фари дальнього світла

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем stealth, 27 чер 2008.

1. stealth

stealth Active Member

VW Golf II gx 1.8i 1987
    допоможіть порадами, може фотками, як підключити в чотириглазику внутрішні фари( в мене з обох висять 20 см. роз"єми ,а куди їх приткнути не бачу)

2. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Відповідь: фари дальнього світла

Я не електрик але по моєму малі фари паралельно підключаються до дальнього світла і відповідно горять тільки при включеному дальньому світлі фар.Може Пол чи Саша додасть більше.

3. ярик

ярик Місцевий

jetta c

Ці внутрішні фари ще називають "протитуманками",і для них на торпедо є окремий вимикач.Вмикнути іх можна тільки тоді,коли горять основні(як з ближнім,так і з дальнім).Пошукай штекер в місці,де виходить з салону в моторний відсік два жгути проводки(біля лівого стакана).Хоча можна під"єднати так,як написав McAr.

4. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Якщо по схемі то тим вмикачем включаєш задній протитуманний ліхтар, який має бути в блоці заднього ліхтаря(фари), а протитуманні передні встановлюються додатково і до малих фар відношення не мають.
    Неправда,суп отдельно, мухи отдельно.Хоча сам так колись і думав.В ту проводку, що біля стаканів підключаються бокові повороти.

5. ярик

ярик Місцевий

jetta c

Якщо по схемі:
    1-ше положення - передні протитуманки,
    2-ге положення - протитуманка задн. фонаря
    По крайній мірі в мене так,і передні протитуманки я можу вмикати як з ближн.світлом так і з дальнім.
    Малі(середні) фари ще називають протитуманками,а не той калхоз за 35гр. з базару,який встановлюють стрітсракери і сліплять нас з вами!
    Бокові(додаткові) повороти мають окремі штекера,і якби я до них підлючив фари - думаю весело було б в поворотах.

Кому суп,а кому мухи...

6. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Хм, може в різних комплектаціях по різному, а протитуманки встановлювались і серійно,дивись ETKA, в широкий бампер приміром на ЖТ або ЖЛ, протитуманки ставляться знизу бампера, там і місце для них відведено.На версії GL, малі фари підключені з заводу паралельно з дальнім світлом, хоча дійсно так не зовсім практично.

7. ZET

ZET Місцевий

VW Golf II 1.6RF 2E 1990
    Клубна карта:
    000405

в мене так само !

8. ярик

ярик Місцевий

jetta c

Якщо не помиляюсь,то широкі бампера з протитуманками почали ставити на Г-2 десь з 90-го року,а в мене машина з 87р.
    Не стверджую що малі(середні) фари повинні бути підключені як в моєму
    випадку,але на мою думку так практичніше.

9. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Підтримую твою думкую.Дивився в ЕТЦІ про малі фари- точна їх назва "галогенова фара дального світла" , а протитуманні фари ідуть окремо і встановлюються в нижній частині бампера.Можна докладніше де виходить дріт на галогенки і якого він кольору( дротів 2),бажано фото, може і собі так зроблю.
    Дивись на Допелі версію ЖТ- там і малі фари є і тротитуманки в бампері стоять, як думаєш їх включають?

10. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

фари додаткові бажано підключати через релюшку, таким чином ми неробимо лишньої нагрузки на перемикач світла на рулі, а також маємо покращену передачу струму до лампочки відповідно і краще свічення лампочки.

• Подобається Подобається x 1
  11. stealth

stealth Active Member

VW Golf II gx 1.8i 1987

і так така ситуація - я зайшов штекер в районі лівого стакана.напруга на нього поступає після включення головного світла і кнопки на панелі приборів(тільки разом).пробував підключати - працює,як з ближнім так і з дальнім ,хоча втрата на цьому штекері біля 1,5 вольта.
    звідси питання скільки потрібно релє (на кожну фару,чи одну на дві).
    і саме головне - як їх треба підключати?(якщо можна то детальніше-ніколи з цим не зтикався)

12. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

далі пошуком скористайся.

13. stealth

stealth Active Member

VW Golf II gx 1.8i 1987

перепрошую, але я щось ніц не можу знайти в пошуці

14. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Я думаю, в твоїй стуації треба їхати до електрика, попередньо купивши грубі дроти і 4 релюшки від сигналки на електробазарі на Б. Хмельницького. Далі - слідкувати за його діями, кожні 5 хвилин казати "а що ви зараз робите?" Воно, звичайно замахує, але ти йому гроші платиш, так шо, думаю, до монтіровки не дойде :)

Взагалі тут складно буде пояснити всю процедуру встановлення. Кожен з нас багато чого починав з практики, а потім вже переходив до теорії. Насправді воно навіть приємно - зрозуміти як що фунциклює в твоїй машині, так навіть не страшно вирушати кудись далеко, - завжди знаєш, що даш собі раду.

P.S. Нещодавно в Карпатах спустився на бобіку з гір на заправку, а там газель поломаний - бензин з бензонасоса тече, він заправив повний бак, а вже літри три на асфальті, мужик плаче, каже до Франківська ще треба їхати. Я взяв викрутку, розкрутив насос, змістив мембрану так, щоб тріщина була назовні і не пропускала бензини, закрутив все на місце. Мужик буквально скакав з радості і туцяв мені 50 грн. Я принципово не брав. Тоді він мені потиснув руку, і щиро сказав, що якби в Франківську були такі мастри як я, він би їх додому на чай запрошував. Коли я повернувся в гори, побачив на задньому сидженні бобіка 50 грн :)

• Подобається Подобається x 1
  15. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Ріспєкт і уважуха!

16. stealth

stealth Active Member

VW Golf II gx 1.8i 1987

І так підсумовуєм:
    піключив я середні фари через ту кнопку на панелі шо я писав і тепер вони світять з габаритами,з ближнім ,і з дальнім.залишилось тільки виставити.

• Подобається Подобається x 2

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)