Гольф мк 2: потекло масло, що робити?

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Sirko mk1, 4 лип 2012.

1. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

Golf II 1.6 td, Seat Toledo 1L 1.9TD
    1.6 TD вчора позаду двигуна почало капати (лівий верхній кут, за краєм кришки), причому періодично, не можу зрозуміти де саме. Ще коли поставив машину в гараж після того як заглушив мотор секунд 15-20 щось гуділо. Під кажіть будь-ласка що то може бути.

2. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    якої кришки? Клапанної кришки? Чи все ж таки з головки блоку?

3. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

Клапанної кришки

4. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Вентилятор радіатора
    то треба очима дивитися.

5. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Прокладку клапанної кришки давно міняв?, То все дурниці, потекло бо стара прокладка, або перетиснута (якщо дотягував). Недавно в мене таке було. Купи прокладку (60-80 грн.), ключиком на 10 відкрути 8шт. гайок, зніми кришку, все гарно повитирай, мається на увазі стики. І після того раджу закип'ятити відро води, та занутирити туди кришку перед зануренням додай 1-2 жмені каустичної соди, потримай хвилин 10 розмішуючи це все (якщо я можливість то перекип'яти) з кришкою. Слідкуй, щоби кришка була опущена тою стороною де сапун. МОЖЛИВО ТОБІ ВИДАЛОСЬ ЦЕ СМІШНИМ, але результат перевершує надії, а саме в недоступному місці де сапун є сіточки, котрі могли забитись сажою, маслами, утворивши перешкоду гази не виходять як слід через сапун. Каустична сода на очах відвалюю ту грязь. Коли будеш прикручувати з новою прокладкою не використовуй різних термостійких силіконів - це зайве. І головне не перетягнути при закручуванні. Кращще поїздити, а потім легенько дотягнути за умови підтікання.

6. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

може бути щось серйозне? Просто я стараюся завжди усунути проблему перш ніж кудись їхати, якщо вже така виникла, але хз чи встигну до суботи, а в суботу мушу поїздити =(, чи можна поки просто долити масла, якщо не втигну поправити?

7. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Якщо в тебе витікає вдень 1 літр, то мабуть це серйозно. Тіпа, всьо равно, що без кришки їздити. А якщо просочилось, то дурниці, просто грязний мотор буде, та сигнал для заміни прокладки.

8. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

Ого ото порада, правда не знаю яка то сода і де її взяти, і чи краще звернутися до майстра ніж крутити самому, бо я поки не надто впевнений в своїх силах

9. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

ну літр мабуть ні, але мабуть достатньо щоб пошвидше замінити, там інколи навіть покапує

10. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Каустична сода в мене є але в селі, зможу привезти на вихідних, а по замінні не хвилюйся, це ще легше ніж колесо міняти. Я би тобі і за дякую поміняв, тільки от проблема де закип'ятити воду, якщо хочеш прочистити. А взагалі такою содою колись прали спецовки.

11. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Перевір головкою на 10 чи затягнуті гайки, але не сильно тягни, з чуттьом. http://volkswagen.lviv.ua/forum/images/smilies/kolobky/nyam1.gif

12. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

Закипятити певно не проблема можна навіть в гаражі, просто пошукати звичайний кипятильник, дуже переживаю що б то не була яка інша проблема нижче кришки. Якщо вже точно буду знати що то кришка , то вже спробую сам по вашій інструкції.
    Офтоп: дуже люблю цей форум тут завжди всі стараються допомогти)

13. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    99% - проблама котра нище кришки відповідно вилазить нище. Якщо щось пиши. Але, якщо тобі порадять паяльною лампою перепалити ці сіточки, то такого не роби, я чуть такого сам не зробив, бо можеш дійсно перепалити температура горіння всеж таки перевищує 120 градусів.

14. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

Завтра на обстеження а там буде видно, як виправлю відпишусь, дякую за допомогу =)

15. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

Виявилось що прогоріла прокладка випускного колектора, точність діагнозу 99 %

16. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    ніфіга не поняв, а откуда в тебе в випускному колекторі масло?

17. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    а чого тоді текло з під клапанної кришки? А фіг його знає!

18. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

Я вже сам запутався, суть в тому що ззаду реально багато масла, під кришкою було не так багато вона лише трохи запотіла ( при норм освітленні побачив) а от нижче дофіга, думали закидує знизу але потім побачили що найбільше біля колектора

19. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

тече в цьому районі ( це не мій двигун просто фото)

20. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Турбіні торба.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)