Горить та піщить 4-та червона лампочка

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем Yur, 5 бер 2008.

1. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    Привіт всім. Сьогодні придбав Гольфа 2. і по дорозі додому на приборах, де є 10 різних лампочок (вони ні одна не позначенні) загорілася і почала блимати та пищати 4-та червона лампочка у верхньому ряді (там їх 2 по 5лампочок). зупинився почекав хвилин 3-5. завів все нормально. Проїхав кілометрів 20 знов те саме. Знов зупинився заглушив, завів все ок. Так і приїхав більше не загорялася. Потім дома коли спрацювала сигналізація ТА лампочка блимала разом з фарами. Чи може бути що то шось з сигналкою, або за що ше вона відповідає????? Підскажіть шо зробити?

2. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП
    Відповідь: Горить та піщить 4-та червона лампочка

Вони повинні бути позначені. Позначки дивись вижче над самою лампочкою.
    Загорілася у тебе дуже погана лампочка, відповідаюча за тиск мастила. Тобто у тебе слабий тиск мастила на двигуні. І тут 2 дороги. Або двигуну - торба, або сам датчик вийшов з ладу.

Додано через 2 хвилини
    Ти перед покупкою авто мотор перевіряв? Компрессію двигуна міряв?

3. Yur

Yur Місцевий

Позначки заклеєні, там фольга, кругом спідометра та годинника і на тих позначках. Компресію не міряв. Але тиск масла помоєму 2-га лампочка з ліва бо я випадково включив замість 2-ї 4-ту передачу то підблимувала саме 2 лампочка зліва верхня.

4. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

2-га лампочка це заряд акума, а 4-та масло!!! На форумі вже є тема з цією лампочкою і що робити теж є. Конкретно тобі треба міряти тиск масла (якщо воно звичайно на нормальному рівні), тільки не компрессію а саме тиск масла! Хоча картина в тебе погана - бо тиск замалий при русі на гарячому моторі і зловити цей замалий тиск прибором не так то й просто.

5. Yur

Yur Місцевий

по форуму довго шукати. Але коли ми їздили по Львову ше й у час пік (були пробки) приблизно їздили 1год і температура тосолу піднімалася, а потім включався вентилятор охолодження, і температура падала, а лампочка масла чогось не загорялася при високі температурі двигуна!!!!!! Було все добре. Чи може таке бути шо він влив на той час якусь "присадку" у масло і було все ок під час їзди по місту?? Чи може все таки щось напутано з проводкою? Пи.Си. Недавно включив запалення, загорілися 1,2 та 4 ті лампочки, але моментально 4-та тут же згасла,коли, вона повинна була б ше свівтитися до заводу двигуна ПРАВИЛЬНО? От і думай тепер, що то може бути ще.

6. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

1 - ось тобы ссилка
    2 - в мого двигуна та сама болячка що ти описав тому я так впевнено пишу. Лампочка так може загоратися тільки на обертах мотору більше 2000. Наразі ще докінця не розібрався (вже купив ВДО прибор для вимірювання тиску масла) тому і сам спасаюсь присадкою, так що може він і лив її. Крім того температура масла і температура охолоджуючої рідини - це різні речі і ведуть вони себе по різному! Тиску масла двигуну не вистарчає коли ти їдеш на 4 чи 5-й передачі і ніколи лампа не загориться з відпущеною педаллю газа а саме в той момент коли певний час газуєш на високих обертах. Під час цього масло нагрівається більше ніж коли ковбасишся в пробках і розріджується.
    3 -
    не зовсім. Вона може або блимати або загорітися і погаснути.
    4 - Лампочка №1 в тебе горіла через те що було залипання релле поворотників.
    Ще питання?
    ПС: було б дуже непогано якби ти написав що в тебе за мотор, яке масло залито і скільки пробіг. І взагалі - машину з описом - в підпис!

