Електропідігрів дизельного двигуна на 220Вт. хто має?

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Василь125, 13 бер 2012.

1. Василь125

Василь125 Active Member

Гольф 3 1993р.в. 1,9ТД - був.
    AFN 1,9 ТДІ - є.
    Всім привіт! У вересні 2011р. купив гольф 3 1,9 ТД. Перезимував непогано заводився чудово. Але перед кожною їздою потрібно довго прогрівати що стає не зручно для короткої поїздки на 5-6 км. В інтернеті шукав є тільки система вебасто ціна її від 4500 грн. і вище. Колеги були у Швеції бачили спеціальні електропідігріви двигунів на 220 вольт. Хто вже таке має я хотів би собі таке зробити чи купити?

2. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    Цікаво побачити,чув,але небачив.

3. Василь125

Василь125 Active Member

AFN 1,9 ТДІ - є.
    На гольфах не бачив. На Мерседесі віто бачив, закручується в блок стержень такий з проводом і маєш тобі підігрів. Але це віто в нього є де закрутити а в гольфа немає хіба що в піддон.

4. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    В Сибіру то робили шляхом вкручування в піддон двох кип'ятильників з послідовним підключенням. В результаті масло в піддоні при 220 вольтах нагрівалося до 60-70 градусів. Плюси - швидко дешево і просто, мінуси - потрібно свердлити в піддоні 2 діри і вкручувати в них кип'ятильники. Ага і забув сказати - кип'ятильникам перед установкою змінювали форми нагрівачів зі спіралі в широке кільце. Особливо гламурні просто врізали в піддон прямі або підковоподібні трубки, обидва виходи з яких давали на зовні, в місці стику обварювали півавтоматом. В трубки пропихали ніхромові дроти з ізоляторами (серединки кип'ятильників). Це дозволяло уникати аварій та обслуговувати систему без знімання піддону та зливання мастила. Експерименти з довжиною спіралей дозволяли розігрівати мастило до 120 градусів.

5. Василь125

Василь125 Active Member

AFN 1,9 ТДІ - є.
    Чому двох кип'ятильників а не один? Може можна просто в піддоні заварити втулку і в цю втулку закрутити кип'ятильник. І ще одне він в піддоні нічого не буде зачіпати маслозабірник тощо?

6. Назар Непийпиво

Назар Непийпиво Active Member

VW CADDY 1.9TDI 77kWt
    А не простіше під піддон покласти простий калорифер на деякий час? Принаймі я саме так і роблю. За пів-години-40хвилин до їзди включаю калорифер(старенький совдеповский) і він підігріває масло до 20-30 градусів. Не багато, але запуск двигуна без проблем.

7. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    як варіант для тих в кого є гараж, а якщо авто на вулиці? з таким приколов,можна батареї опалення на вулиці встановлювати,бо в будинку тепло,коли на вулиці тепло.
    Але реально на Ісузу бачив шланги, в які одягали паливну систему,фільтр,кидали в бак і в піддон,4 хв,і в 28 Мінусового тепла машина на напів трупі акомуляторі з пів тику,але як виявилось авто з таким вдосконалення з Швейцарії приїхало,тому нічого незнайшов,але реле було з часовим ,а не температурним регулятором на блоку подачі току, тому на мою думку для дизляків варто мати гараж, бажано теплий і взагалі нов проблем, але є але,незавжди виходить як ми хочемо.Тим паче основна проблема нашого Дизпалива і в його надмірній запарафіненості,а прогрів в дизля завжди довший.
    Доречі є нюанс , що в зимку і бендин і дизель прогрівається довше,а чи прогрівати чи ні кожен собі рахує сам ,бо чув думки" поки ти прогрієшся я вже буду там-то і том-то" ,"або що при прогріві значно більше з спалюється палива і т д , я особисто прогріваю,і рекомендую іншим це робити.
    А взагалі небачу потреби в Дизелі якщо день авто проїжжає 10км,я брав дизель,але розумів що в несезон роботи я в тиждень викручую 300 +- км

Останнє редагування: 13 бер 2012
  8. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Один закип'ятить мастило. А при кипінні воно буде стріляти і скоро втратить свої властивості.Два для послідовного підключення, як я написав вище.
    Ну десь так воно і робиться
    Саме для того кип'ятильник розгинають і пускають просто по дну піддона. В такому варіанті до найближчої деталі досить велика відстань, не зачепить як би не вібрував двигун.
    що то за чудо-калорифер такий? Покажеш?

