У декого з власників VW 1997-2000 рр. ключ запалення не "викидний", а стандартний, от і у мене такий. Особливістю такого ключа, є те, що у ньому є вбудована лампочка для підсвічування при відкриванні дверей, багажника, бардачка з ключа, а також для зручності вставлення ключа у замок запалення. Стандартно елементом живлення лампочки є батарейка типорозміру V625U 1,5V, яка у мене розрядилась повністю , і як виявилось таку батарейку не так просто знайти щоб купити. Тоді я згадав, що колись юзав інтернет якийсь форум VW і зустрів схожу тему по заміні лампочки, і вирішив трохи поексперементувати: 1. Купив на автобазарі саму просту діодну лампочку білого кольру (там їх до кольру до вибору), лампочка була з пластмасовим цоколем, який прийшлось зняти. 2. Найбільшою проблемою було вибір елемента живлення. Після декількох хвилин підбору різних батарейок візуально видно, що найкраще по розміру підходить батарейка типорозміру CR1632, яку я і придбав. Як виявилось потім, ця батарейка підійшла як рідна без проблем, але можна попробувати поставити і CR1616 або CR1620 вони такі самі по діаметру, але відрізняються по товщині. 3. Розібрав ключ, зняв стару лампочку, нова встала на місце без проблем. В моєму випадку все обійшлось без паяльника, так як не мав такого малопотужного для таких делікатних робіт, замість цього знайшов у себе в гаражі набір пінцетів )), який мене реально виручив, і зібрав усе докупи - працює ). Ось як це все виглядало ...
Гарно зроблено, треба буде і собі так зробити. Зі звичайною лампочкою за пів року батарейка в нуль. А так, то напевно на довше хвать і світить краще. Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
діло звички і комфорту. + можна наловчитись і навпомацки ключ вставляти. але плюс такої штуки в тому, що ключі майже завжди під рукою, а мати такий собі "ліхтарик" завжди корисно
питання трохми не по темі, а де можна знайти такі личинки замка вхідних дверей, до такого ключа як на фото?? Дякую!
Собі так само робив давніше, тільки рідну батарейку випотрошив і вставив звичайні плоскі в старий корпус. Але не розумію навіщо ти ставив опір??? Для роботи діода від батарейки його непотрібно.
Опір я спеціально не ставив, я такий діод купив (іншого не знайшов). Тут ще є правда один нюанс як зауважив bass, що оригінальна батарейка V625U Alkaline на 1,5V, а ця яка встановлена CR1632 Litium вже на 3V.
давно собираюсь так же сделать... в В3 всё переделал под диод и работает годами, а в шкоде лампочка, батарейка разрядилась и всё... так что exalto, спасибо за напоминание...
хм, цікаво-а то я навіть і не догадувався шо там є лампочка і для чого та кнопка))) зато точно знаю шо вона не працює