Фари, лампочки і все інше

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем KIT, 3 лип 2007.

1. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    Поясніть мені не толковому шо за фари такі цікаві є Ксеони.
    Чим вони кращі за звичайні і чого такі дорогі?

Позавчора були з Антохою в магазині бачили лампочки Філіпс за 120 грн.
    Шо це за лампочки і чи нормальна ця ціна?

Вибачайте за надоїдання просто по цьому питанню ніц не знаю а хотілось би... :)

2. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН
    Відповідь: Фари, лампочки і все інше

бля як заплатиш так і будеш дорогу бачити!

3. zimbabwa

zimbabwa Початківець

_

Ксеноновые лампы - это лампы газоразрядного типа...
    Светят намного ярче, чем галогеновые. Визуально можно отличить по синеватому оттенку света. 120 грн лампочки - это еще не всё, что тебе понадобится.. нужно полностью модифицировать систему освещения... нужно докупать компьютер, который следит за состоянием лампочек, их температурой, яркостью свечения и так далее... это не просто замена лампочек.. и такой комплект ксенонового освещения стоит, помоему от 250 баксов....
    Как по мне, то галогена абсолютно хватает.
    Ксенон очень неприятно светит в глаза. и ксеноновые лампочки обычно живут не больше года. вот и считай потенциальные затраты.
    Сказал всё что знаю по этому вопросу, если что неправильно, поправьте меня.
    Некоторая инфо вот тут http://www.xenon.com.ua/xenon.php3
    А вот, нашел немножко по ценам http://www.fox-racing.com.ua/index.php?cPath=1929

4. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Доповню. Ксенон - то газ. У якому і здійснюється газоразряд "ксенонові лампи". Розряди ті то високовольтна спіраль, якою і управляе блок розпалу. А є у магазинах ще лампи по типу галогенок, але у них газ не галоген, а ксенон. Так ось ці ламни ні у яке порівняння не йдуть зі справжнім, "ксеноном". :)

5. profesor2707

profesor2707 Active Member

Skoda Octavia Combi 1.8Turbo 4x4 150 коників.
    Клубна карта:
    000017

Ксенони то досить дороге задоволення.
    Я наприклад поставив собі галогенки, але хороші - philips GT150.
    Світять добре. На базарі на Зеленій мені заспівали за них бариги 120-140 грн. за пару. Чуть не купив там. А через тиждень дізнався, що мій товариш займається поставками цих лампочок. В нього вони коштували в роздріб 90грн. Так що як комусь потрібно - пишіть - допоможу. Тож треба мати совість - так наварювати на лампах.

6. CAT

CAT Місцевий

GTI mk6, GTI mk1, Golf mk1

на мому третьому гольфі стояли галогенки - світили нормально, не жалівся. але коли купив беху з ксеноном то зрозумів шо означає повне освітлення дороги вночі. ксенон це однозначно тєма! а шодо лампочок то німець який цю беху продавав казав шо в нього одні вже 3 роки стоять і не перегорають (на гольфі за пів року часу я замінив дві лампи ближнього світла по черзі бо перегорали)

7. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

коли мій гольф був на ремонті я їздив на татовій машині з ксеном, потім як сів на гольф то таке варження шо фари вапще не світять. добре шо є хоть галогенки багато чого дають

8. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Думаю, ти помиляєшся. Для цього є відповідний розділ.

9. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011

То ці лампочки (Філіпс) за 120 грн. то просто лампочки? Тобно нічого хорошого? А кіко коштує галогени?

10. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Філіпс GT 150 Night vision (здається так) або аналогічна новіша модель філіпса (+30 або +50) це хороші лампи (але оригінальні філіпс). Реально світять далі, ніж звичайні, і не сліплять зустрічних, і не палять фари. Споживання струму те саме, шо і в оригінальних, але світять краще і світло білого відтінку (і модно, і корисно). Користуюсь вже більше року, задоволений. Можна знайти в межах 100грн. При установці за скляну частину лампи руками не братись (впринципі, як і з усіма галогеновими лампами).
    Кажуть, шо Осрам з такими ж характеристиками (також є моделі +30 і + 50) дешевший і не гірший, не знаю, не пробував.

11. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011

а як з установкою? вони йдуть по моделях?

12. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Вони йдуть по моделям цоколів ламп. :) І на нас повинні стояти лампи потужністю 55/60 Вт. Ті, хто ставлять 90/100 Вт лампи гроблять свою проводку і сліплять зустрічні авто.

13. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Оригнальні Філіпса (ті, проякі я писав), якраз і мають 55/60 Вт, і нічого вони не гроблять. Різниця по моделях наступна: всього дві.
    Для автомобілів, в яких дальнє і ближнє окремі лампи (тоді доведеться купувати 4 лампи, дві окремо на дальнє, дві окремо на ближнє), і для автомобілів, в яких дальнє з ближнім в одній лампі (тоді, відповідно, купується один комплект ламп, в яких подвійні спіралі для ближнього і для дальнього).
    пи.си. китайські 100 і 150ватні під..бони взагалі вважаю такими, шо не заслуговують на життя, так як дійсно палять проводку, фари, а світять хреновіше від штатних, бо ніфіга не відцентровані і не дають нормального пучка. Така фігня, малята...

14. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Перечитай мій допис уважніше. Я написав, що гроблять проводку лампи 90/100 Вт, а не 55/60. :)

У меня і на будь якому сірку друга тема. Відносно:
    У європейських фар 4 фари стоїть. 2 фари - дальний/ближній і 2 фари дальній(на більш старішіх сірках вони протитуманні).
    Тепер про цоколя. Вони РІЗНІ!!!!!!!!! Є лампа дальнього світла з цоколем Н1 а є з цоколем Н3 і обі лампи стояли на ФВ Сірках. Н1 в варианті для Америки а Н3 для Європи. Так що не треба казати про дві різниці по моделях. Це невірно!!! ;-)

15. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Незнаю як кого, а мене зустрічні ксенони майже завжди сліплять.

16. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Знай, що то ЖЛОБ за кермом сидить. І потратити 30-50 грн на регулювання ксенону то бидло зажилило, а світового потоку хватає і без регулювання для освітлення дороги. Ось і сліпить тебе і всіх!!! Якщо фари добре настроєні, то все гут і ніхто нікого не сліпить. :)

17. IgorEx

IgorEx Початківець

VW Vento 1.8 1992
    Клубна карта:
    000495

Повністю на 200% згодний з дописами від Markellа і Sasa
    Від себе добавлю:
    Декілька маловідомих фактів про автосвітло.
    1. Скло фари ненового авто покрите численними сколами і подряпинами які на перший погляд не дуже помітними, але коли спеціальними абразивними пастами в три прийоми відполірувати скло можна покращити ефективність освітлення від 40-60%. В Москві це робили ще років 15 назад, можливо що зараз роблять і у Львові.
    2. Люди які використовують ксенон переважно мають нові або майже нові нецарапані фари, крім того через те що спектр ближче до білого кольору освітлення і видається набагато ефективнішим.
    3. Ефективність ламп з характеристиками 90/100 Вт насправді при замірах в лабораторії не більше 66/68 Вт (це тих що якісніші і хоч трохи світять, причому неправильно) На більшості з них чесно написано «заборонено використовувати на дорогах загального користування», або «заборонено використовувати в Європі». Неякісні взагалі одноразові. І всі вони псують не тільки проводку а в першу чергу випалюють рефлектор (він жовкне майже на очах від перегріву).
    Серед лідерів по якості зараз можна вибирати тільки з Осрам, Філіпс і Нарва. Але під Нарву на ринку багато підробок, можна нарватись. Осрам абсолютно по якості не гірший від Філіпса і дійсно дешевший, можна брати, перевірено лабораторними замірами неодноразово. На деякі моделі Філіпса ціни нормальні а на деякі просто завищені.
    З власного досвіду – найкраще світять стандартні фари з стандартними лампами і обов’язково відрегульовані і помиті;-)
    Моделі від Філіпса і Осрама +30 і + 50- найкращий вибір на сьогодні.
    Одна з переваг ксенону – майже всі зустрічні при роз’їзді бажають щасливої дороги (переважно ненормативною лексикою;-) )

18. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Я сказав, шо лампи Філіпс ГТ150 є всього двох моделей: для фар, де ближнє і дальнє окремі лампи (наприклад, Вектра Б, в одній фарі дві лампи), і для фар, де ближнє і дальнє в одній лампі (наприклад, Г2, одна лампа, в якій і ближнє і дальнє.)
    Для американських і європейських варіантів Скірокко компанія Філіпс може і робить окремі лампи (хоча навряд), але в продажу є лампи тільки одного варіанту.
    стосовно окремих фар дальнього/протитуманних (які присутні і в моделях Г2 на 4 фари), то в основних фарах стоять лампи ближній/дальній в одній, замість яких і ставиться Філіпс. Можна окремо запхати лампи Філіпс для дальнього і в маленькі фари, але не бачу такої необхідності при заміні основних.

19. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

От тепер зовсім друга справа. І тобою сказанее зрозуміле. Спробуй перечитати свій допис і зрозуміти, що ти мав на увазі іменно лампи Філіпс ГТ150. :)

20. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Я відповідав на запитання Кіта, який запитав конкретно про лампи Філіпс чи вони йдуть по моделях, і думаю, шо він мене прекрасно зрозумів.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)