Останнє редагування: 13 бер 2012
  9. Василь125

Василь125 Active Member

AFN 1,9 ТДІ - є.
    Був на ринку дивився я за підігрівачами бачив хороший від бойлера він майже прямий в кінці вигнутий як гачок трошки, досить потужний десь на 1 кіловат і вже готову втулку має, проблема що він нагрівається ніби свіча накалу до червона не знаю чи буде добре щоб масло не кипіло?

10. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Будучи студентом і живучи в гуртожитку на 2х кВт-ному калорифері готував собі обіди. А до студенства він періодично підігрівав моторний відсік на моєму ЗАЗ968м зі слабеньким аккумом в сильні морози.

11. Vitaliy88

Vitaliy88 Початківець

vw jetta 2 1.6 D
  12. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001
    А де ти бачив щоб вода в бойлері кипіла?

13. Василь125

Василь125 Active Member

AFN 1,9 ТДІ - є.
    Там хороший матеріал. Там є прибор називається "Безпризорник" от такий я бачив у Мерседес Віто він ставиться в блок замість заглушки. Цікаво чи є така заглушка у гольфа3?
    Віталій я не можу зрозуміти яка ціна цих приладів і доставка на Україну, я задав питання їм цікаво чи дадуть відповідь.

14. Василь125

Василь125 Active Member

AFN 1,9 ТДІ - є.
    Бойлер має 30 літрів води а масла 4л. приблизно...

15. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001
    Навіть якщо відкинути версію, що в бойлері є термопара, то не відкинеш того, що масло в металі а метал це добрий теплопровідник. Тому доки двигун не нагріється до 160 градусів (десь така температура кипіння масла) доти не закипить.

Враховуючи що бойлер теплоізольований а двигун ні, він просто нагріє до певної температури і не буде гріти далі, так як тепло буде обмінюватись через стінки двигуна з атмосферою. Якою буде ця температура - треба експериментувати, але навряд, чи вона підніметься вище 80 градусів, для підтримання більшої температури потрібна буде колосальна енергія, якою не наділений жоден бойлер.

Це як свічкою кип'ятити повне відро води - здається, що це питання часу але експерименти показують що при атмосферній температурі це не можливо.

16. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Ось тема про встановлення електричного підігрівача в коло охолодження двигуна на Гольф 3 (правда бензиновий мотор) http://vwts.ru/forum/183908.html
    Коштує сам пристрій біля 400 грн на наші. Жив би в приватному секторі - давно поставив би таку штуку, особливо з такою зимою як цього року :)
    Шляхом не хитрих маніпуляцій можна залишити на вечір першу швидкість вентилятора пічки в салоні, яка буде автоматично вмикатися при включенні підігрівача - що дасть можливість сідати в одразу теплу машину.

Останнє редагування: 14 бер 2012
  17. Василь125

Василь125 Active Member

AFN 1,9 ТДІ - є.
    Де можна купити таку річ на Україні??? З Росії замовляти буде коштувати ще так раз! Це ідентична річ що написана вище в 11 рядку Віталій 88. Я вже даю такі гроші де купити?

18. Vitaliy88

Vitaliy88 Початківець

vw jetta 2 1.6 D
    Є Український сайт http://avtopodogrev.com.ua Я дзвонив, правда, давніше. Цін не пам'ятаю.

19. Borodin

Borodin Новачок

W
    Здесь полно всяких подогревов от сети 220 В. Доставка только дорого обходиться. Дешевле и проще купить проездом в москве :)

20. Василь125

Василь125 Active Member

AFN 1,9 ТДІ - є.
    Я вже зробив запит мені дали відповідь, написали щоб я вислав фото системи охолодження, марку двигуна і внутрішній діаметр патрубків. В мене система охолодження потрібна на двигун AAZ хто має вишліть будь-ласка?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)