горять лампочки масла і охолодж.рідини

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Дімон, 19 чер 2008.

1. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993
    тижні 2 назад почалася така фігня:cry: коли заводжу машину то чарвені лямпочки масла і охолоджуючої рідини не зразу тухнуть а горять так ще хвилин 15. потім тухнуть. Масло провіряв рівень в нормі( міняв тисячі 3 назад), тосол тоже рівень між максимумом і мінімумом. наскільки це критично і що то взагаті таке може бути?? бо через тиждень збираюся в дорогу з жінкою і маленькою дитиною боюся щоб в дорозі не стуканув :sad: допоможіть порадою .... :?

2. ArniXXX

ArniXXX Active Member

VW Passat B3 1.6 Бензин 1990
    Відповідь: горять лампочки масла і охолодж.рідини

Перевір контакти на датчиках. Прочить, подивись чи нема вологи чи пилюки.

• Подобається Подобається x 1
  3. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

контакти дивився все ок., просто цікаво що горять тільки коли заведу машину ів перші 10-15 хвилин а потім тухнуть і навіть не моргнуть :sad:

4. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

1. Подібно на пересоплену доріжку на щитку. Треба її оглянути і при потребі почистити та поставити по-правильному, бо може бути закушена.
    2. Поплутані дроти з датчиків - зокрема датчик температури охолоджуючої рідини запараралелені і світяться на малому опорі поки двигун холодний.
    3. Недостатній рівень ОР в бачку - доки рідина не нагріється і не розшириться, її поверхня не дістає до контактів датчика. Далі датчик погружається і лампочка перестає світити. Але чому в такому разі ще й світить масло - для мене таємниця.

5. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

відпадає рівень максимум (долив) не допомагає,

навряд чи, бо туди ніхто не лазив, почалося само по собі... може бути хіба що від старої проводки в це повірю ( чи може бути таке? що стара проводка дроти вже неважні і погано пропусткають ток, при нагріванні все стає на місця???))
    а це що таке?? тобто пересоплену доріжку?? в середині в приборах?? так їх ніхто не розбирав я їх знімав повність але не розбирав, там лише одна фішка з контактами і тросик спідометра, але масло теж горить, при чому масло лише на холодному двигуні, після того як прогрію то гасне через секунд 30 як заведу, а охолоджуюча рідина горить дальше і гасне пізніше.

6. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Навпаки, недостатній рівень ох. рідини добре видно на гарячому моторі, тому що з прогрівом рідина розширюється, в системі створюється тиск, і рівень ох. рідини в розшир. бачку падає, так як зверху збираються випари, і від тиску рівень падає. Як тільки відкрутити корок-рівень різко виростає, деколи навіть засильно, так шо рідина витікати починає.
    Шо до датчиків-я думаю шо то к/з в проводці ДТОР і датч. тиску масла. Попробуй від*єднати ДТОР (той шо на приборку), і подивитись шо буде, а потім від*єднай датч. тиску масла (якшо є датч. рівня ОР-то і його від*єднай). Якшо лампочки далі світять з відєднаними датчиками -то к/з в самій приборці/проводці до неї.

7. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

відпадає.
    Якщо все чисто і доріжки цілі, теж відпадає.
    Не згідний аж ніяк. Власне від нагрівання та розширення рідини і створюється тиск повітря в бачку. Звичайно, повітря теж має здатність розширюватися, але воно на відміну від рідини має здатність стискатися. Тому при нагріванні антифриз виганяє повітря і росте рівень рідини, а зайве повітря виходить через клапан на корку бачка. Якщо поломаний клапан, повітря під тиском води стискається як тільки може а потім лопає бачок або патрубки. А коли ти відкриваєш корок, рівень піднімається бо стискаються гумові патрубки в системі під дією тиску, меншого ніж 1,5 атм, бо при більшому спрацьовує тисковий клапан. При охолодженні мотора відбувається зворотній процес тівльки з маленькою різницею - цього разу для запуску повітря в систему при падінні рівня спрацьовує зворотній клапан, який відкривається вже при 0,2 атм.
    також відпадає, автор вище написав, що датчики гаснуть зовсім не одночасно.

8. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Прои досягнення певного порогу тиску спрацьовує клапан в корку, згідний. Якшо тиск в нормі, то не спрацьовує, однак рідина випаровується і від тиску рівень падає. В мене навіть є гольфовський бачок від америкоса, де позначки: верхня -max liquid level low temp, нижня - min liquid level high temp. І реально, неодноразово помічено, шо лампа занизького рівня в мене починає маячити на добре прогрітій машині. Відкриваю кришку розш. бачка-рівень приходить в норму, через деякий час-знов маячить, поки не долию до рівня. Подивись на рівень ОР в бачку і як він змінюється по мірі прогріву машини: холодна-норм., по мірі прогріву трохи піднімається, коли термостат відкривається-починає падати коли повністю прогріта-падає до мінімальної відмітки.

9. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

У моїй машині навпаки. Також навпаки в братовому Пассаті та інших мені відомих. Якщо блимає на холодну а я не маю можливості долити, то чекаю прогріву, енджін офф- енджін он і все проходить. Кажу, що це нормально, повітря в бачку повинне буте стиснутим а рідина повинна мати запас для підняття. Тому помітку max ставлять не на самій горі бачка. Я не кажу, що в тебе інакше, якщо в тебе падає, це вже не є добре - підозрюю, що якийсь з патрубків неармований або надто довгий і під час роботи мотора його роздуває, що не є гуд (як доказ - вливання рідини на гарячому двигуні, цього не повинно бути, аж до піку кипіння). Патрубки не повинні роздуватися! Також причина може бути і в забитому клапані бачка - зайве повітря не втікає, що створює надлишок тиску і роздуває штатні патрубки. Тільки уяви всю протяжність водяних каналів і подумай сам - якщо рідина від нагріву розширюється, то рівень її повинен тільки рости. А як ти знаєш, рідина не стискається на відміну від повітря. Це як в термометрі - спирт нагрівається і рівень в трубці росте.

10. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

я вже писав що рівень ОР в нормі!!! доливав тепер навіть троха вище МАХ і все одно горить!!! :sad:(( масла тухне раніше на хвилини 2.

11. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Під час їхзди лампочка рідини засвічується чи тільки на холодному? А якщо починати їхати на прогрітому?

12. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

навіть якщо прогрітий двигун, заглушити і постояти хвилин 10 (він не встигне охолонути) а потім завести то ще горять обидві лампочки але не довго хвилини 2-3 спочатку тухне лампочка масла , а після того через хвилинку а то і раніше ОР. Коли потухнуть то вже навіть не моргають(поки не заглушити і знову не завести).На холодному так само але горять вони довше. Хочу ХЗ сьогодні зранку потухли буквально через секунд 5 но то перший раз таке до того горіли...

13. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

як це почалося?

14. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

трапилося що? перестали довго горіти? чи почали горіти?

коротше відповім зразу і на те і на те одинаково!!! само по собі, в один прекрасний день тижні 3 назад зранку завів машину вийшов покурив сідаю їхати а лампочки горять, заглушив почекав хвилин 10 провірив рівень рідини і масла, масло було чуть менше мінімума, я долив , ОР була на мінімумі долив води (зараз, літо а на зиму буду міняти тосол, машина в мене майже 2 роки, а я ще ОР не мінав і коли міняв попередній власник незнаю) завів ще раз все нормально лампочки потухли правда не зразу а через хвилину-дві при чому не разом а по черзі перше масла, а чуть погодя ОР. ВВерері вийшов з роботи завів а вони горять, ще раз заглушив, провірив рівень, в нормі. завів поробили 5-7 хвилин все потухло і з того часу кожен день почали зранку і ввечері горіти лампочки , при чому інтервал від моменту заводу двигуна і поки не потухнуть лампочки весь час збільшувався. дойшло до 15-20 хвилин. провіряв датчики температури ОР іх в мене 3 (синій, червоний і чорний) датчики робочі.

а перестали горіти сьогодні зранку, як завжди вийшов з дому, завів, секунд через 5-10 потухла лампочка масла аще через кілька секунд ОР. Я заглушив, почекав хвилин 5, завів погоріли обі ще кілька секунд і знову по черзі потухли.

15. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Попробуй підставити іншу приборку або на своїй додивись чи всі доріжки чисті і не підгорівші і чи фішка сама не коротить ніде.

16. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

чесно кажучи не хотыв би приборку знімати, бо не вірю що справа в ній, якби в ній то весь час би були якійсь глюки, а не тільки тоді коли заведеш машину, чого ж тоді не коротить коли машина поробить і їде? на ямах би мигало (я так думаю).

17. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Для того шоб точно знати, треба перевірити зміну опору датчика темп. в залежності від зміни температури (є таблиця зміни опору в книжці по сеату, або по ВАГЕНу з таким же мотором, пошукай на мск.ру). Спочатку на самому датчику, а потім на фішці в приборку (подивитись розпіновку роз*єму, шоб побачити який котакт на датчик іде, тоді будеш точно знати в чому причина, в датчику і проводці чи в приборці). З датчиком тиску масла складіше, але потрібно впевнитись шо зміна опору на самому датчику і на його контакті в фішці приборки не відрізняється, ну і тиск масла перевірити не завадить. Якшо на фішці все нормально, тоді пробувати підставити іншу приборку, завідомо робочу.
    Ну а як ти не хочеш цього робити, то можна далі гадати на кавовій гущі і розводити теоретичні диспути. На машині з нормально робочою приборкою, датчиками і контактами (як ти пишеш, шо там все добре), а також норм. тиском масла і рівнем ОР таких глюків небуває.

18. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

Значить треба перше перевірити тиск масла, а потім лізти дальше.

19. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Я от ще раз прочитав і подумав, що при коливанні бортової напруги деякі датчики можуть вести себе не зовсім коректно. Наприклад при 14-15 вольтах "пропускати" сигнал на приборку. Спробуй заміряти вольтаж відразу після заведення машини, малоймовірно, але хто зна?

20. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

та треба до електрика точно :sad: Помыряв тиск масла на холодну і гарячу (холодна на холостих -5,5, гаряча 2,5) датчики масла поміняв на нові, нічого не змінилося. :sad: Так що поїду шукати лепетрика :)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)