7. Yur

Yur Місцевий

Мотор 1.3. Мастило він казав що залив КАСТРОЛ!!! Пробіг 265600т.км. Взагалі я не дуже поки шо розбираюся в Фольцах бо це щойно в мене перша іномарка. В нас тут в Бродах є хороший і не дорогий майстер, але в нього дуже і дуже велика черга. Сьогодні мають за мене домовитись, правда коли попаду до нього не знаю. Ще одне питаннячко: мені казали що коли лити присадку в масло то мотор буде деякий час (n-ний пробіг) працювати ідеально, а потім дуже швидко почне "вмирати". Це правда Sasa? П.С. Ше не встиг поставити машину в підис. Виправляюсь!!

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Yur, я коли питав про масло то його фірма виробник мене цікавила в другу чергу, а в першу чергу цікавить тип - мінералка чи півсинтетика, 10в-40 чи 15в-50 чи ще щось!?
    Про присадку: усі присадки - це зло. Машина повинна бути в такому стані як написано в мануалі і якщо щось пищить чи не працює то треба робити хірургічним втручанням а не заливанням очей присадкою. Якщо ти зараз будеш так їздити без присадки (з червоною панеллю) то мотор точно помре швидше ніж з нею :) Присадка - це тимчасовий вихід з положення.

9. Yur

Yur Місцевий

Він какзав що то напівсинтетика. Але як там насправді я не знаю. Ще одне питання: Коли я дивлюсь рівень масла по щупу, а на ньому нама ні мін. ні мах, є така вибита як "сіточка", полоска,тобто починаючи знизу йде круглий щуп (десь 1.5-2см) потім починаєтьться та видавлена на щупі "сітка"(2см) потім знову круглий щуп, то масло є вище від тої "сітки" десь на 1.5см. Може там іще рівень завеликий, бо нема там ніяких позначок? Взагалі скільки повино вміститись в мотор масла по нормі в літрах?

10. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

1 - Опиши процедуру як ти рівень масла міряєш! Ти щуп дістаєш на холодній машині чи на гарячій?
    2 - Низ цієї сіточки - це мін, а верхній кінець - макс.
    3 - Взагалі спробуй замінити масло, може воно вже третій десяток катає.
    4 - Якщо зараз залито півсинтетику то я майже впевнений що коли ти перейдеш на мінералку - лампочка тебе не потурбує.

11. Yur

Yur Місцевий

Значить так Sasa. Міряю рівень масла так: Звичайно на холодному двигуні, тобто вчора зранку, прийшов машина холодна, відкрив капот, витягнув щуп, протер його тряпочкою, знову вставив назад. секунду почекав витягнув дивлюся шось забагато (тобто як я і описав вище) знов витер щуп, потім знов витягую дивлюсь те саме вище тої сіточки десь на 1.5-2 см. Масло не є темне його майже незамітно на щупові. Добре попробую замінити масло на мінералку, але що б ти мені запропонував яке краще влити? і якою промивкою промивати мотор? чи не варта промивкою, а краще якимось таким маслом промити?????

12. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

ніфіга собі, там у тебе десь літр зайвого масла, як не більше!

Може попередній власник переливаючи масло розраховував збільшити його тиск? Але тим не менше, то є неправильно, з мотором треба шось робити

13. Yur

Yur Місцевий

Та то зрозуміло шо треба шось робити. А скільки в мотор влазить масла приблизно без фільтра??

14. S@sha

S@sha Active Member

VW golf II 1.3 Тi 1991

Рівень масла явно високий так скоро всальники вийдуть з ладу. Подивись які датчики тиску масла у тебе стоять (датчики мають бути 2)!
    1. якого кольрору датчи?
    2. перевір один датчик нормально замкнутий інший нормально розімкнутий.
    3. на який тиск спрацювання датчики встановлені?

