як прочистити сапун

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем bodrum, 15 січ 2011.

1. bodrum

bodrum Початківець

audi 100 1.9 D 99р
    Може хтось знає як, і чим прочистити систему вентиляції картера двигуна ? У мене ауді 80 1,9 дизель 1 Y, без турбіни.

2. kym

kym Аксакал

a 100
    Відкрути все і почисть там нема нічого складного..... тілько срані багато...))))))
    Трубу до воздухана також чисть. В патрубку можуть бути сітки, якщо їх не повикидали.....типу як в жигулю

3. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Шоб не створювати теми спитаю тут. Вчора зауважив що патрубок цього сапуна тріс, він пластиковий і має 10см гофри, також пластикової, ось там і трісло. Короче хотів його зняти і щось поколхозити, але доломав його, так залишив. Нічого страшного так їздити, поки новий не купив?

4. kym

kym Аксакал

a 100
    Нічого страшного....просто картерні гази під капот підуть і можливо в салоні воняти буде.... візьми кусок любого шлангу і пусти гази під машину, щоб в салон не попадали

5. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Volkswagen Golf2 1.8 PB AUG GTI 89 р.в.
    А сам сапун повинен легко продуватись чи там має бути клапан, а то він в мене продувається що в одну сторону що в іншу)))))

Останнє редагування: 16 січ 2011
  6. top

top Active Member

Vw Golf II 1.3 МН ,2Е3 ,1989.
    Vw e-up 2014 .
    Сапун

Привіт
    Нічого страшного - окрім того , що тра заглушити вхід від сапуна в фільтр. Бо інакше срані натягне (і підуть спати кольца )

7. top

top Active Member

Vw Golf II 1.3 МН ,2Е3 ,1989.
    Vw e-up 2014 .
    Привіт
    Має продуватись і бути чистим і сухим.

8. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    А він до фільтра не йде, а до маслозаливної горловини під"єднаний патрубок.

9. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Має йти! бо його задача відділити горючі випари з картера(недопалене пальне, масляні випари) від мастила. Тому шукай де вхід в впускний колектор, який заглуши, бо скоро створиш нову тему типу "капіталка двигуна".

10. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Ну я може не так написав, цей патрубок, що тріс йде до горловини, а другий з горловини йде до труби фільтра. Проїхав вже 120км так, так і залишу (особливо коли взнав ціну нового) смороду не чув, двигун працює добре.

ПС колись мав Альфу, мені казали навіщо табі та альфа до неї запчастини дорогі і важко дістати.Продав. Взяв цю, різниці в цінах на зап.част. не відчув, а ні брешу вони ще дорожчі, ну хіба що на ходову помірні, ну і ще в термінах виграв, привозять за два дні, на альфу чекав до двох тижнів.

11. kym

kym Аксакал

a 100
    Та візьми кусок любого гумового шлангу ... підбери по діаметру і присобач туда ....
    от тобі і весь ремонт і не більше 30-50 грн обійдеться.... а не вийде продавай бору купляй альфу.......))))))))))))))))))))))
    Треба було купити машину 2010 року там ще дорожчі з/ч.... закон простий чим новіша машина тим дорожчі з/ч

Останнє редагування: 17 січ 2011
  12. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Короче я його зняв, гофру можна замінити гумовою вставкою. А як бути з тріщиною і не одною, семе де в мотор вставляється?

13. kym

kym Аксакал

a 100
    купи американську штуку типу епоксидки Quiсk set steel epoxy фірми verychem. Це два тюбика (зелений і жовтий) треба змішувати. Це спеціальна штука яку можна сверлити, пиляти пильником, нарізати різьбу. десь 25 грн куштує... Заклеїш буде краще як новий......

14. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Знайшов в кладовці клей Epoxy steel abro два тюбика, такий підійде?

15. kym

kym Аксакал

a 100
    Трудно сказати.... в принципі то щось того самого типу... попробуй спочатку на двох кусках якоїсь пласмаси і почитай яку температуру витримує...треба десь макс. град 150

16. bodrum

bodrum Початківець

audi 100 1.9 D 99р
    Дякую за пораду.Відкрутив, він весь мокрий, всередині видно якусь спружинку, продувається зі всіх сторін. Двигун бере масло 2,5 літра на 7500км. Не брав доки не залив базарне масло в каністрі 5 л "ESSO". Думаю мабуть сальники клапанів потрібно поміняти. Що скажеш? Може підскажете якої фірми краще, і в кого брати?

17. kym

kym Аксакал

a 100
    Думаю ти кільця посадив, або закоксував.....
    Фірма масла не дуже має значення... головне щоб не підробка. Чим дорожче масло і відоміша фірма тим більша ймовірність підробки. Напевно треба купляти з бочки на розлив(мало хто наважится псувати 200 л масла) і брати чек... але то все лотерея.

18. bodrum

bodrum Початківець

audi 100 1.9 D 99р
    У скільки може обійтись капіталка мого двигуна -1,9 D ; 1-Y ? Чи може краще купити б/у з Польщі?

19. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Ну це ще не смертельно, їзди і не парся.

20. kym

kym Аксакал

a 100
    Дизельні двигуни дорожчі як бензин ...десь в рвйоні 700 дол турбовані і 500-600 прості.
    Капіталка десь в районі 3000-3500 грн

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)