Гольф 3 1.6 97 року. Двигун повний інжектор. Розхід зарас становить 13-14 літрів. Лямду перевіряли - працює. Були в Андрія на Китайській стіні - сказав шо іжектор працює ідеально. Андрій також робив діаностику і нічого не виявив. В чому ще можна шукати проблему???
Діагностика просто не виявила помилок чи перевіряли усі доступні датчики і всі показники в нормі? Чому я так питаю, бо у мене не працювала лямбда, то помилку не видавало, але її покази були явно за допустимими межами і бензу жрало безбожно. Якшо вся механіка в порядку, то я би брав ЕЛЬЗУ і по порядку перевіряв електроніку - все що стосується вприску і запалювання (шляхом комп. діагностики). Для пошуку інфи потрібен код двигуна, КПП.
був випадок в знайомого на джетті так само жрало бенз і лямбда була нормальна і ніяк не могли знайти поломки як виявилось відірвався дротик на масу з лямбди просто. Я до того шо може десь дротик коротить або обірвався на лямбді.
Остап, те саме у мене було, при мертвих лямбді і компі. Радив би взяти тестер і самому протестити датчики, лямбду, сигнал, який йде на лямбду з компа і від неї назад. Успіху.
А може то МФА бреше? Чи ти заміряв сам реально? Мій МФА показує 15-18 літрів, а реальні заміри показують що середній розхід в змішаному режимі місто-траса в середньому 10 літрів
Машина не моя а знайомого і вот на рахунок лямди я йому скажу. то самі заміряли жре як трактор. всім дякую. як шо будуть ще якісь думки то висловлюйтесь.
Остап, чудес не буває. При такому переросході для початку були б чорні свічки, вихлоп з запахом бєнзи і сажою. Якщо Андрій чітко все перевірив, а саме; -покази лямбди і їх зміну (а не просто працездатність) -потенціометр ДЗ -розходомір (воздухомір), незнаю що там -розпил форсунок -тиск в паливній рампі і все в порядку, то свічки мають бути правильного іржавого кольору, і тоді причини треба шукати в колодках/ходовій/підшипниках/щепленні і інш., що гальмує машину і впливає на розхід. Я б звернув увагу (після повної діагностики інжектора) на кут запалювання і мітки ГРМ, і пошукав би підсоси повітря.
Розумієш я в же стикався з таким переросходом в себе і те що ти вище описав також робив і мені помогло з 12 літрів розхід зменшився на 8. Подумав шо і вього таке але фіг там. Микола на рік авто все мацав і Андрій дивився нічого невиявили, ходову всю перебрав на сервісі в майстра за якого я ручаюся і хрен його знає шо далі робити а розхід то 12 - 14 літрів. При сьогоднішніх цінах на бенз не весело.