15. andsag

andsag Active Member

vw 2 1.6
    Клубна карта:
    000412

у меня началось так - сначало начал орать в сырую погоду -поменял датчик и провода, вроде пропало. через месяц опять закричал, а поскольку было холодно, то поиски отложил ( тем более что давление мне проверили). не далее , чем неделю назад , когда опять начал орать (причем довольно часто) со злости хлопнул по панели сверху- он и замолчал - теперь когда начинает мигать и пищать я легонько стукну:-D-и все ок. через недельку потеплеет- буду после зимы прикручивать и уплотнять все ,что начало греметь в салоне -разберусь:lol:

16. Yur

Yur Місцевий

Цікавий в тебе вихід з положення :)

17. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Нагадує ремонт лампового електрона :)

Даааа уж про літр зайвого масла - єто нє порядок. Перше що ти повинен зробити - злити то зайве масло! Мартіні правий можливо продавець саме так боровся з пищанням, але така борьба приводить до нищення мотору, думаю вже пізно і скоро прийдеться вскривати але не факт. Одже як злити зайве масло: приходиш на свою стоянку/гараж і відкручуєш масляний фільтр. Це така чорна бочка яка випирає з мотору і дивиться на низ радіатора, виглядає приблизно так: [​IMG]
    довжина сантиметрів 15, діаметр десь 10.
    Відкрутив і вилив кудась масло яке в ньому є. Закрутив назад. Завів машину, газнув 2 раза для верності і заглушив. Це треба щоб фільтр знов масла набрав. Знову викручуєш фільтр і зливаєш. Закручуєш назад. В наші з тобою мотори треба лити 3,5 літра масла. В твій двигун судячи з усього старий хазяїн впомпував усю 5-ти літрову каністру. Масляний фільтр вміщає 0,5 л. масла. Злий таким чином масло 3 рази (фільтр буде не повний коли відкручуватимеш). І йди до жінки пити каву. Через 30-60 хв прийдеш до машини і поміряєш рівень масла (як ти це завжди робиш).
    Коли Рівень приведеш в норму роби тестдрайв - прогрій машину і їдь на якусь там кільцеву трассу. Дай гарі, і проїдься подовше на 4-й чи 5-й передачі (якщо звичайно там ландшафт дозволяє бо я в Бродах не був).
    Якщо ситуація буде такою ж або ж навіть погіршиться то їдь на базар і купляй мінеральне масло 15w-40 (Castrol, Mobil1, Shell)(60-100 грн/4-5літрів) + масляний фільтр(20грн) + промивочне масло(20-40 грн/каністра інструкція використання на ньому). Далі міняєш масло і знов тест драйв. Якщо не допомогло то заливаєш присадку для масла (на заправках по 25-40грн інструкція на ній) і це має виправити ситуацію принаймні до того часу як я в себе не встановлю причину і не викладу сюди :)

Дехто прихильник того щоб промивати мотор тим маслом на якому буде їздити, я цього не заперечую бо не знаю точно що краще.
    Є варіант масло викачувати з мотора шприцом з трубкою, але ніколи сам так не робив.

Удачі.
    ПС: фоту масляного фільтра виклав просто так, а вдруг хто не знає... нікого не хотів цим образити.

18. Yur

Yur Місцевий

Добре Sasa, дякую тобі за поради, завтра буду займатися тим, якщо шось зміниться то напишу обовязково. Фільтр я думаю мені скажуть який брати до Гольфа, якщо треба буде. Ну ок слідкуй за темою (правда як вийшло трохи не в тому розділі )

19. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Почни з простішого- поміняй масло, як правило при дуууже старому маслі тиск падає на малих або холостих обертах
    (на прогрітому моторі) Варіант 2-через перелив рівня масла вже якийсь із сальників вивалило тут складніше.
    Переконуюсь сотий раз-якщо машину продають і кузов не битий то 80% щось із двигуном.Знаю деяких таксистів які
    для збільшення тиску в "капейки" заливають дизельне мастило, якщо до майстра черга а їздити треба, може поможе.

20. Yur

Yur Місцевий

McAr в мене тиск починає падати на великих оборотах, а на малих все ок. Та все одно я буду міняти масло, бо він то казав що міняв, але нема ніякої гарантії. Всерівно я мушу прощупати її кожний болтик щоб знати на "чому" я їзджу.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)