Газові стойки !!!

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем ZET, 11 жов 2007.

1. ZET

ZET Місцевий

VW Golf II 1.6RF 2E 1990
    Клубна карта:
    000405
    Хотів би поставити газові стойки , щоб машину менше перевертало на поворотах . Що порадите ???

2. Victorlas

Victorlas Місцевий

Seat Leon 1.6 2006, были Mitsubishi Lancer WAGON 9 1.6 ГБО 2007, VW Golf 2 1.3 MH Solex2108 1987
    Відповідь: Газові стойки !!!

Якщо не помиляюсь, то зараз всі (більшість) Йдуть газові. Як на мене, відчутної різниці нема. Щоб менше перевертало, піди на любий сталелеварний завод, хай тобі пружини зіжмуть. І раджу просто "правильно входити в поворот" (різниця дуже відчутна).

3. Volodya"ALEX"

Volodya"ALEX" Новачок

ВАЗ 21013

Всім добрий день!Раджу звичайно оригінальні і тільки оригінальні амортизатори

4. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

а скільки оригінальні на поло 98рік 1,4 мотор седан, задні і передні?
    запитання до володі алекс

5. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100

і зразу до гольф 2 ГТІ стойки і пружини..

6. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST

Поміняв свою підвіску.
    Пружини Eibach -30mm. (189євро)
    Жосткі аммо газ-масло Плаза Спорт (-30мм). (280$)

З результатів я в шоці. Машина реально тепер стоїть на дорозі як утюг. В поворотах бомба, на хороші рівній трасі ще бомбовіша (особливо на швидкості більше 100 по трасі на миколаїв це відчувається).. АЛЕ. За жосткі стойки треба платити.. Платити комфортом :) По місту по ямаха, на бруківці, на кривому асфальті (типу того який в нас біля південного був у вигляді пральної дошки) - комфорту нуль, дуже сильно трясе. Тим не менше особисто для мене плюси перекривають мінуси і міняти цю підвіску наразі ні на що не хочеться.

Так що тут треба думати і вибирати що важливіше - комфорт чи управляємість :)

7. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100

ХАЧЮЮЮ :razz:
    а як ті заниження??? не занизько??? колесами арки не черкаєш??
    треба якось проїхатись з тобою :roll:
    а чого коні не брав????

8. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST

ЗАВИСОКО!!! Ззаду видно що присіла, а спереду щось не дуже. Думав брати -50мм але не ризикнув, тепер блін локті кусаю :))
    Дорого.. В районі 500 получалися.. Та і.. Щось занадто багато випадків навколо мене коли стойки коні вмирають практично відразу після установки на машину.. Було 2 випадки (пассат, і шкода).. Я не ризикнув пробувати.

p.s. Від роботи KONI дохнуть :)

9. Miha

Miha Місцевий

Renault Kangoo 1.5 dci 2005
    Клубна карта:
    000408

народ щоб нестворювати нової теми, проконсультуйте на рахунок стойок, передніх
    масляні & газо-масляні,
    плюси і мінуси.
    мене всі відмовляють знайомі кажуть газ.... жорсткі

10. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.

Народ газові стойки дуже жосткі! і мало хто з вас на них їздив!
    Переважно є газо-масляні і масляні!
    Газомасляні відслужать довше! і краще тримають автомобіль на трасі та поворотах!, але дорожчі від масляних!
    масляні менше відслужать в порівнянні з газомасляними тої самої фірми!

11. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Те, що стойки стабілізують машину в поворотах придумали самі продавці амортизаторів. Насправді на жорсткіших стойках машину клонить так само як і на м'яких, просто з трішечки більшою (на якісь там півсекунди) затримкою :) Для того, щоб стабілізувати машину треба ставити міцніший стабілізатор а краще два - передній і задній. А ще можуть помогти твердіші пружини. Заниження підвіски це звичайно найкращий вихід, тоді роль стабілізатора грає кузов, але для Львова імхо це екстрім у випадку якщо їздиш на роботу.

