Повертався додому в 21й годині. Дивлюсь дим десь на Батальній. Вирішив поїхати. Майже на перехресті зі сторони Зеленої, стоїть купа машин. пиняють всіх підряд, просять вогнегасники. Як правило в більшості вогнегасників в машинах, чомусь, нема. Ну зупинився, вирішив подивитися що діється. При дорозі стоїть Mazda CX-7 і горить. Якісь працівники тушили куртками, землею, водою, випшикали з 6-7 вогнегасників які знайшли. Звісно, що толку з цього було мало, бо палала вже вся передня частина автівки. Пожежна їхала, мабуть, хвилин 15. Я дивився десь 10, думаю до того поки стояв ще час пройшов. І це враховуючи те, що їхати їм від вул.Вулецької щонайбільше 5хв... стидно... Загасили, почали проводити експертизи. Щось не так було з клемами на АКБ, мали підозри, що загоряння почалося саме звідти. Приїхала міліція, почали розслідування. Власника нема, шукають. Судячи з усіляких іграшок і чоботів на підборах у багажнику, власниця - жінка. Дуже шкода дивитися як перед очима згорає +\- 30тисяч у.о. Нікому такого не побажаєш. Було авто і не стало... П.С. В мене вогнигасника теж не було ,якщо комусь цікаво. Після купівлі машини ніяк руки не дойдуть його купити. Думаю зараз вже заставлю себе згадати купити його... Ну і декілька фото в темноті. https://www.youtube.com/watch?v=F2I_gkO1kNo
Теж не виїхав жодного разу разу без аптечки, вогнегасника і знака аварійної зупинки! А ще насоса! Народ, я недавно їхав велосипедом на роботу, десь проколов колесо, за день спустило і ввечері треба було накачати щоб додому доїхати. Я опитав десь 15-20 водіїв, в тому числі таксистів, власників дорогих і дешевих авто, був на заправці АНП на Стрийсьекій, на СТО біля автозаводу, і НІДЕ і НІХТО не мав або просто не дав мені насоса. Та ладно мені, але ж як сам влетиш в яму і спустить колесо, що ж робитимеш? Та ще якщо десь за містом? Так що возіть насоса! )) А по темі. Цікаво що власника не було. Адже це він в першу чергу мав всіх скликати на гасіння. Якби мене зупинили - я б допоміг, але не знаю, чи сам би перший зупинився і почав гасіння. Може то якась інсценуація, щоб страхівку отримати, а тут я такий "добрий", все зіпсую... ))
Шег ну ти трохи електрик....... Машина стоїть .... найбільша нагрузка на АКБ - стартер.... плюс всі дроти з матеріалу що не горить... поки не обільєш бензином нічо не загориться.
Дурниця. КЗ воно і в африці КЗ, машина стоїть, десь впав дріт, відірвався, відмотався, клема не прикручена впала. Закоротився. Провід починає грітися, далі починає плавитися ізоляція, далі ізолція починає горіти, а потім і вся машина... До чого тут бензин?
Sasa, з твого дозволу перейменую тему, щоби не створювались кожного разу нові. Також хочу сказати, що машини не завжди горять з підпалу, минулого тижня в заторі загорілася нова Октавія. Дякуючи моментальному реагуванню всіх водіїв, що рухались в тянучці 4-ма полосами по зустрічній, пожежу на рідкість ліквідовано за 30-40 секунд. В такі випадки приємно думати, що живеш таки в нормальній країні, жоден водій не залишився байдужим. Причина - хз, заводський брак чи щось таке, загоралося теж в районі акума.
Вибачте, може не зовсім по темі: Купив авто з вогнегасником. Термін придатності його 5 років, цього літа закінчився. В усіх магазинах бачу лише з терміном 1 рік, і то до кінця цього зазвичай лишається лише половина. Де можна найти нормальний вогнегасник в машину?
Згідно останніх нормативів термін повірки, і відповідно, придатності 1 рік. Тому - не знайдеш. На вул. Залізничній є п-во "Вогнеборець" (якщо правильно пригадую), от вони і проводять повірку. Там можна взяти інший, не чекаючи на повірку свого, доплативши пару гривень. Думаю що і купити там теж можна.