий

Passat B5
    Задумав собі в перспективі пригнати донора для пассата.
    Ну, в мене двигун ahh, загиблик, якого в місті впринципі хватає, але от на трасі...
    Тому, як робити, то робити)
    Почав в інтернеті шукати, і більшість 2.5 відпало через проблеми з розподільчими валами і космічними сумами не ремонт.
    Такий дефект відсутній на двигуні bau, 180 коняк.
    Не зміг знайти, з якого року такий двигун ставився на б5? чи важко знайти на ручці, і який розхід? Одні говорять вище 11 - 12 літрів в місті, інші 7-9.
    можливо в нас хтось катається на такому?

2. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Розхід в місті не менше 11 при дуже спокійній їзді без заторів, в час пік - цілих 14, 8-9 хіба вночі по стрийській.
    По трасі 7- при їзді 90- 100, якщо їхати нормально 140-150 до 9 літрів.
    70% - автомати, ручка дефіцит.
    BAU (Евро 3) \ BDH (Евро 4) ставились з 01.2003 і то тільки на повнопривідні версії
    BDG (Евро 4) 163к.с - з 05.2003.
    Так... є таке, але в основному винуваті Лонг Лайф сервіс і самі водії, иасло треба якісне і міняти що 8 тис,.
    BAU також не ідеальній, ті самі проблеми з валами, але тут вже не просто механічний знос, а лопають вали і кулачки пополам.
    А ціна на вал BAU в рази вища від AKE.
    Якщо хочеш робити - то приганяй AVF / AWX 130 коней в базі, чіпуєш до 170.
    Якщо буде мало, тоді "легким движением руки" ставиш турбіну GTB2260, міняєш 4 розпилювачі і маєш від 220 до 260 :rock:

• Подобається Подобається x 1
  3. Exoto

Exoto Місцевий

Passat B5
    Дуже дякую)
    думаю таки простіше взяти AVF / AWX. Вибір значно більший.

4. vwiskasha

vwiskasha Місцевий

vw passat b2 syncro
    audi s4 c4 2.2 turbo
    vw scirocco 2 tropic
    а як на ресурс вплине заміна стоку на GTB2260 ?

5. kym

kym Аксакал

a 100
    Проблема не з валами а з гідрокомпенсаторами. Як тільки просідає гідрокомпенсатор починається знос рокера і валу. Там просто багато тих гідриків і всі тягнуть з заміною поки двигун починає гриміти. В середньому гідрики витримують 150-200 тис. Якщо іх вчасно поміняти то ресурсу валів повинно вистарчити більше 300 тис

6. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Ex: Аudi A6C5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    Пригнати донора тільки ради мотору - не вигідно... Продаватись буде все довго і нудно, та й гроші ті не відібєш. Краще купити мотор і поставити собі його... Чого в мене не купляв, якщо була така ідея?

7. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Ну барин, відать, любіт ізвращєнія... ;)
    А чого не продати пасата і купити собі авдю з таким мотором?
    ІМХО, різниці в часі-грошах не бачу.
    Маю 2.5tdi AKN, правда їзджу як старий пердун, але якоїсь ейфорії від того можливого прискроення не відчуваю. Ну так, якщо тре обігнати на трасі то без проблем, а по місту нема змісту в такому двигуні.

8. Exoto

Exoto Місцевий

Passat B5
    ідея в перспективі.
    Думав перевірити на собі польську реєстрацію. А потім зробити з авто донора. Прохання камінням не кидати:)
    Проблема не лише в двигуні.
    Є нюанси, ремонт яких затягне на донора, а ще ж хочеться чимось доукомплектувати)
    в мене на трасі, з моїм ahh біда чорна. 90 сил такій машині явно мало. Хоча все дізнається в порівнянні, нині знайомі сказали, що я обнаглів:)
    Прораховуються всі варіанти) авто подобається і впринципі задоволений.
    Зміна здається більш вигідною, але тут свої нюанси

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)