Щодо стійок, я перепробував і газ і масло і газомасло. Через мене єдині офіційні дилери "Каяба" у Львові (на Тролейбусній) припинили постачання амортизаторів для "Скірокко" - я кожного місяця приїзджав міняти їхні газомасляні стойки по гарантії. На третьому комплекті вони сказали, що я можу подати в суд, але вони вже в таких мінусах, що Київ їм просто не пришле більше жодної стойки :). З газовими проблема подібна - вони на моїй машині їздили менше ніж півроку. Як вихід - почав ставити масляні і зрозумів, чому в оригіналі йшли масляні. Все просто - вони не пробиваються на наших ямах і вибоїнах і не витікають навіть при сильних ударах. А теорію про те, що газові твердіші я не можу нічим підтвердити. Наприклад газомасляні Каяби були вдвічі м'ягші від масляних, що стоять зараз.

А ще говорив з власниками ралійних ВАГів - на змаганнях вони користуються маслом, щоправда перекачують їх перед кожною гонкою.

12. Antoxa

Antoxa Active Member

VW Jetta II 1.6PN

Я на дняг поміняв підвіску на газ-масло і нові пружини, до того стойки масляні були, різниця відчутна, в поворотах трима супер, а так одинаково товче, такі вже в нас дороги

13. Yra Golf3

Yra Golf3 Місцевий

VW Golf 3 1.6 95p (вже нема); Caddy ecofuel 2006, Passat wagon 1.8T

Порадьте що зробити!!!
    Поставив газаву установку метан, а там балон 70 кг, вага ніби не велика але зад машини сильно сів, щоб підняти поставив пружини від пасата (вини вищі і жожчі, машина звичайно піднялась і то конкретно так) і нові стойки рідні, РЕЗУЛЬТАТ одна стойка накрилась чере 8 міс, друга на підході.
    1. Що зробити щоб пружина сіла нижче, і щоб стойки на портила?
    2. Чи могла вона накритись через те що пружина занадто жорстка?
    3. Як вийти з ситуяції???

P.s. Варіант, зняти балон і їздити як нормальні люди не примається, бо ціни на бензину кусаються, а скоро взагалі ...

14. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

обрізати виток
    ні, навпаки, жорсткі пружини зберігають стойки
    поставити нові стойки, бо я думаю, що старі почали накриватися через їх використання в зонах, які не використовувались раніше, відповідно в тих зонах на штоку могли зробитися різні нальоти, корозійні плямки, раковини ітд.

15. Юрко

Юрко Початківець

VW Golf 4 1.6 SR Variant

Попередні стойки були газові(від попереднього власника),зараз всі поміняв на оригінальні газ-масло(Каяба).гупати стало може трохи менше.може то я так хочу чути.як на мене по наших дорогах(за винятком зроблених македонами та турками) гупати буде однаково
    ,і якщо стойки поміняні то тримають всі.головне правиль їздити.

16. Yra Golf3

Yra Golf3 Місцевий

VW Golf 3 1.6 95p (вже нема); Caddy ecofuel 2006, Passat wagon 1.8T

коли я поставив пружини, я стойки також поміняв, причина не в нальоті.
    А що можна о так просто обрізити частину пружини?
    А від того що я її обріжу машина жожча стане напевно, а вона і без того жостка від балона.

17. 307

307 Початківець

VW Jetta TX 1,6 _ 84

Ставил и себе киябу - послужили недолго (застукали)
    Сейчас установлены Саксы - доволен как слон :-D
    -----
    Причем саксы имеют в диаметре вдвое больше

18. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

так і ріжеться, єдине, що варто дотримати - повноту витка, тобто різати рівно над попереднім кінцем пружини, аби обрізана чітко сіла в пази.

Якщо пружини серійні і не прогресивні (не мають звуження вгорі та внизу) машина твердішою не стане ні на грам - єдине, що зміниться це скоротиться їх хід на якісь 2 см з кожного витка (це при умові, якщо в знятої з машини пружини відстань між кільцями коло 4 см).

19. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Неважливо, де різати, вона все рівно сяде у потрібний паз(тарілки під пружину верхні ніхто намертво не прикручує к стійці :) ). То догма. сам вже через це проходив, тому й пишу так.

20. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

хіба так повинно бути?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)