Вирішив інверсувати диплеї добового пробігу та годинника, тобто в оригіналі дисплей має світлий фон та чорні цифри а інверсований має чорний фон та світлі цифри. Зняв щиток приладів , забрав додому і пішов процес. Розбираемо щиток, знімаем стрілки та шкалу сідометра. Стрілки знімав вилкою підклавши під нею в двоє складений папір щоб не пошкодити шкалу, знімались тяжко але все ж таки знялись. Далі бачим два дисплея, хотів їх зняти зовсім але як виявилось вони в мене припаяні до плати тому вирішив робити далі без зняття їх з щитка. Акуратно підваживши дисплей так щоб часом він не тріснув покапав на нього трошка чистого спирту щоб розчинився клей яким приклеена плівка до дисплея. Канцелярським ножом зачіпив краечок плівки і потрошки макаючи ніж в спирт зняв плівку. Ось та плівка Ватними палочками та спиртом гарно витер скло дисплея, з плівки також видалив весь клей і все витер на сухо. Перевернув плівку на інший бік фон екрану став чорний. Так як плівка була приклеена я взяв супер клей , наніс маленькі капельки так щоб не розтікалось на кутки плівки та приклав до дисплея кілька секунд потримав щоб прихопило. Так само проводим процедуру з другим дисплейом Складаємо все назад , рівно виставляєм стрілки не забуваючи про те що коли щиток стоїть в машині то при повороті ключа запалювання стрілки піднімаються приблизно на 1мм. тому потрібно виставляти не ноль а трошки менше , це стосується спідометра та тахометра. Ставим все назад в машину і радієм новим дисплеям Ось що вийшло з моїх трудів.
+1 я би боявся туда лізти Але з дитинства пам"ятаю як бавилися тою плівкою на електронних годинниках, цікавий ефект
Молодець! Я хотів тоже собі зробити але побоявся віддирати плівку. Для повної краси ували туди синій або червоний світлодіод і твої цифри засвітяться ще і кольором крім того.
Щоб поставити туда діод треба зняти дисплеї , а вони припаяні до плати. Не хочу курочити бо заводська пайка надійніша ніж припаяне самому, потім будуть глючити.
Хм.. ну та тоді... в гольфі або кораді до заду дисплея можна легко доступитися в принципі - видно в цих приборках по іншому.
В мене в приборці є тільки три лампочки які можна замінити це повороти і дальнє світло все решта то діоди припаяні до плати такі маленькі кубікі.
Слууухай. я тоже таке хочу, але сам побоюсь туди лізти... У що ти можеш оцінити свій час потрачений на мій дисплей?
Нічого не можу сказати зразу, треба дивитись але думаю зробити реально. Пишу в ПП свій телефон, передзвони домовимся, подивимся і зробимо
Хлопаки, і про фотозвіт не забудьте... МОже якісь особливості виникнуть, може проблеми. Поясните як вирішити...